Ψυχολογία και υγεία

SEX – ΑΓΑΠΗ – ΕΡΩΤΑΣ & ΣΩΜΑ – ΨΥΧΗ – ΠΝΕΥΜΑ

Written by milt-man

4-4-14bhbsahbsjab

Μία σχέση, ή, ο οποιοσδήποτε συσχετισμός δικός μας με κάτι, ή κάποιον, οποιονδήποτε, αποτελεί καθρέφτη για μας, ώστε να αναπτύξουμε, να βιώσουμε, να ζήσουμε, και κατ’ επέκταση να γνωρίσουμε ενεργειακά, όλα τα στάδια της δημιουργίας από το πιο χαμηλό, μέχρι το Θείο, ώστε να καταλήξουμε στο τέλος της διαδρομής μας να έχουμε δει, βαθιά μέσα μας, το ποιοι πραγματικά είμαστε.
Τρεις είναι οι μεγάλες όψεις του Eίναι μας, που εμπλεκόμενες μεταξύ τους έχουν τη δυνατότητα να μας παρέχουν τα παραπάνω:
Το ΣΩMA, η ΨYXH, και το ΠNEYMA.
Σε αντιστοιχία όμως στις σχέσεις μας έχουμε:
Σώμα που σημαίνει Σεξ.
Ψυχή που σημαίνει Αγάπη.
Πνεύμα που σημαίνει Έρωτας.
Και τα τρία στην ουσία τους, αποτελούν βαθιές εσωτερικές ωθήσεις που έχουν έναν και μοναδικά σκοπό:
Την ένωση μας με την υπέρτατη Πηγή, κάνοντας τα πράξη στη ζωή, και βιώνοντας τα.
Έτσι έχουμε:
1. Σεξ = Σώμα.
Η βαθιά τάση για σεξ, ξεκινάει από την έλξη του να ενωθούμε με το πολικό αντίθετο μας ενεργειακά στην ύλη. (Ο άντρας να ενωθεί με τη γυναίκα, και η γυναίκα με τον άντρα). Αυτό όμως κρύβει μία ακόμα μεγαλύτερη αλήθεια.
Το να ενωθεί το κάθε άτομο που έχει αντρικό σώμα, με την εσωτερική γυναίκα μέσα του, που σε αυτό τον βοηθά η παρουσία του σώματος της γυναίκας που θα έρθει σε σωματική επαφή μέσω της πράξης του σεξ. Και το ίδιο θα συμβεί με τη γυναίκα.
Να ενωθεί μέσα της, με τον εσωτερικό άντρα, έχοντας ως καταλύτη τον άντρα απέναντι της που θα έρθει μαζί του σε σεξουαλική επαφή.
Η πράξη του σεξ, κρύβει μία βαθύτερη ανάγκη επαφής, και ένωσης με την πηγή. Το επιστέγασμά της, είναι η δημιουργία ενός νέου ανθρώπου.
Αυτό όμως είναι μόνο το αποτέλεσμα. Η ουσία της πράξης είναι ένωση με την ίδια τη φύση, μέσω του συντρόφου που θα έχουμε απέναντι μας.
Συνήθως η γυναίκα που θέλει ένας άντρας για σεξ, όπως και ο άντρας που επιλέγει μία γυναίκα για σεξ,  δεν είναι τίποτε άλλο από την αντίστοιχη γυναίκα, ή άντρα, που είναι ο ίδιος. Γι’ αυτό και η έλξη, ώστε να επέλθει η ένωση.
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο εδώ:
Όταν ένας άντρας, (το αντίστοιχο συμβαίνει και σε μία γυναίκα), νιώθει να υπερέχει το θηλυκό του στοιχείο, εξαιτίας μη γνώσης του πως έχουν τα πράγματα, μπερδεύει τις καταστάσεις και νομίζει πως «η φύση έκανε λάθος, και έπρεπε να γεννηθεί σε άλλο σώμα», κι έτσι έλκεται περισσότερο για σωματική επαφή από το ίδιο του το φύλλο, παρά το πολικό αντίθετο του. Έτσι δημιουργούνται οι παρανοήσεις στις περιπτώσεις ομοφυλοφιλίας.
Τέτοια άτομα, χρειάζεται να υποβληθούν σε βαθιά αυτογνωσία, ώστε να αναγνωρίσουν τα φύλα μέσα τους, και να μην ερμηνεύσουν τις τάσεις τους ως απαραίτητη εκδήλωση μέσω του σεξ. Αναγνωρίζοντας το πώς, και το γιατί νιώθουν έτσι, θα διαπιστώσουν πως η φύση, δεν έκανε τελικά κανένα λάθος για το σώμα που τους χάρισε.
Τέτοιες και άλλες παρανοήσεις, ειδικά λόγω του τρόπου ζωής του ο άνθρωπος, και λόγω της μη ύπαρξης της γνώσης, του να μάθει την ουσία των πραγμάτων, έχει χάσει την αξία, και την ιερότητα της σεξουαλικής πράξης, που στην κατώτερή της εκδήλωση, δεν αποτελεί τίποτε άλλο από ένα ξελάφρωμα. Η ενέργεια η οποία αναπτύσσεται, απλά εκτονώνεται, χωρίς ποτέ να μπορεί να πάρει την πορεία την οποία πρέπει. Η πορεία αυτή είναι προς τα πάνω, προς το Θεϊκό, και όχι το να κατευθύνεται ανεξέλεγκτα στα κατώτερα τσάκρα.
Στην δεύτερη αυτή περίπτωση έχουμε άδειασμα, ενώ στην πρώτη, με την βοήθεια της γνώσης, η ενέργεια είναι αναζωογονητική, με κατεύθυνση το ανώτερο τσάκρα, το οποίο και είναι υπεύθυνο για τη φώτιση.
2. Αγάπη = Ψυχή
Τα κατώτερα στάδια της Αγάπης αποτελούν την εγωιστική Αγάπη, την Αγάπη με προσδοκίες και όρους. Στην ανώτερη της όμως μορφή, αποτελεί τη στοργή, το νοιάξιμο, την αυτοθυσία. Είναι η κυρίαρχη τάση του δίνω.
Ο μη διαχωρισμός της αγάπης σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά την ανάπτυξη ώστε να νοιώσουμε ότι οι ίδιοι είμαστε πλάσματα Αγάπης. Άρα, ότι και αν προσφέρουμε, δεν προσφέρεται σε δόσεις, αλλά επειδή αυτό ακριβώς είναι η φύση μας.
3. Έρωτας = Πνεύμα
Το ανώτερο των εκδηλώσεων από τα τρία, αποτελεί ο Έρωτας.
Είναι ο έρωτας που υμνούσαν χιλιάδες χρόνια πριν οι Αρχαίοι Έλληνες.
Είναι η δύναμη της ίδια της δημιουργικής ενέργειας της ζωής.
Την αισθανόμαστε ως λαχτάρα για τη ζωή, και εμφανίζεται ως τάση μια έλξης, χωρίς να μπορεί να υπάρξει λογική ερμηνεία γι’ αυτήν.
Η δε ανώτατη της μορφή, μας κάνει να είμαστε ερωτευμένοι με την Ύπαρξη, και κατ’ επέκταση με τα πάντα γύρω μας.
Το που βρισκόμαστε κάθε φορά, και το ποια ποιότητα έχει η κάθε μας σχέση, αφορά το ποιο από τα παραπάνω χαρακτηρίζει τη σχέση, ή έχει τη μεγαλύτερη σημασία για μας, όπως απόλυτο ρόλο παίζει το αν εμπεριέχονται σε μία σχέση και τα τρία στοιχεία, ή πιο είναι αυτό το οποίο παραλείπεται.
Έτσι σε όλη μας τη ζωή μπορούμε να αναγνωρίσουμε τις εξής σχέσεις:
1. Σχέση με μόνο Σεξ.
Σχέση καθαρά σωματική, ανάμεσα σε έναν άντρα, και μία γυναίκα. Επαφή μόνο των σωμάτων, χωρίς καμία είδους άλλη επικοινωνία ή επαφή μεταξύ μας. Μια τέτοια σχέση είναι και η πιο γρήγορη στο χρόνο, και φυσικά δεν περιέχει κανένα είδους σταθερότητας.
Κάποιες φορές όμως η έλξη είναι τόσο δυνατή, που ενώ δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί, επαναλαμβάνεται η επαφή, όμως μας αφήνει μία πίκρα ανικανοποίητου. Αυτό γιατί πρόκειται για ένωση καθαρά σωματική.
Όλο το εσωτερικό μας είναι, δεν κερδίζει απολύτως τίποτα, και φυσικά δεν συμμετέχει.
2. Σχέση με μόνο την Αγάπη
Σχέση συνήθως που εμπεριέχει την σιγουριά και την προστασία. Νιώθουμε «ασφαλισμένοι» μέσα σε αυτή.
Χαρακτηρίζει συνήθως τις φιλίες, τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια. Σχέσεις τέτοιου είδους κρατούν πολλά πολλά χρόνια.
Όμως, αν πρόκειται για σχέση ζευγαριού, τις περισσότερες φορές γίνεται βαρετή. Είναι σαν μία ήρεμη λίμνη, που ποτέ δεν συμβαίνει τίποτα. Υπάρχει όμως η στοργή, το νοιάξιμο, η συμπόνια.
Πολλές φορές οι άνθρωποι εγκλωβίζονται μέσα σε τέτοιου είδους σχέσεις από φόβο, ότι θα χάσουν αυτήν την ασφάλεια αν τελειώσουν την παρούσα σχέση.
Τελικά πρέπει να ψάξουν να δουν: Παραμένουν λόγω της Αγάπης, ή λόγω του φόβου ότι θα χάσουν και αυτό που έχουν;
3. Σχέση με μόνο τον Έρωτα.
Η πιο βαθιά έλξη της ύπαρξης. Τέτοιες σχέσεις έχουν οι ζωγράφοι, οι ποιητές, οι καλλιτέχνες, οι επιστήμονες. Αφιέρωση στο αντικείμενο του έρωτα με απόλυτη αφοσίωση.
Τέτοιο αίσθημα δημιουργείται επίσης συνοδευόμενο και από άλλα όπως η έκσταση, ή το δέος, σε καταστάσεις που δεν μπορούν να εξηγηθούν, αλλά μόνο να βιωθούν στον υπέρτατο βαθμό τους. Όπως μια υπέροχη μελωδία κλασικής μουσικής, ή τα θαύματα της φύσης. Πχ ένα ηλιοβασίλεμα.
4. Σχέση Σεξ – Αγάπης,
Αυτή η σχέση βασίζεται κυρίως στο σεξ. Τη σωματική επαφή. Υπάρχει όμως και Αγάπη.
Αν για κάποιον λόγο όμως εκλείψει το σεξ, δύσκολα μπορεί η σχέση να κρατηθεί στο χρόνο, αν η αγάπη που υπάρχει δεν είναι αθώα και γνήσια.
Θυσιάζεται αυτή η αγάπη στο βωμό του σεξ. Και αυτό γιατί μια και το σεξ είναι πρωταρχικό, πολύ εύκολα θα μπορούσε να αναζητηθεί αλλού…..
5. Σχέση Αγάπης – Σεξ
Μπορεί να μείνει στο χρόνο, αλλά θα υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της ανίας, λόγω της μη ύπαρξης του Έρωτα ζωοδότη, ή, αν το σεξ για κάποιον λόγο χάσει την αρχική του σπιρτάδα.
Σίγουρα πάντως μπορεί να κρατηθεί πολύ περισσότερο στο χρόνο από το είδος της προηγούμενης σχέσης. Όμως, θα μπορούσε να γίνει βαθιά συντροφική, ειδικά αν το ζευγάρι συνδέεται με κάτι κοινό, όπως εργασία, κάποια κοινή δημιουργία, ή τα ίδια χόμπυ ίσως. Και αυτό γιατί σε όλα αυτά θα υπάρχει και θα διοχετεύεται ο έρωτας που θα νιώθουν. Στα κοινά ενδιαφέροντα.
6. Σχέση Σεξ – Έρωτα
Σχέση παθιασμένη όλο ζωντάνια. Όμως, βασιζόμενη μόνο στο σωματικό, δύσκολο να κρατήσει, έως και αδύνατο. Μένει αποτυπωμένη «στα κύτταρα» του σώματος μας, όχι όμως και στην καρδιά μας…
7. Σχέση Έρωτα – Σεξ
Εδώ βρίσκονται οι θυελλώδης σχέσεις στη ζωή μας. Υπάρχει η σπιρτάδα, η ζωντάνια, το πάθος, όμως λείπει το βασικό συστατικό μέσω του οποίου θα κρατήσει στο χρόνο: Η Αγάπη.
Γι’ αυτό τέτοιες σχέσεις δεν έχουν διάρκεια. Λείπει η συμπόνια.
Όταν περάσει η σπιρτάδα της αρχής, δεν υπάρχει η βάση της σταθερότητας, έτσι το πιο πιθανό είναι είτε να καταλήξει σε χωρισμό, ή σε ατελείωτους καυγάδες ανταγωνισμού και ζήλιας.
8. Σχέση Αγάπης – Έρωτα
Τέτοια σχέση εμπεριέχει τη σπιρτάδα της ζωής. Νιώθεις ζωντανός. Νιώθεις αναζωογονημένος, και αισθάνεσαι ότι έχεις βρει λόγο και αξία για να ζεις. Γίνεσαι βαθιά δημιουργικός, και «τρέφεσαι», όσο είσαι ερωτευμένος με  μία αστείρευτη ενέργεια ζωντάνιας.
Σε σχέση ζευγαριού είναι ο πλατωνικός έρωτας. Ο μη ολοκληρωμένος σωματικά για κάποιους λόγους, που όμως δεν ξεχνιέται ποτέ, και μας σημαδεύει βαθιά για πάντα.
Επίσης εδώ πρέπει να τονιστεί, πως όλες οι σχέσεις οι οποίες εμπεριέχουν «σπιρτάδα», στη βάση τους εμπεριέχουν τον έρωτα. Αυτό ισχύει και στις φιλίες, ακόμα και στις σχέσεις των ατόμων του ιδίου φίλου.
Όμως επειδή συγχέουμε τον έρωτα με το σεξ, και πολλές φορές το θεωρούμε το ίδιο πράγμα, μας είναι δύσκολο να το παραδεχτούμε.
Το αίσθημα του Έρωτα βασίζεται κυρίως σε κάτι άπιαστο, κάτι απροσδιόριστο, το οποίο μας ελκύει στο αντικείμενο του Έρωτα μας, και μακάρι στη ζωή μας να διοχετευόταν μαζί με την αγάπη, σε όλες μας τις πράξεις.
9. Σχέση Έρωτα – Αγάπης
Αυτή η σχέση κυρίως έχει να κάνει με σχέση όπως αυτή της μάνας προς παιδί.
Το παιδί «λατρεύεται» από τη μάνα, και κατόπιν ακολουθεί η αγάπη, το νοιάξιμο, ή, υπάρχει τόσο βαθιά αγάπη να είναι καλά το παιδί, μα υπάρχει ταυτόχρονα και λατρεία.
Σε αυτή τη σχέση γίνονται συνήθως οι παρανοήσεις γονέων που ασελγούν στα παιδιά τους.
Τους βγαίνει τόσο έντονη η τάση της ολοκλήρωσης της σχέσης, που μπερδεύουν τα πράγματα και πάνε μέσα σε αυτή τη σχέση να εμπλέξουν και το σεξ.
Αυτή η ίδια η σχέση όμως από τη φύση της, δεν αποτελεί ένωση με το πολικό αντίθετο φύλο σε σωματικό επίπεδο, οπότε η τάση για αυτού του είδους την ένωση είναι μία παρανόηση του νόμου.
Ακριβώς όμως επειδή δεν μπορεί αυτό να εντοπιστεί, και επειδή δεν διδάσκεται από κάπου ώστε να είναι γνωστό στο άτομο, η έλξη γίνεται μεγαλύτερη από τη διάκριση του πιο είναι το αρμονικό βάση της ίδιας της φύσης, και το άτομο γίνεται έρμαιο της εσωτερικής τάσης.
Αυτή εκδηλώνεται, με αποτέλεσμα όλα τα αποτρόπαια συμβάντα που γνωρίζουμε ότι συμβαίνουν στον κόσμο.
Από εδώ και κάτω, οι σχέσεις εμπεριέχουν και τα τρία στοιχεία, γι’ αυτό και έχουν να κάνουν ανάμεσα σε έναν άντρα, και μία γυναίκα, μια και μπαίνει στο παιχνίδι και η ένωση μέσω του σεξ.
10. Σχέση Σεξ – Αγάπης – Έρωτα
Η συγκεκριμένη, ενώ εμπεριέχει και τα τρία, δεν είναι τόσο θετικό το ότι βασίζεται στο σεξ.
Ακόμα, το γεγονός ότι ο Έρωτας έρχεται τελευταίος, η ζωντάνια δεν είναι και τόσο εμφανής στην κάθε στιγμή, με αποτέλεσμα κάποια σκαμπανεβάσματα ανάμεσα στην ανία και τη ζωντάνια.
11. Σχέση Σεξ – Έρωτα – Αγάπης
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει παραπάνω βέβαια η σπίθα, αλλά και εδώ το γεγονός ότι το σεξ είναι πρωταρχικό, αποτελεί σχέση για προβληματισμό.
12. Σχέση Αγάπης – Σεξ – Έρωτα
Όμορφη σχέση, που πάνω απ’ όλα βασίζεται στην Αγάπη. Στην ευτυχία δηλαδή πρώτα του άλλου. Είναι από τις σχέσεις που κρατούν, και έχουν ευτυχία, επιτυχία και διάρκεια μεν, αλλά και πάλι κάτι «προβληματίζει» εξαιτίας του Έρωτα που μπαίνει στην τελευταία θέση….
13. Σχέση Αγάπης – Έρωτα – Σεξ
Πολύ όμορφη. Με διάρκεια, ζωντάνια, και ίσως από τις καλύτερες σχέσεις που μπορεί να υπάρχουν.
14. Σχέση Έρωτα – Σεξ – Αγάπης
Αποτελεί τη σχέση που κοντεύει κατά πολύ το ιδεώδες. Αυτή ειδικά η σχέση, έχει πολύ καλές προοπτικές να αναπτυχθεί στην επόμενη που είναι και η ανώτερη απ’ όλες:
15. Σχέση Έρωτα – Αγάπης – Σεξ
Αυτή είναι η ανώτερη διαβάθμιση, και η μόνη σχέση που μπορεί, και στο χρόνο να παραμείνει, και να είναι πραγματικά ζωντανή, και η μόνη ουσιαστική.
Ο Έρωτας παίζει τον πρωταρχικό ρόλο, άρα ζωογονεί τη σχέση, και υπάρχει κατόπιν Αγάπη, και τέλος το σεξ.
Αυτό είναι και το ιδανικό.
Γιατί, αν το σεξ δεν παίζει πρωταρχικό ρόλο στη σχέση, και να εκλείψει, ή να αλλοιωθεί, δεν θα αποτελεί βασική απώλεια για τη σχέση, γιατί υπάρχουν όλα τα υπόλοιπα ώστε να την αναπληρώσουν.
Όλες οι παραπάνω σχέσεις, είναι διαθέσιμες και είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις ικανότητες και δυνατότητες που έχουμε όλοι μέσα μας.
Καμία σχέση δεν είναι αδύνατη.
Έγκειται σε μας, στην οπτική μας, στην αυτογνωσία μας, και εν τέλη στη συμπεριφορά μας, η αλλαγή από το ένα είδος της σχέσης στο άλλο, ώστε αυτό που θα ζούμε και θα είμαστε, να μας κάνει να νιώθουμε πλήρης, ολοκληρωμένοι, και απόλυτα συνδεδεμένοι με ότι πραγματικά είμαστε
Είμαστε πλάσματα Πνευματικά, που έχουμε μία Ψυχή, και κατοικούμε σε ένα σώμα.
Πειραματιζόμαστε λοιπόν.
Άλλοι συνειδητά, άλλοι ανταποκρινόμενοι σε όλα όσα χρειάζεται ο καθένας να ζήσει, και να περάσει μέσα από αυτό που του αντιστοιχεί.
Είναι υπέροχη η ζωή.
Και υπέροχη και η Ύπαρξη.
Η οποία τα περιλαμβάνει ΟΛΑ.
Πηγή : magicalchemistis.blogspot.gr

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.