Ψυχολογία και υγεία

«Μην αφήνετε τα άρρωστα παιδιά να έρχονται στο σχολείο»: Η έκκληση μιας μαμάς

Written by milt-man

Μια μητέρα από τον Καναδά, η Maria Jordan MacKeigan, αποφάσισε να κοινοποιήσει στο Instagram την άποψή της για ένα θέμα για το οποίο γίνεται πολύς λόγος τελευταία: για το αν θα πρέπει οι γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν στο σχολείο όταν είναι άρρωστα. Σημειώνεται ότι η κόρη της Maria, η μικρή Jordan, έχει αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, λόγω του Συνδρόμου Down, με αποτέλεσμα ακόμα και ένα απλό κρυολόγημα να εξελιχθεί σε κάτι πιο σοβαρό ή να χρειαστεί ακόμα και να μπει στο νοσοκομείο.

Αφορμή για το επίμαχο post στάθηκε η συζήτησή της με μία άλλη μαμά που εκείνη την ώρα άφηνε την κόρη της στο σχολείο- το κοριτσάκι ήταν εμφανώς άρρωστο και η Maria εξήγησε στη μαμά του πόσο μπορεί αυτό να επηρέαζε τη δική της κόρη, εκείνη απλώς την αγνόησε. Τελικά, η Maria αποφάσισε να γυρίσει με την κόρη της στο σπίτι για να την προστατεύσει.

Τα σχόλια κάτω από την ανάρτησή της αποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι γονείς συμφωνούν μαζί της…

«Συγγνώμη. Πρέπει να το διευκρινίσω. Η Jordan Grace είναι υγιής -αλλά παιδιά έρχονται σχολείο άρρωστα γιατί οι γονείς τους είναι πολύ απασχολημένοι.

Δάκρυα και θυμός με πλημμύρησαν σήμερα στο σχολείο. Γύρισα με την Jordan σπίτι. Όταν το παιδί μου παθαίνει ένα “απλό” κρυολόγημα, μπορεί να καταλήξει κάπως έτσι (φωτογραφία). 

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι γονείς διακινδυνεύουν τη ζωή των υπολοίπων επειδή είναι πολύ απασχολημένοι (το σχολείο δεν είναι σταθμός απλώς για ν’ αφήνουμε τα παιδιά). Δεν το λέω μόνο γιατί κινδυνεύουν και τα υπόλοιπα παιδιά να αρρωστήσουν αλλά και γιατί το δικό σας άρρωστο παιδί σας χρειάζεται -θέλει να το αγκαλιάσετε, να το περιποιηθείτε, να του δείξετε την αγάπη σας και να το βοηθήσετε να γίνει καλά. Όταν η κόρη μου αρρωσταίνει, σκέφτομαι πρώτα εκείνη- πόσο δυστυχισμένη θα ήταν αν έμενε στο σχολείο. Πόση ανάγκη έχει τη μαμά της για να την φροντίσει.

Σκέφτομαι, όμως και τους άλλους. Δεν θέλω να κολλήσει κανέναν άλλον η κόρη μου και να καταλήξει στο νοσοκομείο γιατί τα μικρά σώματα των παιδιών μας δεν μπορούν να πολεμήσουν την αρρώστια.

Αν νοιαζόμαστε περισσότερο για τον κόσμο γύρω μας και λιγότερο για εμάς, θα ήταν όλα πολύ καλύτερα.»

Πηγή: boredpanda.com

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.