Ψυχολογία και υγεία

Ακμή, έκζεμα, ψωρίαση: Οι τροφές που χρειάζεται το δέρμα

Written by milt-man

Η ακμή, το έκζεμα και η ψωρίαση είναι κοινές δερματικές παθήσεις που επιβαρύνουν ψυχολογικά τους πάσχοντες. 

Με τις κατάλληλες διατροφικές αλλαγές μπορείτε να αντιμετωπίσετε καλύτερα τα συμπτώματα αυτών των παθήσεων του δέρματος.

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, οι παρακάτω 5 τροφές μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα σας να αντιμετωπίσει την ακμή, το έκζεμα και την ψωρίαση και να αποκτήσει φυσική λάμψη.

salmon 3

Σολομός για ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Τα καλά λιπαρά που υπάρχουν στα παχιά ψάρια (σολομός, ρέγκα, σκουμπρί), το αβοκάντο, τα καρύδια και άλλες τροφές, λειτουργούν ως φυσική ενυδατική κρέμα και φωτίζουν το δέρμα από μέσα. Οι άνθρωποι που δεν λαμβάνουν ωμέγα-3 από τις τροφές κινδυνεύουν από δημιουργία ρυτίδων και ξηροδερμία. Επειδή έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βοηθούν επίσης στην υποχώρηση των συμπτωμάτων του εκζέματος.

 

pomegranate

Ρόδι για βιταμίνη C

Τα ρόδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, αλλά και πολλά ακόμη θρεπτικά συστατικά που αγαπούν το δέρμα. Τα ρόδια είναι πλούσια σε πουνικαλαγίνη, μια φαινόλη με αντιοξειδωτική δράση, η οποία έχει βρεθεί ότι συμβάλλει στην πρόληψη του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον. Αποτελούν επίσης καλή πηγή βιταμινών Α, C και Ε, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι σημαντικό για το δέρμα και η τόνωσή του μπορεί να έχει οφέλη κατά της γήρανσης.

avocado

Αβοκάντο για βιταμίνη Ε

Το αβοκάντο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, που βοηθά στην ενυδάτωση και την επούλωση της επιδερμίδας. Περιέχει καλά μονοακόρεστα λιπαρά, όπως το ελαϊκό οξύ, που δρα ως φυσικό ενυδατικό και μαλακτικό για το δέρμα. Συνδυάστε το με σπόρους για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

orange

Πορτοκαλί τροφές για βιταμίνη Α

Πορτοκάλια, καρότα, γλυκοπατάτες και κολοκύθα, περιέχουν ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα β-καροτίνης και άλλων καροτενοειδών, τα οποία προστατεύουν από τις βλαβερές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας. Επειδή η ψωρίαση σχετίζεται με υψηλά επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό, μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά μπορεί να βοηθήσει στην υποχώρηση των συμπτωμάτων.

 

Πηγή: express.co.uk

 

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.