Ψυχολογία και υγεία

Roleplay και sex

Written by milt-man

main

 

Η κάθε σχέση περνάει πολλά στάδια εξέλιξης.

Αρχικά, υπάρχει αυτό το δυναμικό ξεκίνημα, ο ενθουσιασμός ξεχειλίζει απο παντού και νοιώθουμε πως έχουμε βρει τον άνθρωπό μας.

Επίσης, το σεξ είναιπολύ ενδιαφέρον, εξαιρώντας τις πρώτες δυο φορές μέχρι να μάθει ο ένας τον άλλον, είναι ο τομέας που δίνουμε αρκετή βάση και πολλές ώρες συζήτησης με τις κολλητές. Έρωτας, αυθορμητισμός και πάθος.

Στη συνέχεια, όμως συχνά έρχεται μια περίοδος ξηρασίας. Τώρα έχουμε γνωριστεί και έχουμε συνηθίσει το «μαζί».

Πολλές φορές σε τέτοιες περιπτώσεις το σεξ καταλήγει λίγο βαρετό, λίγο ανιαρό και συνηθισμένο, μια απ’ τα ίδια. Τότε είναι που θες κάτι να σε συνεπάρει, κάτι καινούριο και διαφορετικό. 

 

Ο άνθρωπος απέναντί μου μου έδινε πολλά, περνούσαμε καταπληκτικά μαζί και ένοιωθα ασφάλεια. Μέσα σε όλα αυτά τα καλά υπήρχε, όμως και ένα κακό, το σεξ είχε γίνει λίγο βαρετό.

Η ψυχαναγκαστική μου φύση προσπαθούσε να λύσει το πρόβλημα, καθώς έβλεπα πως και αυτός απο την μεριά του πίστευε πως έχουμε γίνει λίγο ανέραστοι και ας είχαμε δοκιμάσει όλο το Κάμα-Σούτρα.

Χαζεύοντας μια μέρα, λοιπόν, στο ίντερνετ έπεσα πάνω σε μια λύση που είχε αναπάντεχα πολύ καλά αποτελέσματα. Αποφάσισα να δοκιμάσουμε ερωτικά παιχνίδια ρόλων, εν αγγλιστί roleplay, στο κρεβάτι μας.

Ο καλύτερος τρόπος να απολαύσει κάποιος το σεξ είναι να του προσθέσει μια δόση απόδρασης απο την καθημερινότητα, την ρουτίνα. Η εναλλαγή ρόλων είναι ό,τι καλύτερο για να αποκτήσει κανείς αυτή την ψευδαίσθηση της απόδρασης.

Τα ερωτικά σενάρια είναι πολλά και ποικίλουν. 

Ξεκινώντας απο τα συνηθισμένα, μεγάλη διάδοση έχουν τα παιχνίδια κυριαρχίας.

Ποιο γυναικείο ή ανδρικό μυαλό δεν είχε έστω μια φορά στη ζωή του την φαντασίωση δασκάλου και μαθήτριας ή της αστυνόμου και του κλέφτη;

Μπορεί να κοκκινίζουμε λίγο εδώ, αλλά η αλήθεια είναι πως όταν έχουμε να κάνουμε με σεξ όλοι μας σκεφτήκαμε κατά καιρούς σενάρια και ας μην έχουμε επιδιώξει την πραγμάτωσή τους.

Ακόμη, συχνά στις γυναικείες φαντασιώσεις παίζουν σενάρια φανταστικού βιασμού ή απαγωγής. Για να μπούμε περισσότερο στο κλίμα, σε τέτοια σενάρια επιτρέπονται και οι χειροπέδες που είχες πάρει και ακόμη να χρησιμοποιήσεις.

Η πιο καθωσπρέπει φύση των γυναικών, ίσως τώρα αρχίσει τις αντιδράσεις, αλλά μιλώντας ειλικρινά, το roleplay ενδείκνυται περισσότερο για τις υπάρξεις γένους θηλυκού.

Οι γυναίκες, εκ φύσεως πιο εγκεφαλικά όντα, μέσω της πραγμάτωσης σεναρίων στο κρεβάτι τους νοιώθουν πιο ελεύθερες.

Η όλη διαδικασία τις κάνει να βγουν απο τα όρια των τεσσάρων τοίχων της κρεβατοκάμαράς τους και να χρησιμοποιήσουν την φαντασία τους για περισσότερη ευχαρίστηση.

Όσο για τις άκρως ρομαντικές ψυχές που έχουν στο μυαλό τους το παιχνίδι αυτό ως πιο «τολμηρό», πρέπει να ειπωθεί πως το σενάριο το φτιάχεις μόνη σου. 

Εξάλλου, ποια απο εμάς δε θα ήθελε να ζήσει την σκηνή του Τιτανικού με τον Τζακ και την Ρόουζ μέσα στο αυτοκίνητο;

Μπες στο κλίμα, αντέγραψε ατάκες και ζήσ’ το! Μπορεί να είσαι στο κρεβάτι με τον Τάκη, αλλά στο μυαλό σου θα έχεις τον Λεονάρντο εικοσάρη και ο Τάκης θα το ξέρει.

Παρόλο, όμως, που έχει αποδειχθεί πως τα ερωτικά παιχνίδια ρόλων κατά τη διάρκεια του σεξ μπορούν να προσθέσουν έξτρα αισθησιασμό στην ατμόσφαιρα και να ανάψουν πάλι την φλόγα ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, κοκκινίζουμε στην πράξη και φοβόμαστε να το δοκιμάσουμε.

Είναι αρκετά δύσκολο για τον άνθρωπο να ισοπεδώσει τις ανασφάλειες και τα ταμπού του και από τη μια στιγμή στην άλλη, να ξεκινήσει να μοιράζεται τις φαντασιώσεις του με τον σύντροφό του.

Θεωρώντας δεδομένο πως όλοι έχουμε φαντασιώσεις, το θέμα που τίθεται είναι καθαρά αυτό της ντροπής. 

Πιστεύουμε πως αν ανοίξουμε το στόμα μας και μοιραστούμε τα προσωπικά αυτά δεδομένα μας, θα βρεθούμε στο επίκεντρο της κοροϊδίας.

Απο την άλλη, αν δε δοκιμάσεις κάτι, δεν μπορείς να ξέρεις και την κατάληξή του.

Βασικά, το roleplay αποτελεί την μέγιστη απόδειξη του δεσμού εμπιστοσύνης που υπάρχει σε ένα ζευγάρι. 

Αν εμπιστεύεσαι αυτόν που έχεις δίπλα σου, ίσως ντραπείς στην αρχή, αλλά σίγουρα μπορείς να μοιραστείς λίγο πιο πικάντικες σκέψεις μαζί του.

Επίσης, μπορεί ήδη να έχεις μπει στη διαδικασία του παιχνιδιού χωρίς να το γνωρίζεις, μιας και κομμάτι του roleplay είναι όταν χρησιμοποιείς στο σεξ το dirty talking ή όταν προσπαθείς να προσεγγίσεις τον σύντροφό σου με παιδική φωνή.

Για να μη σε κουράζω άλλο, αν θες να το δοκιμάσεις, προτείνω να πας στην αρχή εκ του ασφαλούς, με πιο mainstream σενάρια, όπως αυτό του γιατρού που οι περισσότεροι το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας.

Όμως, την ίδια στιγμή πρέπει να έχεις κατά νού πως οι φαντασιώσεις των περισσότερων δεν κινούνται σε ασφαλές πλαίσιο.

Μην αγχώνεσαι όμως με αυτό, καθώς ο μεγαλύτερος μύθος γύρω απο το σεξ είναι πως πρέπει να αισθανόμαστε απολύτως άνετα.

Κάποιες φορές η νευρικότητα είναι απαραίτητη, για να κάνει την όλη ατμόσφαιρα λίγο πιο ηλεκτρισμένη.

Παίζοντας το παιχνίδι δεν έχεις πραγματικά τίποτα να χάσεις, εκτός ίσως απο την ταυτότητά σου προσωρινά και κάποια ταμπού ή αναστολές που τόσα χρόνια σε συνοδεύουν. 

 

 

πηγή : pillowfights.gr

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.