Ψυχολογία και υγεία

10 φορές που σου δείχνει ότι σ” αγαπάει χωρίς να στο λέει

Written by milt-man

romantic-sunset-love-couples

Αν έχεις ζήσει μια σχέση, τότε θα ξέρεις πόσο δύσκολο είναι μερικές φορές να πεις για πρώτη φορά »σ” αγαπώ». Ειδικά αν ο άλλος δεν το έχει ξεστομίσει καν κι εσύ θες τόσο να του το πεις, αλλά κάτι σε κρατάει πίσω.

Αυτό το κάτι είναι τις περισσότερες φορές απόλυτα φυσιολογικό: είτε πρόκειται για τον φόβο του να μην πάρεις την απάντηση που περιμένεις, είτε απλά ενώ θες τόσο να πεις πώς νιώθεις, κωλύεσαι παράλληλα να δεσμευτείς από τόσο νωρίς και για όλα τα μεγάλα πράγματα που συνδέονται με την τεράστια έννοια που κρύβει το »σ” αγαπώ»

Και πολύ καλά κάνεις, αφού συχνά το ερωτευμένο μυαλό μπορεί να μπλέξει τον ενθουσιασμό με την αγάπη και άπαξ και »πάρεις στο λαιμό σου» έναν άνθρωπο επειδή υπερεκτιμάς τα συναισθήματά σου, δεν υπάρχει γυρισμός.

Είναι όμως αρκετές οι φορές που διστάζεις κι εσύ η ίδια να μιλήσεις, επειδή περιμένεις τον άλλον να κάνει το πρώτο βήμα. Το ότι δεν σου λέει όσα νιώθει, δε σημαίνει ότι δε σε θέλει. Ίσως θα ήταν προτιμότερο να προσέξεις τις κινήσεις του. Οι πράξεις πολλές φορές μιλούν περισσότερο από τις λέξεις.

Θέλει να μιλάτε συνέχεια

Βρίσκει τις πιο ηλίθιες, αλλά χαριτωμένες αφορμές για να σου μιλάει. Όταν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα, φροντίζει να το δείχνει χωρίς απαραίτητα να το λέει και κατά λέξη. »Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι». Ποια θα το εκτιμούσε; Καμία! Ενώ το »είδα ένα ζευγάρι παπούτσια που πιστεύω πως θα σου αρέσει», κάπως καλύτερο έτσι; Γλυκό, χαριτωμένο και δείχνει ότι σε σκέφτεται με το παραμικρό.

Σε προσέχει και σε φροντίζει

Από το να σε σκεπάσει το βράδυ, μέχρι το να σου πιάσει το χέρι όταν πάτε να περάσετε το δρόμο. Μπορεί απλά να σου πει κάτι όπως »κουράστηκες σήμερα, καλύτερα να ξαπλώσεις νωρίς», ή να σου φέρει τις βιταμίνες που χρειάζεσαι όταν δεν είσαι στα καλύτερά σου. Όπως και να χει, θέλει να είσαι καλά (και για να είσαι μαζί του).

Θυμάται τις πιο απίθανες λεπτομέρειες

Όταν αγαπάς πραγματικά κάποιον, δίνεις σημασία σε μικροπράγματα που υπό άλλες συνθήκες δε θα πρόσεχες ποτέ και ίσως δεν το συνειδητοποιείς κιόλας. Μην απορήσεις αν την επόμενη φορά που θα παραγγείλετε πίτσα, ζητήσει να βγάλουν τα μανιτάρια, ενώ εσύ δε θυμάσαι καν να του έχεις αναφέρει την αλλεργία σου.

Μιλάτε για το μέλλον

Όχι απαραίτητα το κοινό σας μέλλον – ίσως είναι πολύ νωρίς για να το κάνει αυτό – αλλά το ιδανικό μέλλον που περιγράφει, αφήνει ξεκάθαρα χώρο και για σένα. Στη συνέχεια ρωτάει να δει πώς φαντάζεσαι κι εσύ τη ζωή σου σε μερικά χρόνια από τώρα. Μήπως μαζί του;

Σε αγγίζει – όχι μόνο σεξουαλικά

Σε χαϊδεύει, σε αγκαλιάζει και δεν το κάνει πάντα για να κάνετε σεξ. Του αρέσει απλά να νιώθει πως είσαι δίπλα του, να σου συμμορφώνει το μπλουζάκι και να βρίσκει τρόπους για να σε αγγίζει συνεχώς.

Σε δοκιμάζει

Χωρίς να το εννοεί, θα πετάξει υπονοούμενα για άλλες κοπέλες μπροστά σου και μετά θα σε πειράξει για το πόσο »τσιμπάς» με ό,τι κι αν σου πει. Δεν ξενοκοιτάζει, σε τεστάρει.

Υιοθετεί τις συμπεριφορές σου

Είτε κάποια ατάκα που λες, είτε συμμορφώνεται και ακολουθεί το πρόγραμμα του ύπνου σου. Ξεκινά να βλέπει τις ίδιες σειρές με σένα και μαγειρεύει πλέον το κοτόπουλο έτσι όπως το προτιμάς εσύ. Δεν το κάνει συνειδητά, είναι κατά κάποιον τρόπο γραμμένο στο DNA μας, κάτι σαν βιολογικό ένστικτο να υιοθετούμε τις συνήθειες αυτών που είναι πιο κοντά μας.

Δε ντρέπεται να ζητήσει »συγγνώμη»

Το να παραδέχεσαι ανοιχτά το λάθος σου θέλει εκτός από θάρρος και ειλικρινή αισθήματα απέναντι στον άλλον. Αν δε θες πραγματικά να σε συγχωρέσει και να είναι μαζί σου επειδή τον έχεις ανάγκη, δύσκολα θα ρίξεις τον εγωισμό σου και θα παραδεχτείς ότι έσφαλες.

Σου κάνει κοπλιμέντα

Αν δε μπορεί να πει μεγάλες λέξεις όπως »σ’αγαπώ», θα φροντίζει πάντα να δείχνει πόσο σε θέλει λέγοντάς σου μικρότερες, αλλά εξίσου σημαντικές ατάκες: »είσαι πολύ όμορφη σήμερα», »σου πάνε πολύ αυτά που φοράς». Ξέρει πόσο σημαντικό είναι για σένα και δεν τσιγκουνεύεται να ξοδέψει μερικά φωνήεντα για να σου πει όλα όσα του αρέσουν σε σένα.

Κάνει »υπερβολικά» αστεία μπροστά στους φίλους του

»Από δω η γυναίκα της ζωής μου», »της είπα να φορέσει κοντό νυφικό όταν παντρευτούμε», και άλλες τόσες χαζορομαντικές ατάκες που μπορεί να κάνουν το φρύδι σου να ανασηκωθεί και τις παρειές σου να ροδοκοκκινήσουν, αλλά ξέρουμε κι οι δύο πόσο όμορφα νιώθεις όταν παραδέχεται έτσι δημόσια και »ατσούμπαλα» πόσο σε θέλει.

 

πηγή : ladylike.gr

 

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.