Ψυχολογία και υγεία

Ποια είναι τα σημάδια της έλλειψης της Βιταμίνης Β12

Written by milt-man

Β12

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, ένα στα τέσσερα στην Αμερική έχουν ανεπάρκεια στη Β12.
Οπότε εμείς, βρήκαμε και σας παρέχουμε τα προειδοποιητικά σημάδια της έλλεψης της βιταμίνης Β12 και σας παρέχουμε συμβουλές σχετικά με το πώς μπορείτε να την ρυθμίσετε!

Ο ρόλος της Β12

Η βιταμίνη B12 είναι μια από τις πιο σημαντικές βιταμίνες, γιατί μας δίνει ενέργεια. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν εναλλακτικές πηγές Β12 και χάπια για να έχουν καλύτερες επιδόσεις στον αθλητισμό και στις καρδιακές ασκήσεις. Την ίδια στιγμή,η Β12 είναι μια πολύτιμη και απόλυτα φυσική λύση για την απώλεια βάρους, για αυτό και οι γυναίκες κάνουν σαν τρελές για αυτή.

Παρ ‘όλα αυτά, η βιταμίνη Β12 έχει έναν πιο σημαντικό ρόλο στον οργανισμό μας: συμμετέχει ενεργά στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, και επιτρέπει η κυκλοφορία του αίματος να μεταδίδει οξυγόνο με επιτυχία σε όλα τα μέρη του σώματός μας. Η τακτική κατανάλωση Β12 είναι αρκετή για να μας δώσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε και το οξυγόνο για να επιβιώσουμε, ενώ η έλλειψή της ορίζεται ως μια κατάσταση κόπωσης και αδυναμίας που ονομάζεται μεγαλοβλαστική αναιμία.

Σε περίπτωση που έχετε ήδη ένα αίσθημα αδυναμίας και κόπωσης, αλλά δεν υπάρχει καμία λογική αιτία για να είστε έτσι, μην χάσετε περισσότερο χρόνο.

Ποιες ζωτικές λειτουργίες του σώματος υποστηρίζει η βιταμίνη Β12;

Τη δημιουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων
Την έκκριση των περισσότερων επινεφριδίων ορμονών
Την μεταφορά του οξυγόνου στον εγκέφαλό μας
Τη σωστή κυκλοφορία
Τη διατήρηση της υγείας του νευρικού συστήματος μας
Τη πέψη μας
Την απορρόφηση του σιδήρου
Την μείωση του λίπους και των υδατανθράκων
Το σχηματισμό των νεύρων
Τη λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος των γυναικών
Πού να ψάξω για την βιταμίνη Β12;

Μερικά από τα τρόφιμα που τρώμε τακτικά είναι γεμάτα με βιταμίνη Β12, αλλά μερικές φορές, αυτό δεν είναι αρκετό για να υποστηρίξει τα βέλτιστα επίπεδα, και μπορούμε εύκολα να στραφούμε στην ομάδα υψηλού κινδύνου που πρέπει να παίρνουμε συμπληρωματικές πηγές αυτής της βιταμίνης ανά ημέρα.

Ποιος ανήκει στην ομάδα υψηλού κινδύνου;

Οι άνθρωποι άνω των 60 ετών, ιδίως εκείνων που διαγιγνώσκονται με προβλήματα πέψης και επιπλέον οξέα του στομάχου.
Οι ασθενείς με Crohn, κοιλιοκάκη, ή άλλη αυτοάνοση ασθένεια
Οι χορτοφάγοι
Οι διαβητικοί
Οι χρήστες μεταμορφίνης (καθώς η καταναλωση της αποτρέπει το σώμα ώστε να απορροφήσει τη βιταμίνη Β12)
Ποια είναι τα συμπτώματα που υποδηλώνουν οτι έχετε έλλειψη της βιταμίνης Β12 ;

Είστε συνεχώς κουρασμένοι και είναι δύσκολο να κρατήσετε τα μάτια σας ανοιχτά. Αυτό συμβαίνει γιατί το αίμα σας δεν έχει αρκετό οξυγόνο, και το σώμα δεν έχει την ενέργεια που χρειάζεται.
Μια επαναλαμβανόμενη αίσθημα μουδιάσματος, και αίσθηση καρφίτσας ή βελόνας πάνω σας. Και οι δύο δείχνουν ότι η έλλειψη βιταμίνης Β12 έχει κατά πάσα πιθανότητα προκαλέσει βλάβη των νεύρων.

Βραχυπρόθεσμη απώλεια μνήμης, ιδίως για τους νέους, όπου η άνοια είναι σχεδόν αδύνατη
Ωχρότητα και κίτρινο δέρμα λόγω αποικοδόμησης των αιμοσφαιρίων

Ένα αίσθημα ασταμάτητης ζάλης που αποκαλύπτει επίσης την έλλειψη οξυγόνου στο αίμα σας
Απώλεια προσκρούσεων στις θηλές της γλώσσας, που σας εμποδίζουν να αναγνωρίζετε τη γεύση από οποιαδήποτε τρόφιμο που μπορεί να τρώτε.

Ένα συναίσθημα θλίψης και άγχους, γιατί όταν τα επίπεδα της βιταμίνης Β12 δεν είναι αρκετά, δεν υπάρχουν «οι χημικές ουσίες της ευτυχία», όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη.

Σοβαρές νευρικές διαταραχές, προβλήματα ακοής και όρασης. Η έλλειψη της Β12 μπορεί επίσης να προκαλέσει σκιές να εμφανίζονται στο οπτικό πεδίο σας.
Γιατί συμβαίνει αυτή η έλλειψη της Β12;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν αυτή την ανεπάρκεια, και οι πιο σημαντικοί είναι:

Η κατανάλωση αντιόξινων, ιδίως τέτοιων που εμποδίζουν το οξύ του στομάχου.
Η τυχαία κατανάλωση του λεγόμενου «αερίου του γέλιου», ή στην πραγματικότητα του νιτρώδες οξειδίου που καταστρέφει τις προμήθειες της βιταμίνης Β12 στο σώμα μας.

Ο ενδογενής παράγοντας, δηλαδή τα βακτήρια. Το ελικοβακτήριο του πυλωρού που αποτρέπει την κατανάλωση Β12 καταστρέφοντας τα κύτταρα του στομάχου.

Απώλεια βάρους και γαστρική χειρουργικές επεμβάσεις που επηρεάζουν το μηχανισμό του πεπτικό μας συστήματος.

Η συνεχόμενη κατανάλωση καφέ (4 φλιτζάνια την ημέρα), το οποίο έχει άμεση σχέση με την απώλεια του 15% της κανονικής παροχής Β12, αλλά δεν έχει ιατρικά εξηγηθεί ακόμα.
Συμπληρωματικά πηγές Β12

Λόγω του γεγονότος ότι η Β12 δεν είναι απαραίτητη για τα φυτά για να εκτελούν τις μεταβολικές τους διαδικασίες, δεν τη παράγουν. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να βρείτε αυτή τη βιταμίνη στο/στα:

Κρέας – Χοιρινό, βοδινό, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο, γαλοπούλα
Ψάρια και Θαλασσινά – Γάδος σαρδέλες, σολωμός, χτένια, τόνο
Αυγά– ο κρόκος, όπου αποθηκεύονται όλες οι βιταμίνες και τα ανόργανα
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα – Γάλα, τυρί (όλα τα είδη), Γιαούρτι.

Γάλα καρύδας

Εμπλουτισμένα τρόφιμα για χορτοφάγους
Σε περίπτωση που έχετε ήδη ένα αίσθημα αδυναμίας και κόπωσης, αλλά δεν υπάρχει καμία λογική αιτία για να είστε έτσι, μην χάσετε περισσότερο χρόνο. Κάντε εξετάσεις για να δείτε το ποσό της Β12 στο αίμα σας, γιατί αυτή η βιταμίνη είναι εύκολο να βρεθεί, αλλά είναι δύσκολο να απορροφηθείι. Παρατηρήστε προσεκτικά τα σημάδια, και προσαρμόσετε τη διατροφή σας προκειμένου να διασφαλίσετε τα υψηλότερη επίπεδα πρόσληψης, αυτής της σημαντικής βιταμίνης.

 

 

πηγή : daddy-cool.gr

 

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.