Ψυχολογία και υγεία

Γυναικεία καμώματα που χαλάνε τη σχέση

Written by milt-man

grinia_590_b

Νομίζεις πως τα κάνεις όλα τέλεια, κι όμως, η συμπεριφορά σου άλλα μαρτυρά. Μην απορήσεις λοιπόν αν εκείνος σε αφήσει μόνη στα κρύα του λουτρού, μην αντέχοντας τα τόσα καμώματά σου.

Θέλεις να τον κάνεις να ζηλέψει επίτηδες

Το κάνεις από ανασφάλεια ή από έλλειψη αυτοπεποίθησης ή απλά θέλεις να τον κάνεις να σου δώσει σημασία. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που προσπαθείς να δημιουργείς δράματα, δεν πρέπει να κάνεις τον σύντροφό σου να νοιώθει ζήλεια, εξ αιτίας της δικής σου ανασφάλειας. Δούλεψε με τον εαυτό σου, με τα άλυτα ζητήματά σου και έχει υπόψη πως αν δεν τα βρεις με σένα, εκείνος ποτέ δεν τα σου δώσει την προσοχή που απαιτείς.

Προσβάλεις τον ανδρισμό του

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες-αντράκια που προσπαθούν με κάθε ευκαιρία να θίξουν τον ανδρισμό του συντρόφου τους, σε μια μάχη για ισότητα. Κι όμως ένας τέτοιος δεσμός γεμάτος προσβολές και απαξίωση, δεν θα έχει καλά ξεμπερδέματα. Μην θαρρείς πως έτσι, θα του δώσεις να καταλάβει τα θέλω σου, αλλά αντίθετα, υποβιβάζοντάς τον διαρκώς, θα τον ρίξεις σε ξένες αγκαλιές που θα τον επιβεβαιώνουν και σαν άντρα και σαν σύντροφο.

Αρνείσαι να παραδεχθείς τα λάθη σου

Κάνει ένα στραβό και το χτυπάς για χρόνια, αλλά εσύ ποτέ δεν βλέπεις τα δικά σου λάθη. Μια τέτοια σχέση στην οποία εσύ πάντα είσαι σωστή κι εκείνος πρέπει υποτακτικά να συμφωνεί μαζί σου, δεν θα έχει πολύ μέλλον. Ξεκίνα από την σχέση με τις φίλες σου και ζήτα την άποψή τους για την συμπεριφορά σου σχετικά με α λάθη και τα σωστά που κάνεις στην σχέση σας. Αν δεν κάνεις αυτοκριτική, δύσκολα θα παραδεχθείς την λανθασμένη συμπεριφορά σου απέναντί του.

Θυμώνεις διαρκώς για υλικά αγαθά

Θα ήθελες ο καλός σου να σου έκανε περισσότερα δώρα και ταξίδια ; ψοφάς για ακριβά ρούχα και παπούτσια ; Κι εκείνος θα ήθελε μια Ferrari κάτω από την πόρτα του, αλλά ποτέ δεν σου έκανε καυγά επειδή δεν μπορείς να του την προσφέρεις. Αν βλέπεις πως ο αγαπημένος σου προσπαθεί και κάνει κινήσεις για να δείχνει το ενδιαφέρον του, μην καυγαδίζεις και μην θυμώνεις που η Τούλα παίρνει περισσότερα δώρα από σένα, Τα χρήματα δεν είναι εκείνα που κάνουν την ιδανική σχέση.

Τσακώνεσαι μαζί του, δημοσίως

Λίγα πράγματα μπορούν να εξοργίσουν έναν άντρα σε βαθμό τόσο μεγάλο που να μην έχει επιστροφή. Η εικόνα του τον απασχολεί πολύ και μια κοπέλα που τσακώνεται μαζί του δημόσια ή ξεκατινιάζεται στον τοίχο του, όχι μόνο δεν θα κατακτήσει την καρδιά του, αλλά ετοιμάσου να βρεις εκεί διπλό λουκέτο.

Τον κάνεις να αισθάνεται ένοχο για τα πάντα

Εκείνος φταίει για όλα! Σε πικραίνει διαρκώς, σου μιλά άσχημα, πάντα είναι λίγος, πάντα νιώθεις ανικανοποίητη, ακόμα και για τα σκουπίδια που δεν μάζεψε ο Δήμος, αυτός ο καλός σου φταίει. Έχεις σκεφτεί πως με τον τρόπο αυτό, κατηγορώντας τον για τα πάντα, δεν θα τον κάνεις καλύτερο, αλλά θα του δώσεις την αφορμή για να φύγει.

 

Πηγή : psixologikosfaros.gr

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.