Νέα από Ελλάδα και το Σύμπαν

Έρχεται η νέα λυπητερή για τα ακίνητα

forosakin

Επιπλέον επιβάρυνση θα έχουν σύντομα οι ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς θα υποχρεωθούν να έχουν τον «προσωπικό μηχανικό» τους για τις ανάγκες συμπλήρωσης και ανανέωσης της ηλεκτρονικής ταυτότητας των κτιρίων.

 

Η εφαρμογή του μέτρου αναμένεται άμεσα, καθώς το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Περιβάλλοντος εστάλη στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εκτιμάται ότι μέσα στο 2014, με τριετή καθυστέρηση, θα πρέπει να αρχίσουν οι έλεγχοι, όπως αναφέρει το «Εθνος». Η ηλεκτρονική ταυτότητα προβλέπει την υποχρεωτική καταγραφή των κτιρίων μέσα σε μία δεκαετία.

 

Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι για τη σύνταξη της ηλεκτρονικής ταυτότητας και κάθε αναθεώρηση που πρέπει να γίνεται, κάτι το οποίο χαρακτηρίζουν ως μία νέας μορφής «χαράτσι». Η αμοιβή του μηχανικού είναι βέβαια αντικείμενο συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά εκτιμάται πως το κόστος θα είναι 150-200 ευρώ για κάθε διαμέρισμα.

 

Όσα κτίρια δεν δηλωθούν θα χαρακτηρίζονται αυθαίρετα και θα υπάρχουν κυρώσεις, όπως και σε περίπτωση λανθασμένων στοιχείων. Σε τέτοιο ενδεχόμενο οι μηχανικοί θα κινδυνεύουν με πρόστιμα από 2.000 έως 20.000 ευρώ και αναστολή άδειας άσκησης επαγγέλματος για 2-24 μήνες.

 

 

 

Πηγή :  iefimerida.gr

 

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.

Leave a Comment