Επικαιρότητα

Να μην γίνει στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών το Λοιμωδών, λένε οι κάτοικοι

loimodon

Αντίθετοι με την μετατροπή του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» (Λοιμωδών) σε κέντρο κράτησης μεταναστών δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής εμποδίζοντας τις μπουλντόζες να μπουν στον χώρο.

 

Το πρωί της Τετάρτης 50 άτομα απέκλεισαν την είσοδο του νοσοκομείου εμποδίζοντας ειρηνικά μια μπουλντόζα, η οποία σύμφωνα με τους κατοίκους ήταν μισθωμένη από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, να προχωρήσει στο γκρέμισμα ενός μαντρότοιχου των παλιών εγκαταστάσεων.

 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων των δήμων πριν από ένα μήνα το ΙΚΑ και η Διοίκηση του Λοιμωδών παραχώρησαν τις εγκαταστάσεις του παλιού λυσιατριου, πρόκειται για ερειπωμένα κτήρια που βρίσκονται μέσα στο οικόπεδο του νέου νοσοκομείου, στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη με σκοπό, σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους των τριών γειτονικών δήμων, τη δημιουργία κέντρου κράτησης.

 

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν κατηγορηματικοί αναφέροντας στο «Π» ότι δεν πρόκειται ποτέ να δημιουργηθεί κέντρο κράτησης στο συγκεκριμένο σημείο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου θα φτιαχτεί ένας ξενώνας φιλοξενίας μονογονεικών οικογενειών μεταναστών.

 

Το απόγευμα στις 5:30 οι κάτοικοι έχουν προγραμματίσει ανοικτό δημοτικό συμβούλιο-συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Λοιμωδών τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία κέντρου κράτησης στην Αγία Βάρβαρα.

 

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, έχει ήδη δρομολογηθεί το άνοιγμα δύο νέων «στρατοπέδων συγκέντρωσης» στη Δυτική Αθήνα: Το πρώτο στις κτιριακές εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ επί της λεωφόρου Σχιστού στο Σκαραμαγκά, στο χώρο όπου στεγάζεται το «θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Παίδων» και το δεύτερο σε δύο κτίρια του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα (Λοιμωδών), ένα για άντρες και ένα για γυναίκες.

 

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.

Leave a Comment