Γενικά...

Κι όμως οι Αρχαίοι χρησιμοποιούσαν ερωτικά βοηθήματα!

0271d

Νομίζεται ότι τα ερωτικά βοηθήματα είναι αντικείμενα που εφευρέθηκαν την σημερινή εποχή? Για δείτε την γινόταν στην αρχεία εποχή …

 

Πολύ πριν και από την αποκάλυψη του τροχού εικάζεται ότι εφευρέθηκαν τα ερωτικά βοηθήματα.

 

Σχεδόν σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς φαίνεται ότι χρησιμοποιούσαν τα ερωτικά παιχνίδια για να μεγιστοποιήσουν τις ερωτικές απολαύσεις.

 

Στην Κίνα έχουν βρεθεί ανάλογα ομοιώματα από μπρούντζο, νεφρίτη, ή ελεφαντόδοντο.

 

Η δική τους ηλικία κυμαίνεται από το 10.000 π.Χ. μέχρι το 8.000 π.χ.

 

Μάλιστα η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τέτοια ομοιώματα τα οποία μάλιστα χρονολογούνται και στο 221π.Χ.

 

Σήμερα κάποια αρχαία κινέζικα  ερωτικά παιχνίδια είναι στη διάθεση του σήμερα στην πόλη της Νέας Υόρκης. Στην καρδιά της παγκόσμιας πρωτεύουσας  πραγματοποιήθηκε έκθεση στην διάρκεια της  οποίας εκτέθηκαν τα sex toys  των αρχαίων Κινέζων.

 

Τα ερωτικά βοηθήματα που αποτελούν μέρος ενός έκθεμα Discovery, σε συνδυασμό με την Κίνα Ινστιτούτο, “τερακότα Warriors”, το οποίο διαθέτει πάνω από 200 αρχαία κινεζική αντικείμενα.

 

Τα παιχνίδια που εικονίζονται παρακάτω χρονολογούνται από το 221 π.Χ. και έχουν δημιουργηθεί για τον τάφο.

 

Όπως προκύπτει τα τοποθετούσαν στους τάφους προκειμένου  οι ερωτικές απολαύσεις  των αυτοκρατόρων να να συνεχίζονται και μετά θάνατον.

 

Τα υλικά από τα οποία έχουν κατασκευαστεί  τα ομοιώματα αυτά είναι από μπρούτζο, νεφρίτη ή ελεφαντόδοντο.

 

Στην Αρχαία Ελλάδα …

 

Ο Αριστοτέλης αναρωτιόταν γιατί οι άνθρωποι ντρέπονται να παραδεχτούν ότι τους αρέσει να κάνουν έρωτα, ενώ δε συμβαίνει το ίδιο με το ποτό ή το φαγητό.

 

Όσοι μάλιστα στην Αρχαία Ελλάδα ασκούσαν την ιατρική συνιστούσαν την σεξουαλική επαφή ως τρόπο αντιμετώπισης ενός ευρύτατου φάσματος παθήσεων όπως: η κατάθλιψη, η δυσπεψία, ο ίκτερος, οι πόνοι στη μέση, η αδύναμη όραση κ.ά.

 

Ο πατέρας της ιατρικής ο Ιπποκράτης υποστήριζε ότι η χωρίς όρια ερωτική επαφή μπορούσε να θεραπεύσει τη δυσεντερία. Ακόμη, ότι η ερωτική πράξη μπορεί να ανακουφίσει από το δάγκωμα ενός φιδιού ή σκορπιού καθώς επίσης και να κάνει καλό στη διανοητική υγεία του ατόμου.

 

Από την πλευρά του ο Αριστοτέλης, πίστευε ότι το μέγεθος… μετράει, όμως είχε μια διαφορετική θεωρία! Πίστευε ότι όσο πιο υπερ -μεγέθη ήταν τα προσόντα ενός άντρα, τόσο πιο μακριά έπρεπε να «ταξιδέψει» το σπέρμα, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη η τεκνοποίηση!

 

Σε ιατρικά κείμενα της αρχαίας Ελλάδας παρέχονται ακόμη «συνταγές» θεραπείας της αντρικής ανικανότητας, όπως για παράδειγμα η επάλειψη με ένα μείγμα από πιπέρι, ελαιόλαδο και μέλι.

 

Έτσι αν κάποιος ήθελε να κάνει τα προσόντα του να δείχνουν… μεγαλύτερα, έπρεπε να βουτήξει τη ρίζα ενός φυτού –δεν έχει βρεθεί σε ποιο- σε καλής ποιότητας κρασί για τρεις ημέρες και όποτε το χρειαζόταν να το δένει στο μηρό του.

 

Ο συγγραφέας J.C. McKeown με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «The Cabinet of Greek Curiosities: Strange Tales and Surprising Facts From the Cradle of Western Civilization» δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών στην ιστοσελίαδα huffingtonpost.com καθώς και ορισμένες πληροφορίες που αναφέρει στο βιβλίο του.

 

Να σημειωθεί εδώ ότι οι ομοφυλόφιλοι που εκδίδονταν στην Αθήνα στερούνταν τα πολιτικά τους δικαιώματα, ενώ για όσα δημόσια πρόσωπα υπήρχε η υποψία ότι είχαν τέτοιου είδους επαφές, υπήρχε κατακραυγή.

 

Ένα περίεργο… στήριγμα: Πέτρινα αγάλματα που αναπαριστούσαν έναν μουσάτο άντρα με στύση τοποθετούνταν σε πολλά σημεία στις πόλεις, για να διασφαλίζουν τη θεϊκή προστασία σε αυτές. Η συγκεκριμένη εικόνα μάλλον διακωμωδεί την κατάσταση

 

Κουβαλώντας τα υπερμεγέθη προσόντα: Σε αγγείο απεικονίζεται μια γυναίκα η οποία κουβαλά τα… πλούσια προσόντα.

 

Μια γυναίκα περιποιείται το χωράφι της που είναι …σπαρμένο από ανδρικά γεννητικά όργανα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.

Leave a Comment