Προτείνουμε

«ΚΑΤΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ»

Written by milt-man

amanesamas

 

Μια παράσταση που όλοι πρέπει να δουν  

     Η ομάδα «ΚΡΕΙΣΣΟΝΕΣ» παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία με τίτλο «ΚΑΤΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ», από το ΣΑΒΒΑΤΟ 28 Ιανουαρίου 2017 και κάθε Σαββατοκύριακο στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ στις 9:00 μ.μ.

 

    Τίποτα φαινομενικά δε θα μπορούσε να διαταράξει τον ουτοπικό και χλιδάτο κόσμο του Ανδρέα, ενός μποέμ γκέι που ζει στα Βόρεια Προάστια, εκτός από την ίδια του την «απροσεξία». Αρκεί μια στιγμή κι όλα ανατρέπονται. Όταν ο Ανδρέας μαθαίνει πως είναι φορέας του HIV, η ζωή του αλλάζει και ταυτόχρονα, μέσα από αυτή τη διαδικασία, επέρχεται κι η δική του αυτογνωσία. Μοναδικός του σύμμαχος, η Σίλια, μια Κουβανή οικιακή βοηθός που με την εύθυμη και θετική της στάση προς τη ζωή, του δείχνει τον τρόπο ν’ αποδεχτεί αυτή την υπέρτατη πρόκληση. Η νέα τάξη πραγμάτων στη ζωή του Ανδρέα θα φέρει εκτός των άλλων, κι έναν καινούργιο, πιο συνειδητό έρωτα στο πρόσωπο του Χάρη. Ο Ανδρέας, η Σίλια κι ο Χάρης, τρεις εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες θα έρθουν κοντά και θα γνωρίσουν επί της ουσίας ο ένας τον άλλον μέσα από ευτράπελα γεγονότα, τα οποία όμως κρύβουν την τραγικότητα της μοναξιάς του σημερινού ανθρώπου. Αν μέσα σ’ όλα αυτά, προσθέσουμε και τον Μπάμπη Μακαρίτη, φίλο της Σίλιας, πρόκειται για μια ανατρεπτική κωμωδία, που καταλήγει σ’ ένα όνειρο ζωής. Ακραίοι, αλλά και συνάμα ρεαλιστικοί χαρακτήρες. Σιωπές, αλλά και εκρήξεις, γέλιο μέχρι τελικής πτώσεως, αλλά και συγκίνηση σε στιγμές απροσδόκητες. Αυτή η ανατρεπτική κωμωδία, μας αφορά όλους και είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας που επιτηδευμένα ξεχνάμε, αλλά δεν παύει να υπάρχει.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα επιχειρείται ενημέρωση πάνω στο θέμα του ιού του HIV μέσω μιας θεατρικής παράστασης. Όσα χρόνια και αν «γιορτάσουμε» την πρώτη Δεκέμβρη ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, τα στερεότυπα παραμένουν ισχυρά και ανίκητα. Πολλοί λίγοι γνωρίζουν για τον ιό και ακόμη λιγότεροι για αυτούς που βιώνουν το στίγμα. Η ανάγκη αυτή οδήγησε τον Στρατή Μπέη στην ιδέα να γραφτεί ένα έργο που να αναφέρεται σ’ αυτό το θέμα.

 

ΔΙΑΣΚΕΥΗ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ : ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΔΕΜΟΥ

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΕΛΛΥ ΚΑΪΜΑΚΗ – ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΕΗΣ

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΙΣΜΟΙ: DÉJÀ VU PICTURES

PHOTO & VIDEO EFFECTS: DAYDREAM DIGITAL VFX

 

 Παίζουν με  σειρά εμφάνισης:  ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΕΗΣ, ΞΕΝΙΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΘΑΝΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΜΠΡΑΚΟΣ.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΝΙΚΟΛ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 20

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ – ΑΘΗΝΑ

Στάση μετρό «Πανόρμου»

ΤΗΛ. 210 – 6929090

Παραστάσεις: κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 9μμ

 

     Μετά τη λήξη της παράστασης, θα υπάρχει μια ολιγόλεπτη ενημέρωση, όσον αφορά τον ιό του HIV, από αντιπροσώπους του ιδρύματος ΚΕΕΛΠΝΟ, του ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΩΗΣ ή της ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ στα πλαίσια μιας διαδραστικής συζήτησης με το κοινό και τους δημιουργούς του έργου.

1602

1601

 

 

 

 

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.