Νέα από Ελλάδα και το Σύμπαν

Συνωστισμός για μια θεσούλα στην Ε.Ε.

komision

Μικρή μεν χώρα εντός της Ε.Ε. η Ελλάδα, αλλά πάντως για τη μία θέση Επιτρόπου στην Κομισιόν που δικαιούται συνωστίζονται ήδη και διαγκωνίζονται τόσοι (και τόσες…) περίπου, όσα… και τα παιδιά του Πειραιά!

 

Η θητεία της νυν Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη (επιλογής του ΓΑΠ…) δεν πρόκειται να ανανεωθεί, αφού κάτι τέτοιο αποκλείεται απ’ τις σκέψεις και προθέσεις του Αντώνη Σαμαρά, οπότε ήδη οι μνηστήρες της θέσης αυτής έχουν αρχίσει να δουλεύουν και στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο…

 

Την πιο καθαρή θέση έχει η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ενδιαφέρεται και το έχει περίπου δηλώσει και δημόσια.

 

Διαπιστώνει ότι προφανώς στην εγχώρια πολιτική σκηνή οι –ηγετικές- φιλοδοξίες της δεν έχουν τύχη. Και έχει επιλέξει να «παίξει» ευρωπαϊκά και ό,τι ήθελε προκύψει.

 

Το newsbomb.gr σας έχει εδώ και καιρό ενημερώσει ότι η Ντόρα Μπακογιάννη έχει συζητήσει για το θέμα αυτό με τον Αντ. Σαμαρά, εδώ και μήνες.

 

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν μάλιστα, ότι ο πρωθυπουργός έχει πει ναι στη σχετική έκφραση προθέσεων της Ντόρας.

 

Και είχε κάθε λόγο να το κάνει αυτό, αφού έτσι έβγαζε εκτός Ελλάδας (και παιχνιδιού;) μια βασική και διαχρονική πολιτική του αντίπαλο.

 

Τα πράγματα θα κυλούσαν επομένως ήρεμα σχετικά με το ζήτημα αυτό, αν δεν προέκυπτε προσφάτως ένας απρόβλεπτος μέχρι πριν λίγους μήνες υποψήφιος, που δεν είναι άλλος απ’ τον νυν αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλο!

 

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, αν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών είναι καταστροφικά για το ΠΑΣΟΚ (ή την Ελιά…), τότε είναι πολύ πιθανή μια «βελούδινη» αποχώρηση του Βενιζέλου απ’ την ηγεσία.

 

Σε μια τέτοια περίπτωση ο Β. Βενιζέλος, επειδή δεν θέλει να μείνει… άνεργος πολιτικά αλλά ταυτόχρονα επειδή ο εγωισμός του δεν θα του επέτρεπε να παραμείνει στην Ελλάδα σε ρόλο δεύτερο ή κομπάρσου, επιθυμεί να «ταξιδέψει» στην Ευρώπη.

 

Αποκλειστικές πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι έχει συζητήσει με τον Αντ. Σαμαρά το ενδεχόμενο να είναι αυτός ο επόμενος Επίτροπος απ’ τη μεριά της Ελλάδας, με την προϋπόθεση που προαναφέραμε.

 

Και ζήτησε να μην υπάρξει εκπεφρασμένη βούληση του πρωθυπουργού για το θέμα (δηλαδή στην ουσία να μείνει ανοιχτό αν θα υλοποιήσει την υπόσχεση που έχει δώσει στην Ντόρα…) ώσπου να ξεκαθαρίσει το –θολό- τοπίο στο ΠΑΣΟΚ…

 

Αλλά εσχάτως έχει προκύψει και… άλλος μνηστήρας, ο «τσάρος» Γ. Στουρνάρας, ο οποίος διαπιστώνοντας πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών έχει σύντομη ημερομηνία λήξης, έχει επίσης δείξει ενδιαφέρον για τη θέση του Επιτρόπου.

 

Και μάλιστα ισχυρίζεται ότι έχει πάρα πολλές πιθανότητες, αφού οι ισχυροί της Ευρώπης τον θέλουν για τη θέση, αν και εφόσον φυσικά προταθεί απ’ τον Έλληνα πρωθυπουργό!

 

Κι εδώ που τα λέμε, γιατί να μην είναι ο εκλεκτός των ισχυρών της Ε.Ε. αφού απ’ τη μέρα που τοποθετήθηκε στη θέση του υπουργού Οικονομικών δεν τους χαλά χατίρι κι έχει γίνει ο άνθρωπός τους στην Ελλάδα;

 

Τρεις λοιπόν μέχρι στιγμής οι μνηστήρες.

 

 

 

 

 

Πηγή : newsbomb.gr

 

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.

Leave a Comment