Νέα από Ελλάδα και το Σύμπαν

Πόρισμα – κόλαφος για το «Παίδων»

3742

Σοβαρό έλλειμμα επικοινωνίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των γιατρών που στελεχώνουν το Ειδικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών στα Παιδιά (ΕΚΑΣΚΑΠ), το οποίο λειτουργεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», διαπιστώνεται στο πόρισμα της επιτροπής, που διενήργησε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ).

 

Το πόρισμα, με ημερομηνία 6 Μαρτίου 2014, βασίστηκε στις καταθέσεις των γιατρών του Κέντρου για την αντιμετώπιση δύο περιστατικών που έχασαν τη μάχη με το θάνατο, κατόπιν καταγγελιών σχετικά με τη λειτουργία των καρδιοχειρουργικών τμημάτων.

 

Τρεις διακεκριμένοι χειρουργοί, οι κ.κ. Αχ. Λιούλιας (συντονιστής διευθυντής της θωρακοχειρουργικής κλινικής του Σισμανογλείου), Ν. Γιαννόπουλος (αναπληρωτής διευθυντής της παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου) και Φ. Μητρόπουλος (αναπληρωτής διευθυντής της Παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου), υπογράφουν το πόρισμα.

 

«Αβίαστα από όλες τις καταθέσεις προκύπτει η έλλειψη αγαθής, ειλικρινούς, με εκτίμηση και με εμπιστοσύνη συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων» διαπιστώνουν οι συντάκτες του πορίσματος, οι οποίοι κάνουν λόγο για «κακό κλίμα». Σε αυτό, σημειώνουν, υπάρχει και η συμμετοχή – εμπλοκή φορέων, συλλόγων ή μέσων ενημέρωσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επιστημονικά αμιγώς προβλήματα.

 

«Πολλαπλές αναφορές, διοικητικές εμπλοκές, νομικές – δικαστικές εκκρεμότητες καθιστούν το μείγμα εκρηκτικό πάνω από τις ζωές μικρών ασθενών» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή : topontiki.gr

 

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.

Leave a Comment