Νέα από Ελλάδα και το Σύμπαν

Περίεργη «απαγωγή» Αλβανών μπράβων από αναρχικούς στα Εξάρχεια. Αποφασισμένοι δηλώνουν ότι θα καθαρίσουν την πλατεία.

9a9975

Μυστήριο καλύπτει περιστατικό αρπαγής δύο ατόμων από την πλατεία Εξαρχείων στο οποίο φέρεται, σύμφωνα με μαρτυρίες, να πρωταγωνιστούν ένοπλοι κουκουλοφόροι και το οποίο, εντούτοις, δεν έχει καταγραφεί από τις αστυνομικές αρχές.

 

Το περιστατικό, σύμφωνα με όσα ανέφεραν στην Εφημερίδα των Συντακτών αυτόπτες μάρτυρες, συνέβη γύρω στις 10.30 το βράδυ του Σαββάτου στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία, η οποία μετά την επιδρομή των κουκουλοφόρων σχεδόν άδειασε καθώς οι θαμώνες των καταστημάτων έφυγαν φοβισμένοι.

 

Οι περίπου τριάντα άνδρες ήταν ντυμένοι στα μαύρα, οι περισσότεροι είχαν καλυμμένο το πρόσωπό τους, ενώ ορισμένοι κρατούσαν στα χέρια τους μεγάλα όπλα, πιθανότατα καλάσνικοφ.

 

Η εισβολή, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, έγινε από δύο ομάδες που έφτασαν στην πλατεία από διαφορετικές πλευρές και οι ένοπλοι έπιασαν δύο άτομα, τους φόρεσαν κουκούλα και τα πήραν φεύγοντας μαζί τους.

 

Σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες, το ένα άτομο που απήχθη βρισκόταν στο κέντρο της πλατείας και το άλλο στην πλευρά προς την οδό Θεμιστοκλέους.

 

Όμως, παρ’ ότι το περιστατικό συνέβη παρουσία αρκετού κόσμου, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές κανείς δεν τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση για να το αναφέρει και ως το βράδυ της Κυριακής από την πλευρά της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης δηλωνόταν πως δεν γνώριζαν τίποτα.

 

Άγνοια εξέφραζαν επίσης πηγές από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, οι οποίες δήλωναν στην Εφημερίδα των Συντακτών πως δεν έγινε επιχείρηση ούτε συλλήψεις ή προσαγωγές στην περιοχή.

 

Μέχρι και χθες η Αστυνομία, ακόμη και ανεπίσημα, δήλωνε άγνοια για το περίεργο περιστατικό. Η ομάδα αναρχικών όμως, που επέδραμε στην πλατεία Εξαρχείων, δημοσίευσε χθες σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σχετική ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας την ενέργεια και την ύπαρξη βαρέος οπλισμού «για την εμπέδωση του μηνύματος σε αποδέκτες που καταλαβαίνουν δυστυχώς μόνο με αυτόν τον τρόπο».

 

Όπως αναφέρεται στο κείμενο: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε την ιστορική περιοχή των Εξαρχείων έρμαιο στις κάθε λογής μαφίες και συμμορίες. Από δω και στο εξής δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε εχθρική συμπεριφορά απέναντι στον πολιτικοποιημένο κόσμο της περιοχής, τους κατοίκους της, τους κινηματικούς χώρους και τα στέκια».

 

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.

Leave a Comment