Γενικά...

Ylang Ylang

ΚΑΝΑΓΚΑ Η ΕΥΟΣΜΟΣ - ΥΛΑΝΓΚ ΥΛΑΝΓΚ

Κατάγεται από τις Φιλιππίνες,  και το ylang ylang σημαίνει “λουλούδι των λουλουδιών” ή “άρωμα των αρωμάτων.” Το άρωμα αυτό παραδοσιακά χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για να οξύνει τις αισθήσεις και να μετριάσει την κατάθλιψη, το φόβο, το θυμό, και η ζήλια. Για τους λόγους αυτούς, καθώς επίσης και λόγω της φήμης του ως αφροδισιακό, τα λουλούδια του απλώνονται στα κρεβάτια των νιόπαντρων στην Ινδονησία.

Οι σύγχρονοι αρωματοθεραπευτές βρείσκουν το άρωμα έντονα ηρεμιστικά, στέλνοντας εύκολα και τους πιο δύσκολους ανθρώπους στο κρεβάτι. Η επιστήμη, από την άλλη πλευρά, όσον αφορά το ylang ylang σαν αιθέριο έλαιο το αποδέχεται περισσότερο ως μια ψυχικά διεγερτική ουσία. Μπορεί να είναι και τα δύο; Πολύ πιθανόν να διεγείρει τα μυαλά των ανθρώπων με έναν τρόπο, ενώ τους χαλαρώνει σε ένα άλλο επίπεδο.

Το Ylang ylang χρησιμοποιείται επίσης ευρέως ως καλλυντικό όταν αναμιγνύεται με λάδι καρύδας. Οι άνθρωποι σε όλη την ζώνη του τροπικού το χρησιμοποιούν για να προστατεύει τα μαλλιά τους από βλάβες του αλμυρού νερού. Σήμερα, ως ένα από τα πιο άφθονα και λιγότερο δαπανηρά από τις πραγματικές floral άρωμα αιθέριων ελαίων, είναι ένα από τα αγαπημένα αρώματα. Ως αιθέριο έλαιο ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό το άρωμά του και οφείλεται στις κλιματικές διαφορές. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πολλές εμπορικές ποιότητες με διαφορετικές μυρωδιές.

Τα κύρια συστατικά του ylang ylang: Linalol, γερανιόλη, ευγενόλη, safrol, ylangol, λιναλυλεστέρας μεθυλεστέρα, οξικό λιναλυλεστέρας, άλφα πινένιο, βενζοϊκό οξύ, cadinene, caryophylelene, κρεοζόλη, ισοευγενόλη

Το άρωμα είναι έντονα γλυκό, μεθυστικό, και ελαφρώς πικάντικο.

Οι Θεραπευτικές ιδιότητες του ylang ylang: Αντικαταθλιπτικό, διεγείρει την κυκλοφορία, ανακουφίζει από μυϊκούς σπασμούς, μειώνει την αρτηριακή πίεση, χαλαρώνει τα νεύρα.

Η χρήση του ylang ylang: Από όλα τα αιθέρια έλαια, το ylang ylang είναι ένα από τα καλύτερα στην χαλάρωση του μυαλού και του σώματος. Αρκεί η μυρωδιά του και μπορεί ελαφρώς να μειώσει την αρτηριακή πίεση, αν και το μπάνιο με λίγες σταγόνες λάδι ή η χρήση σε ένα λάδι για μασάζ δίνει μια απίστευτη εμπειρία χαλάρωσης. Μπορεί να είναι χρήσιμο σε περιπτώσεις άγχους, σοκ. Όταν χρησιμοποιείται ως τονωτικό μαλλιών, εξισορροπεί την παραγωγή PH. Προσθέτοντας περίπου 6 σταγόνες ανά 50 ml του μαλακτικό μαλλιών.

 

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.