Γενικά...

Μυστικά που βοηθάνε για να μην αρρωστήσουμε εύκολα

9

Ο οργανισμός μας είναι συνεχώς εκτεθειμένος σε μικρόβια και ιούς, ωστόσο το ανοσοποιητικό μας σύστημα φροντίζει να αντιμετωπίζει τις εξωτερικές απειλές, κρατώντας μας υγιείς.

 

Ειδικά το χειμώνα, κατά τον οποίο παρατηρείται έξαρση της γρίπης, θα πρέπει να φροντίζουμε να παρέχουμε στον οργανισμό μας όλα τα απαραίτητα στοιχεία που προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας.

 

Δείτε τα έξι μυστικά που θωρακίζουν τον οργανισμό μας από τη γρίπη:

 

Βιταμίνη C

 

Πρόκειται για τη βιταμίνη που έχει συνδεθεί περισσότερο με την πρόληψη και την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος. Παράλληλα, συντελεί στην αυξημένη παραγωγή λευκοκυττάρων που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή αντισωμάτων.

 

Βιταμίνη Α

 

Συμβάλλει στη διατήρηση της ακεραιότητας του δέρματος και των βλεννογόνων, τα οποία είναι στην πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στην εισβολή από ιούς, βακτήρια, μύκητες.

 

Βιταμίνη Ε

 

Αποτελεί πολύ σημαντικό αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ σχετίζεται θετικά με την απόκρουση λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού.

 

Ψευδάργυρος

 

Σύμφωνα με πολλές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, ενισχύει την ανοσία του οργανισμού και αυξάνει την αντίσταση του ανοσοποιητικού στις λοιμώξεις. Μάλιστα, μέτρια ανεπάρκειά του έχει συνδεθεί με αυξημένη συχνότητα εμφάνισης λοιμώξεων.

 

Τακτική άσκηση

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για έναν από τους βασικούς παράγοντες της υγιούς διαβίωσης. Μέτρια άσκηση 30 έως 40 λεπτών τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα είναι αρκετή για να ενισχύσετε τον οργανισμό σας.

 

Το γέλιο!

 

Έχει αποδειχθεί ότι το γέλιο μειώνει τις ορμόνες του στρες, όπως η αδρεναλίνη, η επινεφρίνη και η κορτιζόλη. Παράλληλα, αυξάνει τον αριθμό και τη δραστηριότητα των Τ – λεμφοκυττάρων, που δρουν στην πρώτη γραμμή άμυνας κατά των ιογενών επιθέσεων.

 

 

 

Πηγή : psixologikosfaros.gr

 

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.

Leave a Comment