Νέα από Ελλάδα και το Σύμπαν

Σταδιακή κατάργηση των αυγών πτηνοτροφείων σε 1200 super market στην Δανία

Written by milt-man

OK-Burhøns

Φιλόδοξο σχέδιο απόσυρσης των αυγών πτηνοτροφείου εκπονεί η Δανία

Τα super market Coop στην Δανία, αποσύρουν τα αυγά πτηνοτροφείου από 1200 καταστήματά τους.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το 2020 δεν θα υπάρχουν στα ράφια αυγά, στις αλυσίδες Irma, Kvickly, Fakta, SuperBrugsen, Dagli και LokalBrugen, αναφέρει ο όμιλος Coop σε δήλωσή του.

Τα Irma δεν διαπραγματεύτηκαν καινούργια συμβόλαια, ενώ τα Kvickly, ελάττωσαν σταδιακά να τα βάζουν στα ράφια τους από το 2013.

Η σταδιακή κατάργηση δεν είναι ως προς στην καλή διαβίωση των πτηνών , αλλά ακούγονται οι επιθυμίες και οι συνήθειες των καταναλωτών, οι οποίοι επιλέγουν αυγά ελευθέρας βοσκής.

Οι Δανοί το 2011 αγόρασαν αυγά πτηνοτροφείου σε ποσοστό, 60 τοις εκατό. Στα Coop ήταν το ποσοστό για το 2015 έπεσε κάτω από το 37 τοις εκατό, και στις αρχές του 2016 το ποσοστό ήταν στο 20 τοις εκατό.

” Όταν αποφασίσαμε να αφαιρέσουμε τα αυγά παραγωγής από τα ράφια των SuperBrugsen, Dagli’- και LokalBrugsen, τότε η πολιτική αυτή είναι απολύτως σύμφωνη με αγοραστικές συνήθειες και τις αντιδράσεις των πελατών μας » . Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μια γενική τάση στην αγορά. Οι Δανοί θέλουν πιο καλή διαβίωση των πτηνών », λέει ο Jens Visholm, Διευθύνων Σύμβουλος της Coop

Οι Δανέζικη αλυσίδα σούπερ μάρκετ πιστεύει ότι οι δράσεις της Coop είναι φιλόδοξες.

«Πρόκειται για τη λήψη αποφάσεων για το μέλλον . Μπορούμε να το κάνουμε αυτό, αν συμμετέχουν ενεργά και οι πολίτες για να αλλάξει κάτι. Εάν η πώληση των αυγών πτηνοτροφείου συνεχίζει να μειώνεται με τον ίδιο ρυθμό, τότε η μείωση αυτή θα πρέπει να είναι πλέον του 50 τοις εκατό, περίπου σε τρία χρόνια . Είμαστε ακόμα σε μικρές ποσότητες που θα ανέβουν από μόνες τους. Ως εκ τούτου, το σχέδιο Coop δεν είναι κάτι που αλλάζει τίποτα στην αγορά. Απλώς ακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά εκ των προτέρων. Και δεν είναι μόνο η κοινωνική ευθύνη “, δήλωσε η διευθυντής της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των Supermarked,  Helene REGNELL .

Η Danæg, η οποία είναι η κύρια εταιρεία τροφοδοσίας αυγών πτηνοτροφείων στην Δανία, και αναγνωρίζει ότι αυτό είναι μια νέα πρόκληση.

Παίρνουμε υπόψη την γνώση της απόφασης και ανυπομονούμε να παρέχουμε τα αυγά που θέλουν οι πελάτες των Coop θέλουν, ακόμη και αν αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί διαρθρωτικά στην εταιρία μας. Μια αλλαγή σε αυτήν την αγορά απαιτεί επίσης τη μετατροπή της παραγωγής. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με τα Coop και θα εργαστούμε πλέον πολύ σκληρά για να καλύψουμε τις ανάγκες τους », λέει ο Jann Dollerup Vig Jensen , Διευθύνων Σύμβουλος της DANÆG .

Την ίδια γραμμή ακολουθεί πλέον και  γερμανική αλυσίδα discount Lidl η οποία έχει επιλέξει να επικεντρωθεί στην καλή μεταχείριση των ζώων με τη σταδιακή κατάργηση των αυγών πτηνοτροφείων.

 

πηγή : finans.dk

 

 

 

 

 



		
	

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.