Ψυχολογία και υγεία

Οργασμικός διαλογισμός: Η επαναστατική μέθοδος που «στέλνει» τις γυναίκες σε 15 λεπτά [βίντεο]

Written by milt-man

957983_orgasmicmeditation

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερος λόγος γίνεται στις ΗΠΑ για μία υβριδική μορφή υπερβατικού διαλογισμού και ταντρικού σεξ με την ευφάνταστη και πολλά υποσχόμενη ονομασία «οργασμικός διαλογισμός», με τη βοήθεια του οποίου οι «αχόρταγες» σεξουαλικά γυναίκες μπορούν να κορέσουν την «πείνα» τους, αλλά και οι πιο «δυσλειτουργικές» μπορούν να βελτιώσουν τη σχέση τους με τη σεξουαλικότητά τους.

Δεν έχει τις απαιτήσεις του ταντρικού σεξ (ρύθμιση αναπνοής, κινησιολογία, πειθαρχία κ.ο.κ.), ενώ ως πρακτική ο οργασμικός διαλογισμός είναι επικεντρωμένος αποκλειστικά και μόνο στην επίτευξη οργασμού από τη γυναίκα.

Ο άνδρας εργάτης αναλαμβάνει την τριβή της κλειτορίδας, ενώ η σύντροφός του βυθίζεται στην ηδονική παλίρροια της διέγερσης.

Ο στόχος της πρακτικής είναι διπλός: αφενός να καταφέρουν οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα αποδοχής της επιθυμίας τους και επικοινωνίας με το σώμα τους να τα ξεπεράσουν, αφετέρου να μάθουν οι άντρες πώς να έρχονται σε βαθύτερη επαφή με το σώμα της παρτεναίρ τους, συμμετέχοντας στην κορύφωσή της.

Η πρακτική είναι επίσης γνωστή ως OM (OM-ing) και έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο δημοφιλής μεταξύ των γυναικών στη Βρετανική πρωτεύουσα. Η κάθε συνεδρία έχει διάρκεια 15 λεπτά και η διαδικασία έχει ως εξής: Η γυναίκα που συμμετέχει στη συνεδρία εισέρχεται στην αίθουσα και γδύνεται από τη μέση και κάτω.

Στη συνέχεια ξαπλώνει μπροστά στον άγνωστο “χειροπράκτη” και για τα επόμενα 15 λεπτά δέχεται χάδια και διείσδυση με τα δάχτυλα στον κόλπο και την κλειτορίδα της. Ο στόχος είναι να υπάρξει μια κοινή εμπειρία διαλογισμού που συνδέεται με εμπειρία οργασμού. “Βγάζουμε το σεξ από το σκοτάδι, πάνω από τα σκεπάσματα, στο φως” εξηγεί η γιατρός Rachel Tayeb. “Παίρνουμε την πιο ισχυρή ώθηση, την ώθηση για οργασμό, και πετυχαίνουμε μια προσέγγιση με έναν εντελώς νέο τρόπο.

“Όταν κανείς μαθαίνει πως να χειρίζεται το αιδοίο τότε μπορεί να μεταχειριστεί καλύτερα όλο το σώμα της γυναίκας ” συμπληρώνει. Γενικά τα σχόλια για ΟΜ-ing είναι διθυραμβικά και οι περισσότερες γυναίκες που το δοκίμασαν έχουν γίνει πιστές του και το προτείνουν η μία στην άλλη. Πέρα από τη βελτίωση της σεξουαλικής ζωής τους κάνουν λόγο για θεαματικά αποτελέσματα στη λίμπιντο και αγχολυτικές ιδιότητες.

Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να παρακολουθήσετε πώς εκτελείται η πρακτική, καθώς και μία ομιλία περί του ζητήματος στο πλαίσιο των TEDx talks.

https://www.youtube.com/watch?v=FfNYNCCVyt8&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DFfNYNCCVyt8&has_verified=1
 ΠΗΓΉ: LIFO.GR

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.