Επικαιρότητα

Χεσμένοι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ μην χάσουν την κουτάλα

Written by milt-man

ΛΕΠΙΔΑ

«Αν πέσει ο Τσίπρας…» – «Θα χάσετε τις θέσεις σας, θα διωχθείτε όπως μετά τον Εμφύλιο θα φταίτε εσείς»…

Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου που διανεμήθηκε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στα στελέχη του κόμματος και ειδικά σε εκείνα της Ενωτικής Κίνησης που θεωρούνται ο σκληρός πυρήνας των προεδρικών
 
Η γραμμή που δόθηκε μπορεί να συνοψιστεί σε τρεις άξονες: «Θα χάσετε τις θέσεις σας, θα διωχθείτε όπως μετά τον Εμφύλιο και εάν χάσει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ θα φταίτε εσείς»
Καμπανάκι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και σε όσους επιδεικνύουν διαχειριστική αδυναμία, δυσκολία να αντιληφθούν και να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τους ρυθμούς της διακυβέρνησης, αλλά και σε εκείνους που εξακολουθούν να είναι ουσιαστικά στον… κόσμο τους χτυπά η ηγεσία του κόμματος, αντιλαμβανόμενη τα τεράστια εσωκομματικά προβλήματα που προκαλούν προσκόμματα και καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο.
Η έκκληση της ηγεσίας είναι δραματική και προειδοποιητική ταυτόχρονα, καθώς αυτό το διάστημα όχι μόνο τρίζει η κυβερνητική συμμαχία με τον κ. Πάνο Καμμένο, αλλά φαίνεται και συνολικότερα το κυβερνητικό έργο να έχει βαλτώσει, χωρίς ρυθμό, βηματισμό και εμφανή αποτελέσματα.
 
Η έκκληση της ηγεσίας είναι δραματική και προειδοποιητική ταυτόχρονα, καθώς αυτό το διάστημα όχι μόνο τρίζει η κυβερνητική συμμαχία με τον κ. Πάνο Καμμένο, αλλά φαίνεται και συνολικότερα το κυβερνητικό έργο να έχει βαλτώσει, χωρίς ρυθμό, βηματισμό και εμφανή αποτελέσματα.
 
Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «Πρώτο Θέμα», η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να αποστείλει την περασμένη Τετάρτη στα στελέχη της προεδρικής φρουράς ένα πύρινο άρθρο (από την ιστοσελίδα tvxs.gr του ευρωβουλευτή του κόμματος Στέλιου Κούλογλου) με τίτλο «Αν πέσει ο Τσίπρας». Ουσιαστικά το άρθρο περιγράφει εικόνες από ένα ζοφερό, για τον ΣΥΡΙΖΑ, μέλλον, αφού αναφέρει τις επιπτώσεις ενδεχόμενης ήττας του κόμματος και απομάκρυνσης από την εξουσία. Δείχνει σαν να επιδιώκει να ξυπνήσει μνήμες από τα πέτρινα χρόνια της Αριστεράς και τον κίνδυνο επιστροφής στην άγονη γραμμή του πολιτικού σκηνικού, φέρνοντας το κάθε στέλεχος μπροστά σε μια τέτοια μελανή προοπτική και στην ανάγκη να αναλάβει τις ευθύνες του.
Διόλου τυχαίο το timing
Η αποστολή κειμένων και διαφόρων άρθρων είναι καθιερωμένη δουλειά των κομματικών μηχανισμών – και δεν απαντάται μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ πρόκειται για εσωτερική διαδικασία, κατά την οποία οι υπεύθυνοι για την πολιτική και ιδεολογική προετοιμασία των στελεχών αποστέλλουν σχεδόν κάθε εβδομάδα ή και συχνότερα ενίοτε ενημερωτικά σημειώματα με τη γραμμή και τα επιχειρήματα για τις κινήσεις και τις επιλογές της ηγεσίας. Αποδέκτες είναι μερικές εκατοντάδες ή και λίγες χιλιάδες επίλεκτα στελέχη, απόλυτα πιστά στον κ. Αλέξη Τσίπρα, που συγκροτούν τον πυρήνα της Ενωτικής Κίνησης, της πλειοψηφικής προεδρικής τάσης στο κόμμα. Τα ενημερωτικά αυτά σημειώματα χρησιμεύουν όχι μόνο για την αντιμετώπιση των πολιτικών αντιπάλων, αλλά και κατά της αμφισβήτησης εκ των έσω – όπως παλιότερα της Αριστερής Πλατφόρμας και κυρίως κατά της κίνησης των «53+».
 
Ούτε το άρθρο, ούτε ο χρόνος της αποστολής επελέγησαν τυχαία. Την περασμένη Τετάρτη ήταν στο πιο κρίσιμο σημείο της η σύγκρουση με τον κ. Καμμένο για το θέμα Μουζάλα, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την τύχη της κυβέρνησης, κάτι που υπενθύμιζε στην Κουμουνδούρου με έντονο τρόπο ότι ο χρόνος είναι πάντα πολύτιμος και περιορισμένος και η παρουσία στην εξουσία δεν θα διαρκέσει αιώνια! Το, δε, περιεχόμενο του άρθρου αποτελεί ένα χαστούκι σε όσους εντός του ΣΥΡΙΖΑ ονειροβατούν και δεν ανταποκρίνονται στις προκλήσεις. Τους επισημαίνει ευθέως ότι εάν πέσει η κυβέρνηση, αυτοί θα χάσουν τις θέσεις τους και τους προειδοποιεί ότι οι πολιτικοί τους αντίπαλοι θα τους συμπεριφερθούν εκδικητικά, ρεβανσιστικά και με εμφυλιοπολεμικές διαθέσεις.
 
Το άρθρο αναδεικνύει -σκόπιμα προφανώς- τον ρόλο του κ. Τσίπρα, καθώς αναφέρει διαρκώς την προειδοποίηση του τίτλου «Αν πέσει ο Τσίπρας». Αποκαλύπτει δηλαδή τον ισχυρό προσωποπαγή χαρακτήρα που έχει αποκτήσει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ.
STH_2003_011_cmyk2
protothema

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.