Επικαιρότητα

Τα γύρισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων : «Δεν θα αλλάζουν ανά εξάμηνο οι βουλευτές μου και φυσικά θα πάρω την χρηματοδότηση»

Written by milt-man

lebentis-tsigaro__article

Ο λόγος για τον εισαγωγέα των καλοκαιρινών θεατρικών επιθεωρήσεων στη Βουλή, τον Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος μπαίνοντας στο κοινοβούλιο έδειξε πόσο πραγματικά λίγο ενστερνίζεται τα όσα επί χρόνια υποστηρίζει στις γραφικές εκπομπές του. Η δέσμευσή του ότι ανά έξι μήνες οι βουλευτές του θα παραιτούνται ανήκουν πλέον στη σφαίρα του παρελθόντος, θυμίζοντας την παλιά επιτυχημένη τηλεοπτική διαφήμιση, με την γνωστή ατάκα «a, this? last year».

Tώρα, υποστηρίζει ότι οι αλλαγές θα πραγματοποιούνται ανά χρόνο, μέχρι φυσικά να πάει στον κάλαθο των αχρήστων και αυτή η υπόσχεση του φραπεδόμαγκα του μεσονυκτίου, τον οποίο η συνεχόμενη γελοιοποίηση της πολιτικής ζωής του Τόπου και ο ανάλογος χαβαλές που τον συνοδεύει οδήγησαν στα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Όσοι στο παρελθόν περνούσαν τα βράδια τους διασκεδάζοντας με τα λεγόμενα του «Προέδρου» (όπως αρέσκεται ο ίδιος ηδονικά να τον αποκαλούν), ανάμεσα στα πολλά, τα οποία εκ του ασφαλούς ξεστόμισε μαζί με τα σάλια που εκσφενδονίζονταν προς την κάμερα που τον τραβούσε, θα ενθυμούνται ότι ωρυόταν πως σε καμία περίπτωση δεν θα έπαιρνε την κρατική χρηματοδότηση όταν θα έμπαινε στο Κοινοβούλιο.

Χθες, στην Βουλή, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση: «Εγώ είμαι βλάκας να μην την πάρω;» Αν μη τι άλλο, ο «Πρόεδρος» προχώρησε σε μία γενναία πράξη αυτοκριτικής χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ως βλάκα στο παρελθόν, όταν υποστήριζε δηλαδή ότι δεν πρόκειται να πάρει την κρατική χρηματοδότηση ως κόμμα του Κοινοβουλίου.

Σίγουρα, όμως, θα πρέπει τώρα να νιώθουν βλάκες, κορόιδα και εξαπατημένοι όσοι πείστηκαν από τα λεγόμενα του γραφικού αυτού κυρίου, που πρωτοέγινε γνωστός στο πανελλήνιο από την ανεπανάληπτη μίμηση που έκανε στο πρόσωπό του ο Γιώργος Μητσικώστας και να καταλάβουν ότι ο «χαβαλές» ψήφος προς το «κόμμα» της γελοιότητας αποκάλυψε έναν ακόμη πολιτικό χαμαιλέοντα, ο οποίος θα εκμεταλλευτεί την ψήφο τους για τα δικά του στενά συντηρητικά συμφέροντα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

 

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.