Επικαιρότητα

Λιποθυμούν από την πείνα μαθητές στην Πάτρα την ώρα του μαθήματος

Written by milt-man

mathitis2

Ενώ η κυβέρνηση απέρριψε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, να δοθεί ένα γεύμα την ημέρα στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς επίσης και το αίτημα για τη διαγραφή των χρεών των Σχολικών Επιτροπών.

Δραματικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και καταδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα σίτισης που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες οικογένειες στην Πάτρα

Σύμφωνα με την καταγραφή που ολοκληρώθηκε στα σχολεία της πόλης από καθηγητές και δασκάλους, 1.050 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα υποσιτισμού, με κάποιους από αυτούς να έχουν ήδη λιποθυμήσει στο σχολείο.

Ο πρόεδρος του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Πατρέων, Θόδωρος Τουλγαρίδης ανακοίνωσε ότι ο Δήμος, θέλοντας να βοηθήσει την σίτιση αυτών των παιδιών, ξεκινά από την επόμενη Δευτέρα τη μηνιαία διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, στις οικογένειες των 1.050 αυτών μαθητών.

Στη διανομή τροφίμων σε αυτές τις οικογένειες, εκτός των άλλων, θα προστεθούν και γάλα, φρυγανιές και μαρμελάδες, προκειμένου να παιδιά να έχουν κάτι να τρώνε για πρωινό, πριν πάνε στο σχολείο.

Όπως επεσήμανε ο κ. Τουλγαρίδης, σε κάποια από τα παιδιά που λιποθύμησαν στα σχολεία έχουν σταλεί ήδη κοινωνικοί λειτουργοί για να στηρίξουν αυτά και τις οικογένειές τους, καθώς, ιδιαίτερα τα παιδιά βρίσκονται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην αχαϊκή πρωτεύουσα, φαινόμενα υποσιτισμού μαθητών έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

 

 

πηγή : iplus.gr

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.