Επικαιρότητα

Βάζει λουκέτο ; … 150 απολύσεις στο MEGA έκλεισαν για σήμερα ΕΘΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, GOAL !

Written by milt-man

bobolas2

 

Δεν κυκλοφόρησαν σήμερα οι τρεις εφημερίδες που εκδίδονται από την «Πήγασος Εκδοτική» (Έθνος, Goal News, Ημερησία), λόγω…
24ωρης απεργίας των εργαζομένων, οι οποίοι καταγγέλλουν πως όχι μόνο τους έχουν γίνει μειώσεις στους μισθούς, αλλά επιπλέον παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δυόμισι μήνες.

Σε σχετική ανακοίνωση των διοικητικών συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ αναφέρονται τα εξής: «Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α, της Ε.Π.Η.Ε.Α και της Ε.Σ.Π.Η.Τ., σε έκτακτη συνεδρίασή τους αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 18.00 της Πέμπτης, 16 Ιουλίου 2015 έως τις 18.00 της Παρασκευής, 17 Ιουλίου 2015 για όλους τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «GOAL NEWS», καθώς και στις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr» και «sentragoal.gr».

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων διεκδικούν: • Την άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων και συγκεκριμένα την εξόφληση των μηνών Μαΐου, Ιουνίου και επιδόματος αδείας 2015».

Μπορεί το τελευταίο ΔΣ της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – εκτός από την έγκριση της πρότασης για τον Μάρκο Σεφερλή – να μην πήρε κάποια άλλη απόφαση, ωστόσο τα όσα συζητήθηκαν και ειπώθηκαν σε αυτό κρίνονται εξαιρετικά κρίσιμα για το μέλλον του MEGA.
Έτσι, ξεχωριστή σημασία έχει η έντονη πίεση που ασκήθηκε από τον Φώτη Μπόμπολα για να γίνουν άμεσα και επιτακτικά – όπως χαρακτηριστικά μάς μεταφέρουν, περί τις 150 απολύσεις! Το νούμερο είναι πέρα για πέρα σοκαριστικό, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη του ότι το μεγάλο κανάλι σχεδόν είναι στα όρια του να αποψιλωθεί… Πλέον ελάχιστα περιθώρια υπάρχουν για απολύσεις που δεν θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού.
Σύμφωνα με πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν λεπτομέρειες, λέγεται ότι το νούμερο που ζήτησε ο μεγαλομέτοχος του καναλιού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης – κάποιες στιγμές τουλάχιστον, εν τη ρύμη του λόγου ξεπερνούσε το 150… Πάντως οι ίδιες πηγές το ερμηνεύουν ως προσπάθεια – μετά και από τις αναμενόμενες αντιδράσεις της διοίκησης, να αναγκαστούν να συμφωνήσουν σε κάποιο χαμηλότερο αριθμό, που όμως στην πραγματικότητα θα είναι το επιθυμητό για τον εκδότη νούμερο!

πηγή : hellastime.blogspot.gr

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.