Νέα από Ελλάδα και το Σύμπαν

Επικίνδυνες ουσίες σε προϊόντα της Coca-Cola

coca-cola

Να αφαιρέσει επικίνδυνα συστατικά από τη Fanta και το Powerade αναγκάζεται η Coca Cola, μετά από διαδικτυακή απαίτηση.

Όπως αναφέρει το BBC, η μεγαλύτερη εταιρεία αναψυκτικών στον κόσμο πρόκειται να αφαιρέσει το αμφιλεγόμενο συστατικό BVO,  στοιχείο του οποίου έχει εντοπιστεί και σε… επιβραδυντικά φλόγας.

Σε ανάλογη κίνηση είχε προβεί πέρσι και η Pepsi.

Aπό την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Coca-Cola, Τζος Γκολντ, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για θέμα ασφάλειας και ότι όλα τα προϊόντα της εταιρείας δημιουργούνται σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας στις χώρες όπου πωλούνται.

Σύμφωνα με ιατρικούς ερευνητές της Κλινικής Mayo, η υπερβολική κατανάλωση αναψυκτικών που περιέχουν το βρωμιούχο BVO, έχει συνδεθεί με αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

Σημειώνεται ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων απέσυρε το 1970 (!) το BVO από τον κατάλογο των προϊόντων που θεωρούνται ασφαλή, ενώ και στην Ιαπωνία και την ΕΕ δεν επιτρέπεται η χρήση του ως προσθετικό σε τρόφιμα.

Η εκστρατεία κατά της χρήσης BVO ξεκίνησε από την Σάρα Κάβανο, μία έφηβη από το Μισισιπή, που έθεσε το ερώτημα γιατί να χρησιμοποιείται το συστατικό αυτό σε ποτά που απευθύνονται σε υγιείς αθλητές.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει για την αφαίρεσή του στο petition που έφτιαξε, στο change.org.

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.