Γενικά...

O ορισμός του κάγκουρα

Written by milt-man

alvanos_kapsimo_shmaias_8_2012_13

Ο κάγκουρας είναι εκείνο το είδος οδηγού που παρεμβαίνει στην εμφάνιση ή στα μηχανικά μέρη του εκάστοτε αυτοκίνητου που έχει με ποικίλα είδη αισθητικών ή μηχανικών βελτιώσεων. Ο λόγος για τον οποίο γίνονται αυτές οι βελτιώσεις διαφέρει ανάλογα το είδος του κάγκουρα. Η δραστηριότητα του κάγκουρα επεκτείνεται και στην παρακολούθηση αγώνων μηχανοκίνητων αυτοκινήτων και στην ανάγνωση περιοδικών με τιμές αυτοκινήτων που δε θα αγοράσει ποτέ, και περιοδικών body building για να μυξοκλαίει επειδή είναι χλαπάτσας. Μάλιστα οι περισσότεροι κάγκουρες των 90’s μεγάλωσαν παίζοντας με κάρτες που ανέγραφαν πληροφορίες για την ισχύ των μηχανών, την μέγιστη ταχύτητα και το βάρος των αυτοκινήτων υπερ-ατού.

Ένας τυπικός κάγκουρας φοράει αθλητικό παπούτσι του οποίου η σόλα πλησιάζει την υφή των ελαστικών του αυτοκινήτου του. Επίσης μια ιεροτελεστία του είδους αποτελεί η ηχορύπανση κυρίως τις βραδινές ώρες όπου κυκλοφορούν τα θηλυκά του είδους. Θα λέγαμε πως η πράξη αυτή δεν είναι τίποτα άλλο από τον χορό γονιμότητας του είδους.

Ετυμολογικά, φιλόλογοι υποστηρίζουν πως προέρχεται από το “καγκουρό”. Η παρομοίωση με το δημοφιλές μαρσιποφόρο της Αυστραλίας προέρχεται από τη στάση του σώματος αυτών που οδηγούν μηχανάκι (παπάκι), διότι κρατούν το τιμόνι έχοντας τα χέρια τους μαζεμένα και συνήθως πιο ψηλά από την κοιλιακή τους χώρα, επειδή το μηχανάκι είναι μικρό για τα μέτρα τους, παρόμοια στάση δηλαδή με τα πρόσθια άκρα του συμπαθέστατου μαρσιποφόρου. Επίσης αυτοί που παρακολουθούν κόντρες, βάζουν τα χέρια στις τσέπες του παντελονιού τους και σκύβουν προς τα μπροστά για να προστατευτούν από το κρύο, κάνοντας το σώμα τους να μοιάζει με του καγκουρό (γι αυτό και αποκαλούνται κάγκουρες).

Η πρωτογενής έννοια της λέξης κάγκουρας σημαίνει ο επιδειξίας, ο λαϊκός τύπος, αυτός που αυτοπροβάλλεται άκομψα γελοιοποιώντας τον εαυτό του σε μια προσπάθεια να καταξιωθεί, χωρίς όμως ο ίδιος να το καταλαβαίνει.

Σε Πλατωνικά συγγράματα αναφέρεται πως η λέξη κάγκουρας προέρχεται απο την σύνδεση των λέξεων “καγκουρό” και “κάβουρας”, με το δεύτερο να επεξηγεί το πλαγιομετωπικό βάδισμα που αναγκάζονται να πράττουν κατα την είσοδο τους σε οποιαδήποτε πόρτα, λόγω του μυικού τους όγκου (δεν κλεινω ρε φιλε).

Συνώνυμα:

 • Ρουγγέρης Κώστας ή Κοc (κάγκουρας με καταγωγή από τη Γλυφάδα Αττικής),
 • Μανιαούρι ή κοφτός (κάγκουρας με καταγωγή από Ζαρουχλέικα Πατρών),
 • Σεμπρικομανιάουρο (αυτός που έχει έξατμιση Sebring στο αυτοκινούμενο όχημα του),
 • Ψαχνιώτης (κάγκουρας με καταγωγή από Χαλκίδα).
 • Πέτσακας (κάγκουρας από τα περίχωρα των Χανίων, Ρεθύμνου, κτλ…).
 • Πάκος (κάγκουρας με καταγωγή από τη Ρόδο).
 • Τσαμπικάρας (ηλίθιος κάγκουρας με καταγωγή από τη Μεσαναγρό της Ρόδου).
 • Σβούρος (κάγκουρας από Ηράκλειο)
 • ΑρουραίοςΠοντίκι – Νιτζαραίος (κάγκουρας με καταγωγή από το Πύργο Ηλείας)
 • Σκαρπιάς (κάγκουρας με καταγωγή από ορεινή Τριχωνίδα / Αγρίνιο)
 • Πίθηκας (όταν ο κάγκουρας έιναι και μακάκας)
 • Κάγκουρας (ζώο που προέρχεται από τη διασταύρωση κάβουρα με καγκουρό – συναντάται στην Αυστραλανδία)
 • Καβουρώ (όπως παραπάνω, μόνο που εδώ η παρουσία των δαγκανών είναι πιο αισθητή)
 • Μπουζιέρης(κάγκουρας με καταγωγή την εξωτική Μαγνησία, με μια ιδιαίτερη αδυναμία και προτίμηση στο κοσμοπολίτικο Βόλο, ο οποίος αποτελεί “άνδρο” του είδους)
 • Κόζι (το) (ή Cozy, κάγκουρας με καταγωγή από Κατερίνη).
 • Αβαβάς, ο κάγκουρας από τις εξωτικές Μπραχάμες που τονίζει το γράμμα ‘Β’ (π.χ. πώπω βε φίβε βάμιφέ τα)

Τι είναι καγκουριά[επεξεργασία]

Καγκουριά είναι….

Να διπλώνεις το παντελόνι προς τα μέσα και ας σου πέφτει. Κι άμα σου πει κάποιος να το βάλεις αλλιώς, να απαντάς: «Καγκουριά είναι».

Να βάζεις τον ήχο στη διαπασών στο αυτοκίνητο, και ας είναι μάπα το ηχοσύστημα.

Να κάνεις μια ζημιά, να βεβαιώνεσαι ότι δε σε έχει δει κανείς, και να την κάνεις με ελαφρά.

Να κάνεις burnout στο 72cc παπί σε βρεγμένο δρόμο νομίζοντας ότι έγινε ξαφνικά R1.

Να κάνεις το μάγκα σε πιτσιρικάδες στο σχολείο αλλά όταν σκάνε οι μεγαλύτεροι να κάνεις την πάπια.

Όταν βλέπεις πιτσιρικάδες στο δρόμο να τους λες τι κοιτάς ρε μακάκα; (και ας μην σε κοιτούν).

Να κλωτσάς γάτες και να λες χάχα πόσο σκληρός είμαι;!

Να μαρσάρεις με το δίχρονο χρέπι όταν περνάνε γκόμενες από δίπλα.

Να παίζεις τόμπολα στην παραλία και να έχεις παρκάρει δίπλα το μαμίσιο (κλασσική καγκουρολέξη) πενηντάρι με παρμπρίζ.

Να κόβεις να νύχια σου και τα κομμένα να τα πετάς στο πάτωμα.

Να πας στην τουαλέτα σε κάποια καφετέρια/κλαμπ κλπ. και να κατουράς επιδεικτικά το καπάκι και απ’ έξω, λες και η τουαλέτα σου έκανε κάτι κακό.

Να έχεις να κάνεις μπάνιο >2 βδομάδες και να λες «Δεν πειράζει» και να βάζεις 1 λίτρο αποσμητικό κλπ.

Να κάνεις τις ασκήσεις αντιγράφοντας τες από το λυσάρι, και όταν ο καθηγητής σε ρωτήσει εσύ να κάνεις επίσης τον Κινέζο, λες και ο καθηγητής θα νομίσει ότι σου ήρθε η επιφώτιση του Αγίου Πνεύματος.

Να είσαι καλεσμένος σε πάρτυ, να σου λένε μην κάνεις φασαρία γιατί από κάτω μένει μια γριά ανάπηρη, παραπληγική κλπ, κι εσύ να κοπανάς τα πόδια σου στο πάτωμα όσο πιο δυνατά μπορείς γιατί ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑΑΑΑΑ!

Να σε κοιτάει για ένα nanosecond μια γκόμενα κάπου, και εσύ να λες όλο καγκουροχαρά στους φίλους σου, «ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΥΤΗ Η ΜΟΥΝ@ΡΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ».

Να σου εμπιστεύεται ο κολλητός σου οτιδήποτε μυστικό, να σου λέει να μην το πεις σε κανέναν κι εσύ μετά να το λες σε παιδιά που εμπιστεύεσαι ενώ αυτός όχι… νομίζοντας ότι δεν τρέχει κάτι, λέγοντάς τους “μου είπε να μην πω τίποτα κοίτα μην το πεις σε κανέναν” και μετά να το μαθαίνει όλη η πόλη… Να έρχεται να σου λέει μετά “ρεεεε τι έγινε, είπες τίποτα?” και εσύ να λες “εγώ ούτε που το θυμάμαι…”

Να έχεις μισή ώρα διάλειμμα στο σχολείο, να αργείς, και να προβάλλεις ως δικαιολογία το «ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕ, ΕΤΡΩΓΑ».

Να ασχολείσαι ατέλειωτες ώρες με το facebook και να ανεβάζεις φωτογραφίες με έξαλες πόζες του τύπου γαμάω και δέρνω.

NA EXEIΣ ΤΟ ΣΚΥΛΟΣΠΙΤΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΡΕΟ. (ελληνικός στρατός και τέτοια)

Να φοράς σώβρακο μέσα από το μαγιό (αν δεν έχει διχτάκι) γιατί τα γεννητικά σου όργανα πηγαίνουν πέρα δώθε!

Να μπαίνεις σε ένα σπίτι φίλων και πρίν πείς “Γειά”, η πρωτη σου κουβέντα να είναι πως “έσμπρωξες το γκομενάκι” χτες.

Και πάνω απ’ όλα είναι να τραβάς βίντεο όταν κάνεις τα παραπάνω και να τα ανεβάζεις στο youtube. Για να σε δουν οι γκόμενες και να τα παίξουν με την σκληράδα και την μαγκιά σου!!! ΠΡΟΣΟΧΗ το βίντεο πρεπει να περιέχει οπωσδήποτε βρισίες!

Επίσης υπάρχει και ο λεγόμενος “Ύμνος του κάγκουρα” που δημιουργήθηκε από φιλόδοξα άτομα με ξυρισμένο μαλλί και μεγάλη φράντζα κολλημένη μέχρι πίσω στη χαίτη με ένα κιλό gel. Ως τόπος δημιουργίας αναφέρεται από τους ιστορικούς η περιοχή “ΣΥΚΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ” η οποία μαζί με τη Νεάπολη και την Τούμπα αποτελούν τα μεγάλα καγκουρ-οχυρά! Ο ύμνος πάει κάπως έτσι:

Το πρωϊ που ξυπνάω άσπρη κάλτσα φοράω,
  το παπί καβαλάω και τη σούζα αρχινάω (!!!)
  ΚΙ-ΚΙ ΚΙΡΥΛΕ ΣΤΟ ..... ΓΙΑ ΚΑΦΕ!

Καταγωγή από τις στέπες της Καλλιθέας. Συναντώνται σε αρκετές χώρες, με κυριότερες τις ΗΠΑ, την Αγγλία, την Ολλανδία και τη Γερμανία. Υπάρχουν διάφορα είδη στη φύση, ανάλογα με το μέγεθος της μετατροπής που έχει υποστεί το αυτοκίνητο, ή ανάλογα της φιλοσοφίας του κάγκουρα. Τα πιο συνηθισμένα είδη που συναντά κανείς στους ελληνικούς δρόμους είναι τα εξής:

 • ο βασιλικός κάγκουρας της Καλλιθέας(το πιο εξελιγμένο είδος)
 • ο εκκολαπτόμενος
 • ο γρήγορος
 • ο κυριλάτος
 • ο ψαγμένος
 • ο δάγκουρας
 • ο μάγκουρας ή μάκουρας
 • o μαγκάβουρας
 • ο καβουροκάγκουρας
 • ο ζάγκουρας
 • ο τάκουρας
 • o ΒΡΟΝΤΑΔΟΥΣΗΣ
 • o καγκουρογκασμάς
 • ο wanna be (βλέπε Ρουγγέρης)
 • ο low profile κάγκουρας
 • o κάγκουρας με το κόκκινο coupe από τα Ν.Λιόσια
 • o φλάγκουρας = αποτυχημένος κάγκουρας
 • ο Μιτσοκάγκουρας = αποτυχημένος ντελιβεράς της Αναλύψεως
 • ο Τσαμπικοκάγκουρας = ντυμένος Matrix με μαύρα γυαλιά το βράδυ, τριγυρνάει με ένα πράσινο Ford και συχνάζει πίσω από τον Ευαγγελισμό.
 • o λιάγκουρας (διασταύρωση κάγκουρα και χλέμπουρα) = ιδιαιτέρως σπάνιο είδος που απαντάται μόνο στην Ελλάδα και σε κάποιες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.
  • η καγκουρίνα ή αλλιώς καγκουρογκόμενα = πρόκειται για τον κάγκουρα σε έκδοση θηλυκού γένους αυτή την φορά. Ο ρόλος της είναι να εμψυχώνει τον κάγκουρα σε αγώνες νίντζα, να είναι πιστή του ακόλουθος και πιστή συνεπιβάτης του παπίου. Αρέσκεται στο να φοράει τζιν 3-10 νούμερα μικρότερο έτσι ώστε να σαγηνεύει τα αρσενικά, αντιανεμικό μπουφάν 1 νούμερο μικρότερο (οι λόγοι μέχρι στιγμής είναι άγνωστοι), σε περίοδο ζευγαρώματος μάλιστα και ενώ τα παραπάνω δεν πετύχουν, η μόνη λύση ειναι το κολάν (ή αλλιώς κωλάν) επιτρέποντας της να βρει το ταίρι της με περισσότερη ευκολία και λιγότερη κούραση, το μαλλί πιασμένο σε ποικίλα τρισδιάστατα και αεροδυναμικά σχέδια (μελέτες δείχνουν ότι το κάνουν για να δείνουν μεγαλύτερη ώθηση στο παπί εν ώρα πτήσης), παππούτσια με διαστημική αερόσολα κυρίως της εταιρίας Ν.Ι.Κ.Ελ (Ναπαπίριο. Ινστιτούτο. Καγκούρων. Ελλάδος) προσδίδοντας τους ήθος, κύρος και ύψος. Από όσα είδη που έχουν φωτογραφηθεί οι επιστήμονες αναφέρουν μια περίεργη ένωση πάνω και κάτου χείλους θυμίζοντας πάπια, αποδεικνύοντας έτσι για άλλη μια φορά την αγάπη τους για τις “πάπιες” (μηχανικές).
  • ο μαιανδροκάγκουρας = Κυκλοφορεί στο Μπουρνάζι, Πανόρμου και Ψυρρή. Ειναι εξελιγμένο είδος του κυριλάτου που καταναλώνει πούρα και βρίζει τους μαύρους. Επίσης παίζει μονο mid και top.
  •   men_web1
   • Διακριτικά γνωρίσματα

    Σκάλπ Δύο ή και παραπάνω απόχρωσεων. Κούρεμα σε υβριδική μορφή, πάνω κοντό πίσω χαίτη αλόγου ή το αντίθετο. Βλέμμα “γ@%^ω και δέρνω” καθώς είναι γνωστή η κλίση που διαθέτει στις Ιαπωνέζικες πολεμικές τέχνες και ιδιαίτερα στην σχολή των Νίντζα, από την οποία όταν αποφοίτησε του δόθηκε το ειδικό φουλάρι των Νίντζα το οποίο και φοράει από την ώρα που ξυπνάει. look Επίσημο look επίσης αποτελεί το μαλλί ΚΑΡΦΑΚΙ με ξέφρενο μυτάκι, χαίτη πίσω, 500 πραγματάκια/βραχιόλια, αλυσίδες (κατα προτίμηση χρυσές) στο καρπό και στον λαιμό, άσπρο-ανοιχτό-με σηκωμένα μανίκια πουκάμισο (εναλλακτικά καγκουρομπλούζα με gothic γράμματα στην πλάτη και κανά δράκο για να δείχνει κακός), άσπρη βερμούδα κολλητή με λεοπάρ ζώνη, άσπρο μοκασίνι παπούτσι και τσιγάρα Rockets

    Σώμα Αρκετά σκούρο και καταπονημένο λόγω της καθημερινής έκθεσης στον ήλιο(?). Άκρως αγύμναστο, λεπτό – για να χώνεται παντού και γεμάτο gadget που τον προμηθεύουν οι Ελ. Κινητό στο χέρι ώστε να ακούν (όλοι) την μουσική που του αρέσει ή που αρέσει στην κοινότητα των κάγκουρων.

    Καλοκαιρινές συνήθειες Τις καλοκαιρινές μέρες που παρατηρείται αυτό το γεγονός, αντί για το αμάξι-μπανιέρα, o κλασσικός κάγκουρας χρησιμοποιεί το αθάνατο παπάκι GLX για τρελά γκάζια, συνήθως με αλλαγμένα πλαστικά, για extra μόστρα!

    Ο Πάπιας Είναι αυτός προς τιμήν του οποίου δημιουργήθηκε ο λέξη κάγκουρας. Οδηγεί στρογγυλοφάναρο 6βολτο παπί ή 12βολτο GLX, χωρίς ποδιά για να χωράει το καρμπιρατέρ από φρεγάτα που έχει βάλει στο καημένο μοτέρ των 49 ή 72 κυβικών. Βαμμένο μοβ ελεκτρίκ ή πράσινο λαχανί με στρας. Οι πιο γενναίοι το κάνουν 80άρι, αφήνοντας φυσικά τα φρένα μαμά (και μετά ψάχνουν για κολώνα μπας και σταματήσουν). Εξάτμιση “Mitsaras Sport Exhaust” που κάνει θόρυβο όσο 100 αλυσοπρίονα στις ροπές τους, με κλαπέτο που βουλώνει όμως όταν περνάει από μπλόκα. Οδηγεί με το αριστερό χέρι ανάμεσα στα σκέλια για να μην παγώνουν τ’@@ του και ακουμπάει στα μαρσπιέ με τις φτέρνες, ώστε η μύτη του παπουτσιού να ξύνει άσφαλτο. Απαντάται σε περιοχές Φοίνικα Θεσ/νίκης, Ζεφύρι, Μπουρνάζι, Λούτσα-Σπάτα-Κορωπί-το-καλύτερο-παπί. Περπατάει “ντόινγκ-ντόινγκ” στις μύτες των ποδιών, εξ ου και η ονομασία “Κάγκουρας” που όλοι χρησιμοποιούμε σήμερα.

    Πού συχνάζει Στις γνωστές (μόνο) καφετέριες, στο Θιβέτ, στα Λούνα παρκ, στην Αγίου Νικολάου. Πίσω από τον Ευαγγελισμό στη Ρόδο, στο Μπουρνάζι (μέγα καγκουροστέκι),στην Πανόρμου και στις Ουσίες στου Ψυρρή.

    Eνδυματολογικές προτιμήσεις των ανωτέρω καθώς και επιπρόσθετες υποδυνάμεις που αντιστοιχούν σε αυτές

    1. arnette ματογυάλια (καγκουρογυάλια). Τα εκάστοτε καγκουρογυάλια arnette σε πληθώρα χρωμάτων (άσπρο, μαύρο, μπλε, καθώς και απομιμήσεις εις ασημί και μαύρο χρώμα) πιστεύεται ότι προσδίδουν έως και 3 ίππους αναλόγως του αναβάτη (κάγκουρα), ή το εκάστοτε μηχανάκι (Honda GLX, Astrea, Innova Yamaha Z, Crypton X,R, Gilera Runner, κ.τ.λ.). Δίνει στο σύνολο την κατάλληλη αεροδυναμική καθώς και αγριάδα τύπου (γαμάω και δέρνω) που κάθε superfast κάγκουρας πρέπει να έχει. Ωστόσο αποφέρει ένα άγριο βλέμμα τύπου (τι κοιτά ρε μαλάκα, ή τι τάσκοι ρε λάκαμα (διεθνής γλώσσα κάγκουρων γνωστή και ως ποδανά, ή κοινώς ανάποδα))
    2. Μπλούζα άκρως αισθησιακή και πάντα χωρίς μανίκι για την καλύτερη διάχυση της σωματικής μυρουδιάς του. Χρησιμοποιείται και σαν ερωτικό κάλεσμα για το αντίθετο (από αυτόν) φύλο. Στον αριστερό ώμο το σήμα του Yin Yang καθότι οπαδός της Θεωρίας του Βούδα και της ομοσπονδίας των Νίντζα.
    3. Napapajri αντιανεμικό (ναπαπάρι) (ή άλλα wanna be αντιανεμικά όπως carhartt, fox). Κάθε αξιοσέβαστο μέλος της των κάγκουρων κοινωνίας πρέπει να φοράει. Το συγκεκριμένο αντιανεμικό μπορεί αναλόγως την περίσταση, όπως άνωθεν, να αποδώσει έως και 8 ίππους.

    Άλλα χόμπυ[επεξεργασία]

    • Ο κάγκουρας ασχολείται πολύ με το καρτοκινητό του.
    • To παίζει μάγκας και πλακώνεται με emo.
    • Κάνει παντού και πάντα φασαρία.
    • Την πέφτει σε όλες τις πιτσιρίκες.
    • Φοράει γυαλιά ηλίου μέρα νύχτα.
    • Φοράει καπαρντίνα και καπέλο το καλοκαίρι.

 

 

πηγή : frikipaideia

 

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.