Γενικά...

Ρεφλεξολογία-Ποιες είναι οι ασθένειες που φαίνονται στο πρόσωπό μας;

reflexiology03

Tι είναι η ρεφλεξολογία προσώπου;

Το πρόσωπο είναι μια περιοχή που λειτουργεί υπερβολικά και εκεί εκφράζονται όλα τα συναισθήματά μας. Συγκεντρώνονται εκεί πολλές εντάσεις και κούραση. Για τη ρεφλεξολογία είναι πολύ βασικό να αποφορτιστεί αυτή η περιοχή. Συνήθως σε μια συνεδρία ρεφλεξολογίας προσώπου ξεκινάμε με επαναλαμβανόμενες κινήσεις αποφόρτισης του προσώπου οι οποίες λειτουργούν πολύ ανακουφιστικά για τον θεραπευόμενο.

Είναι μια συμπληρωματική τεχνική που συνήθως συνδυάζεται με τη ρεφλεξολογία των ποδιών. Διαρκεί περίπου 10 λεπτά και βοηθά πολύ άτομα που έχουν συναισθηματικά προβλήματα αλλά και άτομα που είναι κλειστά και δύσκολα μιλούν στους άλλους για τα προβλήματά τους και για τον εαυτό τους. Η λειτουργία της έχει να κάνει κυρίως με συναισθηματικούς λόγους. Επειδή το πρόσωπο είναι πολύ κοντά στον εγκέφαλο τα μηνύματα που οι ρεφλεξολόγοι δίνουμε και αφορούν την χαλάρωση και την αποφόρτιση από τις εντάσεις μεταδίδονται πάρα πολύ γρήγορα.

reflexiology02

Πως λειτουργεί

Όπως και στο πέλμα έχουμε έναν χάρτη και δουλεύουμε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος δια του προσώπου.

Ανάμεσα στα φρύδια αντιστοιχεί το κεφάλι. Οι μαλάξεις σε αυτό το σημείο μπορούν να ανακουφίσουν από πονοκεφάλους. Η περιοχή ακόμα και έξω από τα φρύδια μπορεί να ανακουφίσει από πόνους στο κεφάλι.

Κάτω από τα μάτια έχουμε τους πνεύμονες. Οι μαλάξεις εδώ μπορούν να ανακουφίσουν από αυτό που λέμε βάρος στο στήθος ειδικά όταν είμαστε αγχωμένοι και στεναχωρημένοι αλλά και να λειτουργήσουν ωφέλιμα από ιγμορίτιδες. Γύρω από τα μάτια έχουμε προβλήματα στα χέρια πόδια.

Κάτω από τη μύτη και γύρω από το στόμα είναι το λεπτό και το παχύ έντερο. Μπορεί να βοηθήσει επικουρικά σε καταστάσεις όπως η δυσκοιλιότητα ας πούμε. Στο σαγόνι βρίσκονται τα γεννητικά όργανα. Εδώ η ρεφλεξολογία μπορεί να συμβάλει βοηθητικά σε ορμονικά προβλήματα ακόμα και σε προβλήματα με την περίοδο της γυναίκας.

Στα μάγουλα δεξιά «βρίσκονται» η χολή και το συκώτι, το στομάχι και λίγο πιο αριστερά η σπλήνα.

Μπορεί στο σώμα μας να έχουμε ένα σπυράκι ή ένα πρήξιμο πολλές φορές βλέπουμε μια αντιστοιχία του σημείου του προσώπου που εμφανίστηκε με το αντίστοιχο όργανο. Το φούσκωμα της κοιλιάς πολλές φορές φαίνεται κάτω από τα μάτια ή και στα μάγουλα. Μια κόκκινη μύτη μπορεί να σημαίνει ερεθισμό στο στομάχι. Στον αυχένα έχουμε την πίσω πλευρά του σώματός μας.

reflexiology01

Η ρεφλεξολογία μπορεί να κάνει καλό και στο δέρμα και είναι ένας φυσικός τρόπος για ανανέωση μιας και έχουμε καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

 

Η ρεφλεξολογία να θυμίσουμε ότι δεν έχει παρενέργειες οι κινήσεις ειδικά στο πρόσωπο είναι πολύ απαλές αλλά πάντα λειτουργεί ανακουφιστικά και όχι ως θεραπεία. Καλό είναι να λαμβάνετε και τη συμβουλή του ιατρού σας πριν την ξεκινήσετε για όποιο πρόβλημα έχετε.

 

 

 

 

 

 

 

Έφη Σαρανταένα :Ρεφλεξολόγος

 

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.