Γενικά...

Ποιος είναι ο ορισμός του φετίχ ?

fetish 5

Πόσο σημαντική μπορεί να είναι στην ερωτική ζωή ενός ζευγαριού μια στολή νοσοκόμας; Ένα latex εσώρουχο; Ένα ζευγάρι εντυπωσιακές γόβες ή ακόμα και ένα συγκεκριμένο άκρο του σώματος όπως τα χέρια ή τα πόδια; Στις σύγχρονες κοινωνίες που έχουν αποβάλλει τις πουριτανικές απόψεις τα ζευγάρια αναζητούν τρόπους ή αντικείμενα για να κάνουν τις σεξουαλικές τους συνευρέσεις πιο «πικάντικες» και άρα πιο ενδιαφέρουσες. Κάτι που ήταν ταμπού σε παλαιότερες εποχές, πλέον τείνει να γίνει mainstream. Ο φετιχισμός υπάρχει στον καθένα από εμάς, άλλοτε σε μικρότερο άλλοτε σε μεγαλύτερο βαθμό.

Οι ρίζες του φετιχισμού

Η λέξη προήλθε από το πορτογαλικό “feitico” και από τα Λατινικά, “factitius” ή “facere”, που σημαίνει «για να κάνει». Η αρχική του έννοια ήταν είτε θρησκευτική είτε ανθρωπολογική: μέχρι το δέκατο ένατο αιώνα, ο όρος αναφερόταν σε οτιδήποτε ήταν λατρεμένο σε υπερβολικό βαθμό, ενώ από τον 19ο αιώνα και μετά, ο όρος φετίχ συνδέθηκε άρρηκτα με το φύλο και την έλξη ορισμένων τμημάτων του θηλυκού σώματος, ή συγκεκριμένα μέρη της θηλυκής ενδυμασίας, όπως τα εσώρουχα, τα πόδια, το δέρμα, τα μαλλιά κτλ. Σύμφωνα με τον ανθρωπολόγο Εrnest Becker ο φετιχισμός «αντιπροσωπεύει την ανησυχία της σεξουαλικής πράξης, ενώ το ίδιο το φετίχ ως αντικείμενο είναι ένα τυχερό φυλαχτό που μετασχηματίζει την τρομακτική πραγματικότητα». Με τον φετιχισμό ασχολήθηκε αρκετά και ο Freud. Ο Αυστριακός ψυχαναλυτής είδε τη λειτουργία του αντικειμένου φετίχ ως σημείο θριάμβου στην απειλή του ευνουχισμού και μια προστασία απέναντι σε αυτό. Έδωσε μάλιστα σαν παράδειγμα το παπούτσι, το οποίο αντιπροσωπεύει τα θηλυκά γεννητικά όργανα και το πόδι ως φαλλό που έμπαινε στο παπούτσι, σε μια συμβολική ένωση. Ο φετιχισμός όπως τον γνωρίζουμε σήμερα, εμφανίστηκε στην Ευρώπη τον 18ο αιώνα και συνδέεται περισσότερο με την σεξουαλική έλξη απέναντι σε ένα οποιοδήποτε αντικείμενο ή μέρος του σώματος. Τα παραδείγματα φετίχ; Άπειρα. Όσες και οι εμμονές που κρύβει ο κάθε σεξουαλικά ενεργός άνθρωπος μέσα του.

Βάσει ερευνών που έγιναν σε άνδρες και γυναίκες τα τελευταία χρόνια, ξεχωρίσαμε τα πιο δημοφιλή.

Υποταγή – Κυριαρχία

Ιδιαίτερα διαδεδομένο φετίχ – φαντασίωση, κατά την οποία άνδρας και γυναίκα αποκτούν ρόλους αφέντη και σκλάβου. Το περίεργο είναι πως στις περισσότερες περιπτώσεις τον ρόλο του αφέντη τον έχει η γυναίκα (mistress), ενώ ο άντρας υποτάσσεται (slave). Καμία σχέση δηλαδή με τις διδαχές της Britney στο “Slave for You”. Κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης η γυναίκα διατάζει τον παρτενέρ της, ενίοτε τον χτυπάει, ενώ σε extreme περιπτώσεις μπορεί ακόμα και να διεισδύσει μέσα του φορώντας το ανάλογο σεξουαλικό βοήθημα. Οι άντρες από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με έρευνες, δείχνουν να απολαμβάνουν να υποτάσσονται στις παρτενέρ τους, ιδιαίτερα όταν αυτές τους διατάζουν να κάνουν κάτι. Μίλησε κανείς για ισότητα στα δύο φύλα; Κοιλιά Αναμφίβολα η σφιχτή κοιλιά ή το sixpack μπορεί να ξετρελάνει άνδρες και γυναίκες. Πολλοί είναι εκείνοι και εκείνες όμως, που ποτέ δεν θα κατάληγαν στο κρεβάτι με κάποιον/α, αν η κοιλιά του δε προεξείχε ή… κρεμόταν χαλαρή . Ναι, καλά διαβάσατε. Πολύς κόσμος δεν είναι και τόσο επιλεκτικός όσον αφορά τα «κοιλιακά» του παρτενέρ του και παραδέχεται ανοιχτά ότι ερεθίζεται όταν μια γυναίκα έχει κοιλιά που προεξέχει ελαφρώς πάνω από το παντελόνι. Τέλος, ένα μεγάλο ποσοστό των ανδρών ενθουσιάζεται με την ιδέα της εκσπερμάτωσης πάνω στην κοιλιά μιας γυναίκας, γιατί όπως υποστηρίζουν «διαφορετικά η πράξη δεν έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον».

Body Piercing

Το συγκεκριμένο φετίχ είναι εξαιρετικά δημοφιλές στα νεαρά άτομα και ιδιαίτερα στις ηλικίες μεταξύ 18 και 35 χρονών. Τα Piercing στον αφαλό, στην γλώσσα, στις ρώγες, στα φρύδια ακόμα και στα γεννητικά όργανα, θεωρούνται από τους…. υποστηρικτές του εν λόγω φετίχ όχι μόνο αποδεκτά και ερεθιστικά, αλλά ενίοτε και απαραίτητα.

Δερμάτινα, Καουτσούκ, Vinyl, Latex 

Από τα πλέον διαδεδομένα φετίχ, ιδιαίτερα στους άνδρες οι οποίοι ερεθίζονται σεξουαλικά τόσο από την υφή των παραπάνω ρούχων, όσο και από την πορνογραφική αίσθηση που αυτά δίνουν κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Τα εφαρμοστά δερμάτινα, το vinyl και το latex στην γυναίκα ενισχύουν τον ρόλο της ως «κακής» mistress σε φαντασιώσεις υποταγής με αφεντικά και σκλάβους (βλ. παρακάτω), γεγονός που εξιτάρει αρκετούς άνδρες, οι οποίοι απεχθάνονται το μοντέλο της «καλής» και σεμνής γυναίκας.    Χέρια – Δάχτυλα Το συγκεκριμένο φετίχ, αφορά κυρίως τις γυναίκες και πέρα από την χρήση των χεριών για χάδια και διείσδυση, αφορά και την νοητική σύνδεση ενός δαχτύλου με το πέος, το οποίο δάχτυλο η γυναίκα πιπιλά πριν ή ακόμα και κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Νερό To υδάτινο στοιχείο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο ως φετίχ τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, οι οποίοι απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ όταν αυτό πραγματοποιείται σε «υγρό» περιβάλλον. Στην θάλασσα, στη μπανιέρα, στο ντους, ακόμα και κάτω από την βροχή, η σεξουαλική πράξη αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυρίως χάρη στον ήχο από το τρεχούμενο νερό.

Νύχια και κραγιόν

Αποτελούσε το κλισέ των 80’s: κόκκινο κραγιόν και μακριά κόκκινα νύχια. Και όμως, ακόμα και σήμερα πολλοί άντρες εξακολουθούν να ερεθίζονται με το συγκεκριμένο «πακέτο». Απολαμβάνουν την αίσθηση από τα νύχια μιας γυναίκας να γρατζουνάνε την πλάτη τους, ενώ ερεθίζονται όταν φιλώντας μια γυναίκα μουτζουρώνονται με το κραγιόν της. Ο λόγος; Κάτι τέτοιο τους δίνει την αίσθηση του παράνομου, του απαγορευμένου. Σαν να κάνουν σεξ με μια πόρνη.

«Χρυσό» ντους

Εντάξει, αποτελεί ιδιαίτερα extreme περίπτωση, αλλά το συγκεκριμένο φετίχ είναι αρκετά δημοφιλές τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Αν δεν σας προϊδέασε ο τίτλος, αφορά την ούρηση από και προς τον σύντροφο είτε ως προκαταρκτικό, είτε κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. «Μα, για ποιόν λόγο να το κάνω αυτό;», θα αναρωτηθείτε εύλογα. Το συγκεκριμένο φετίχ έχει να κάνει με την υποταγή, μιας και η ούρηση του παρτενέρ είναι κάτι το υποτιμητικό και υποδηλώνει πλήρη υποχώρηση στις σεξουαλικές του ορέξεις. Είπαμε, φετίχ είναι αυτά…

Παιχνίδια ρόλων

οι φαντασιώσεις που βασίζονται σε ρόλους είναι εξαιρετικά διαδεδομένες τόσο στον ανδρικό, όσο και στον γυναικείο πληθυσμό. Αποτελούν «κρυφό μυστικό» πολλών ζευγαριών, τα οποία σε μια προσπάθεια ανανέωσης της σεξουαλικής τους ζωής προσποιούνται πρόσωπα και καταστάσεις. Τα παραδείγματα ρόλων; Χιλιάδες. Βιαστής, σέξι νοσοκόμα, γιατρός, ακόμα και… παππάς.

Ποδολαγνεία

Δεν είναι λίγοι οι άντρες που απολαμβάνουν σχεδόν αποκλειστικά να γλείφουν, να ρουφάνε, να φιλούν ή να δαγκώνουν τα γυναικεία πόδια. Σε πολλές περιπτώσεις, αρκετοί από αυτούς δεν δέχονται καν να… βγουν με γυναίκες που έχουν άσχημα πόδια ή δάχτυλα. Το εν λόγω φετίχ χρησιμοποιείται ορισμένες φορές και πιο ενεργά κατά την σεξουαλική πράξη μέσω του… ποδαρικού αυνανισμού ή ακόμα και της διείσδυσης.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:in2life.gr

 

 

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.