Γενικά...

Ποια είναι τα οφέλη του πρωινού sex στον οργανισμό μας ?

nude

Όλοι μας γνωρίζουμε τα οφέλη του σεξ: απελευθερώνει τις ενδορφίνες που σχετίζονται με την ευεξία, γυμνάζει το σώμα, συμβάλλει στη διατήρηση της σχέσης και πολλά ακόμα. Αν εξαιρέσουμε την ύπαρξη των ΣΜΝ και την πιθανότητα εγκυμοσύνης, δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι για να φοβάται κάποιος το σεξ. Είτε είναι αργό και γεμάτο πάθος, είτε γρήγορο και δυνατό, δεν υπάρχουν πολλοί που μπορούν να κρίνουν την εν λόγω πράξη, εκτός από τους σεξολόγους.

Για τους 20χρονους είναι μια πράξη στην οποία επιδίδονται 118 μέρες από τις 365 του χρόνου σύμφωνα με το Ινσιτούτο Kinsey. Οι μέρες αυτές αποτελούν το 1/3 του έτους περίπου και γενικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι νέοι κάνουν σεξ κάθε τρεις μέρες.

Μέχρι τα 24, αναφέρεται ότι το 92% των νεαρών ενηλίκων έχουν κάνει σεξ και χωρίς αμφιβολία τους άρεσε.

Θα μπορούσε να πει κανείς πως στην εποχή που ζούμε ίσως είναι ένα από τα λίγα πράγματα που οι περισσότεροι συμφωνούν ότι τους αρέσει …γιατί όντως το σεξ είναι υπέροχο και σύμφωνα με την έρευνα το πρωινό σεξ είναι το καλύτερο.

Σύμφωνα με την Αμερικανίδα ερευνήτρια και συγγραφέα του Because It Feels Good, Debby Herbenick, τα άτομα που κάνουν πρωινό σεξ είναι περισσότερο υγιή και χαρούμενα. Τα οφέλη του διαρκούν για όλη τη μέρα και διατηρούν αυτή τη λάμψη και το χαμόγελο στο πρόσωπο σας που όλοι σχολιάζουν με τον τρόπο τους.

Επομένως, εάν αισθάνεσαι αγχωμένος, στεναχωρημένος, προβληματισμένος, ακόμα και άρρωστος, το μόνο που χρειάζεται είναι να βρεθείς κουλουριασμένος με τη σχέση σου κάτω από τα σεντόνια λέγοντας καλημέρα με ένα διαφορετικό τρόπο από το συνηθισμένο.

 

Είμαστε περισσότερο όμορφοι

 

Μετά το σεξ όλοι έχουμε αυτή την ιδιαίτερη λάμψη που φωτίζει το πρόσωπο μας, αλλά όχι μόνο επειδή το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα στο σώμα και στο κεφάλι μας.

Σύμφωνα με τη Herbenick, το σεξ αυξάνει τα επίπεδα των οιστρογόνων και τα απελευθερώνει στον οργανισμό, τα οποία με τη σειρά τους, κάνουν το δέρμα να φαίνεται πιο λαμπερό και τα μαλλιά πιο δυνατά και υγιή. Τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης είναι γνωστά για τα οφέλη τους κατά τη διάρκεια της γήρανσης, μιας και κάνουν τους ανθρώπους να δείχνουν νέοι για αρκετό καιρό.

Ένα πιο δελεαστικό αποδεικτικό στοιχείο για το τελευταίο αναφέρεται στο περιοδικό Woman’s Health σε μια έρευνα που έγινε στο Νοσοκομείο Royal Edinburgh στην Σκωτία. Σε αυτή την έρευνα, έξι κριτές κοίταζαν ανθρώπους μέσω ενός καθρέφτη και προσπαθούσαν να μαντέψουν την ηλικία τους. Εκείνοι που είχαν έναν σταθερό σύντροφο και έκαναν συχνά σεξ (περίπου 3 φορές τη βδομάδα) θεωρήθηκαν από 7 έως 12 χρόνια νεότεροι. Αυτό οφείλεται στην ποσότητα των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του σεξ, καθώς και στα οφέλη τους στο δέρμα και τα μαλλιά, όπως προαναφέρθηκε.

 

Για να μην αναφέρουμε το γεγονός, ότι με το σεξ καίμε – ευχάριστα – θερμίδες.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, με μια ώρα σεξ καίμε ισοδύναμο αριθμό θερμίδων με μισή ώρα jogging. Κάνοντας μισή ώρα σεξ, οι άντρες καίνε γύρω στις 120 θερμίδες και οι γυναίκες γύρω στις 90 θερμίδες. Επομένως, αν τύχει και φας για μεσημεριανό ένα ζουμερό burger και βαριέσαι να πας για τρέξιμο, μπορείς να κάνεις 3-4 φορές σεξ την ίδια μέρα. Θα τα καταφέρεις;

 

Μας ανακουφίζει από το άγχος

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την πρωινή σεξουαλική επαφή, ώστε να χαλαρώσεις τα νεύρα σου πριν από ένα σημαντικό ραντεβού ή μία εξέταση ή για να ξεκινήσεις μια μέρα που έχει αρκετές υποχρεώσεις. Όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι το σεξ έχει το πλεονέκτημα να βοηθά να λύνουμε τα προβλήματα μας με πιο καθαρό μυαλό, αφού χαλαρώνουμε και κρατάει μακριά τις ανησυχίες και τις αναστολές μας.

Η Yvonne Ulrich-Lai και ο James Herman, Διδάκτορες της Ψυχιατρικής και της Νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Cincinnati, διεξήγαγαν ορισμένα πειράματα με σκοπό να μελετήσουν τα επίπεδα του στρες μετά από κάποια συμμετοχή σε ευχάριστες δραστηριότητες. Είτε πρόκειται για φαγητό, είτε για σεξ ανακάλυψαν πως τα μειωμένα επίπεδα στρες διαρκούσαν τουλάχιστον για 7 μέρες, υποδηλώνοντας πως το σεξ παρέχει μακροπρόθεσμα οφέλη. Είναι γνωστό πως τα οφέλη αυτά μειώνουν το ποσοστό των εγκεφαλικών επεισοδίων και των καρδιολογικών παθήσεων.

Η Laura Berman, αναπληρωματική καθηγήτρια της Μαιευτικής και Γυναικολογίας και της Ψυχιατρικής στο Feinberg School of Medicine του Πανεπιστημίου Northwestern, ανέφερε επίσης πως το σεξ απελευθερώνει ενδορφίνες και οξυτοκίνες, ορμόνες που ενεργοποιούν τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου. Όπως τα ναρκωτικά, το σεξ οδηγεί σε ορισμένες χημικές αντιδράσεις που πραγματοποιούνται στον εγκέφαλο και μας δίνουν το αίσθημα της ευφορίας.

 

Είμαστε περισσότερο υγιής

 

Σύμφωνα με τη Herbenick, το σεξ αυξάνει τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α, ενός αντισώματος που βοηθά στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι που κάνουν σεξ να είναι περισσότερο προστατευμένοι και υγιείς από αυτούς που απέχουν.

Ο οργασμός είναι γνωστός για τα οφέλη του στην υγεία εδώ και χρόνια. Είτε με τον αυνανισμό, είτε κάνοντας σεξ με το/τη σύντροφο μας, μπορούμε να επιτύχουμε πιο βαθύ και καλό ύπνο, ο οποίος, σε συνδυασμό με το πρωινό σεξ, έχει σαν αποτέλεσμα αυτή την υγιή λάμψη που όλοι θέλουμε να έχουμε. Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη Jennifer Bass του Ινστιτούτου Kinsey, η αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα συσχετίζεται άμεσα με υγιέστερα άτομα.

Δεν είναι μυστικό πως το σεξ είναι καλό για όλους. Ωστόσο, το μυστικό του πρωινού σεξ είναι αυτό που πρέπει να διαρρεύσει και να μαθευτεί, μιας και όλοι θέλουμε η πρωινή μας ρουτίνα να ξεκινά με μια συναρπαστική, ευχάριστη και ταυτόχρονα υγιής δραστηριότητα, η οποία μας βοηθά να ζούμε περισσότερα χρόνια, πιο χαρούμενα και πιο όμορφα.

 

 

 

 

 

Πηγή : neopolis.gr

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.