Γενικά...

Μας ετοιμάζουν επάνοδο του Βασιλιά

Written by milt-man

vasilias

Επικείμενη διάσπαση της Ν.Δ. με παράλληλες κινήσεις στελεχών και βοήθεια εκδοτών, μας προετοιμάζουν την επάνοδο δια της δημοκρατικής οδού της δημιουργίας κόμματος με τον <<πρίγκηπα >> Νικόλαο, την επιστροφή στην Ελλάδα του Βασιλικού κόμματος.

Δεν σας κάνει εντύπωση που ο Ψυχάρης εκδίδει την αυτοβιογραφία του τέως Κωνσταντίνου;

Το ρευστό πολιτικό σκηνικό τροφοδοτεί σενάρια για νέα κόμματα και σχηματισμούς σε όλο το πολιτικό φάσμα. Τέτοια περίπτωση είναι και οι πληροφορίες που μιλούν για επικείμενη ίδρυση κόμματος με πρόεδρο τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικολαο.
 Ποιος είναι ο λόγος της δημιουργίας ενός νέου κόμματος με ηγέτη ένα πρόσωπο από την τέως βασιλική οικογένεια;
Το νέο κόμμα «θα καλύπτει το κενό αξιοπιστίας που παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία και το έλλειμμα δημοκρατίας για το οποίο εγκαλείται η Χρυσή Αυγή». Όπως λέγεται τα ατού του κόμματος θα είναι η στήριξή του σε νέα και άφθαρτα πρόσωπα. Μάλιστα, ενας εφοπλιστής που φέρεται να έλαβε μέρος στις συναντήσεις για το νέο κόμμα-ειπε: «Δεν μπορεί κανείς, πια, να εμπιστευθεί άτομα που μόλις πιάσουν στο χέρι τους εξουσία πέφτουν να πλιατσικολογήσουν ό,τι βρουν μπροστά τους! Τους σιχάθηκε ο κόσμος, δεν πάμε πουθενά με τέτοιους…»
Ο Ανδρέας Ψυχάρης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Ο Μάκης Βορίδης και ο Νικόλαος , υιός του
τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, θα είναι η ομάδα ίδρυσης του νέου αυτού εγχειρήματος μιας και η ΝΔ θα ολοκληρώσει όπως φαίνεται την 41χρονη πορεία της.
Οι ζυμώσεις για το νέο κόμμα γίνονται τα τελευταία χρόνια με εκδότες και επιχειρηματίες αλλά και διαδοχικές συναντήσεις τα καλοκαίρια σε «βίλες» μεγαλόσχημων», στο Πορτοχέλι της Ερμιόνης. Δεν είναι τυχαίο ότι στην περιοχή του Κρανιδίου, στη θέση Γκιάλεζα, φαίνεται να χτίζουν το νέο τους «παλάτι» ο Κωνσταντίνος και η Αννα-Μαρία, φροντίζοντας παράλληλα για τη στέγαση και των υπόλοιπων μελών της… πολυπληθούς οικογένειάς τους.
 Η θέση Γκιάλεζα είναι μια περιοχή που θεωρείται κόμβος αφού βρίσκεται εξίσου κοντά σε Σπέτσες, Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη. Οι ίδιοι, άλλωστε, είναι μόνιμοι θερινοί επισκέπτες της περιοχής, αφού τα τελευταία χρόνια είτε φιλοξενούνται σε βίλες φίλων τους είτε νοικιάζουν δική τους στην περιοχή Χηνίτσα. Στις ζυμώσεις φέρεται πως συμμετέχαν πρόσωπα του εφοπλισμού και του Τύπου, ενώ ο χώρος που θα καλύπτει το νέο κόμμα υποτίθεται πως θα είναι από τη Νέα Δημοκρατία έως και τη Χρυσή Αυγή. Για ηγέτης του νέου κόμματος προορίζεται ο γιος του τέως, Νικόλαος, και έχει ζητηθεί γι’ αυτό η συγκατάθεση του πατέρα του, Κωνσταντίνου. Παράλληλα θα συμμετέχουν και πρόσωπα αφθαρτα τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ. Ο λόγος που κάποιοι «σπρώχνουν» τη δημιουργία ενός νέου κόμματος με ηγέτη ένα πρόσωπο από την τέως βασιλική οικογένεια είναι να καλυφθεί η αιμορραγία της ΝΔ από δεξιά και η απορρόφηση της Χρυσής Αυγής και αντικατάσταση της με ένα κόμμα που θα μπορεί να συνεργαστεί σε κυβερνητικές συμμαχίες.
Μάλιστα Βρετανική εταιρεία επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων έχει αναλάβει να διεξάγει ποιοτικές έρευνες αλλά και να αναζητήσει νέα και άφθαρτα πρόσωπα. Επίσης το όνομα του Sir Βασίλειου Μαρκεζίνη έχει ακουστεί ωστόσο τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ως προς την εμπλοκή του στο εγχείρημα.
Οι πληροφορίες θέλουν να βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές ανάμεσα στην τέως βασιλική οικογένεια και το ζεύγος του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου.
Παράλληλα κινητικότητα παρατηρείται στις τάξεις των φιλοβασιλικών και μιας σημαντικής μερίδας της λαϊκής δεξιάς μετά την είδηση περί μόνιμης εγκατάστασης του πρίγκιπα Νικολάου και της Τατιάνς Μπλάτνικ στην Αθήνα.
Πρόσωπα που συνδέονται με το φιλοβασιλικό χώρο, αλλά και στελέχη των πολιτικών σχηματισμών δεξιότερα της ΝΔ θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου η ίδρυση ενός νέου φορέα από τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.
Για τη Λάρισα να πούμε ότι έχουν γίνει ήδη κρούσεις στον Χρίστο Ζώη και στο νεαρό Δικηγόρο Στέλιο Σούρλα των Σαρακατσαναίων τους οποίους υποστηρίζουν σθεναρά οι φιλοβασιλικές ομογενειακές Οργανώσεις των Θεσσαλών Αμερικής και οι Μοναχοί του Αγίου Όρους .
Στα σενάρια και οι φήμες περί της προοπτικής να ιδρυθεί ένα καινούριο πολιτικό κόμμα στον χώρο της ευρύτερης Δεξιάς, που θα εξελιχθεί σε φιλόξενη δεξαμενή για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, με αμιγώς αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά, και δημοκρατικά “ορθή” συμπεριφορά έχει προσχωρήσει και μάλιστα σε ενεργό ρόλο  ο Ομογενής καθηγητής Αθανάσιος Δεσλής τ. Αρχηγός της ΕΡΕΝ  Βορείου Ελλάδος και ο στρατηγός εν αποστρατεία Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος στις εκλογές του 2012 βρέθηκε πολύ κοντά στο να συμμετέχει, σε εκλόγιμη θέση, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.