Επικαιρότητα

Όχι είπε η Ελλάδα σε αίτημα των ΗΠΑ για την διέλευση Ρώσων πάνω από το FIR

Written by milt-man

Movahedi20130219085424727

ΟΧΙ σημαντικών γεωπολιτικών διαστάσεων από την Ελλάδα στις ΗΠΑ για τη Ρωσία και τη Συρία; Ναι σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής ιστοσελίδας gazeta.ru και του πρακτορείου RIA Novosti.

Όπως αναφέρει σχετικό άρθρο η Ελλάδα αρνήθηκε να κλείσει τον εναέριο χώρο της για τη Ρωσία μετά από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συγκεκριμένα οι ελληνικές αρχές αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με την απαίτηση, που εκδηλώθηκε μέσω της Αμερικανικής Πρεσβείας, για κλείσιμο του εναέριου χώρου της Αθήνας σε ρωσικά αεροσκάφη τα οποία πραγματοποιούσαν πτήσεις με ανθρωπιστική βοήθεια από τη Ρωσία προς τη Συρία.

Δηπλωματική πηγή στην Αθήνα την οποία επικαλούνται τα δημοσιεύματα αναφέρει πως:

«Το Σάββατο, η πρεσβεία των ΗΠΑ στράφηκε προς την ελληνική κυβέρνηση ζητώντας να απαγορεύσει τη διέλευση των ρωσικών αεροσκαφών μέσα από το FIR Αθηνών. Η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε να το πράξει, έτσι ώστε να μην επιδεινώσει τις σχέσεις με τη Ρωσία».

Σημείωσε επίσης ότι η ρωσική πλευρά είχε καταθέσει σχετικό αίτημα στις αρχές για τη χορήγηση άδειας για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής φορτίου προς Συρία από 1 έως 24 Σεπτεμβρίου.

 

 

FREEPEN

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.