Νέα από Ελλάδα και το Σύμπαν

Στους δρόμους έμποροι και παραγωγοί των λαϊκών αγορών

laikes1

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν οι έμποροι και παραγωγοί των λαϊκών αγορών, στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας διαρκείας που ξεκίνησαν από σήμερα ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθείται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων παρέδωσε ψήφισμα με τις θέσεις τους στο υπουργείο, ενώ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αθ. Σκορδάς, σχολίασε ότι το σχέδιο νόμου βρίσκεται σε διαβούλευση από τον Νοέμβριο του 2013 και έχει γίνει πολύ συζήτηση με τους εκπροσώπους του κλάδου «γιατί υπάρχουν παθογένειες στο σύστημα αδειών και πρέπει να αλλάξει».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, σημείωσε ότι «το νέο νομοσχέδιο είναι ταφόπλακα για τις λαϊκές αγορές, θα διώξει του παραγωγούς και τους επαγγελματίες από τις λαϊκές και θα οδηγήσει το λιανεμπόριο των οπωροκηπευτικών στα μεγάλα συμφέροντα και τα σούπερ μάρκετ».

 

 

 

Πηγή : topontiki.gr

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.