Νέα από Ελλάδα και το Σύμπαν

ΕΨΑ: To Ελληνικό αναψυκτικό που έχει ξετρελάνει τον κόσμο

Written by milt-man

epsa

Στροφή στην εξωστρέφεια για μια ακόμη ελληνική εταιρεία εμφιάλωσης η οποία βλέπει ήδη τις προσπάθειες επέκτασης εκτός των ελληνικών συνόρων να αποδίδουν καρπούς.

Η βολιώτικη εταιρεία εμφιάλωσης ΕΨΑ, έκλεισε συμφωνίες ώστε να επεκταθεί άμεσα στην αγορά της Μαλαισίας, της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ. Στα σχέδια, περιλαμβάνεται η ανάπτυξη σε μια ακόμη αγορά η οποία όμως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.
Ήδη, οι επεκτατικές κινήσεις έχουν αρχίσει να αποδίδουν καθώς από το 5% που ήταν το μερίδιο των εξαγωγών στις συνολικές πωλήσεις, ήδη το ποσοστό έχει αυξηθεί στο 7% με στόχο περαιτέρω ανόδου στο 10%. Η ΕΨΑ έχει ήδη παρουσία σε 20 αγορές.


Η βελτιωμένη πορεία εκτός συνόρων αποτελεί και το αντίβαρο για τη μειούμενη πορεία που καταγράφει η εγχώρια αγορά μη αλκοολούχων ποτών. Η ελληνική αγορά κινείται πτωτικά στο 5μηνο του 2015 ενώ ειδικά το πρώτο τρίμηνο ήταν πολύ κακό. Οι αιτίες; Η αβεβαιότητα στο πολιτικό σκηνικό αλλά και οι καιρικές συνθήκες οι οποίες δεν έχουν ακόμη βοηθήσει στην κατανάλωση αναψυκτικών.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, το παιχνίδι για τους εγχώριους εμφιαλωτές τη φετινή σεζόν εξαρτάται από το τρίπτυχο: πολιτικές εξελίξεις τουρισμός καιρός. Εάν εξασφαλιστεί σταθερότητα στο πολιτικό πεδίο και ισχύσουν και οι προβλέψεις για αυξημένο τουριστικό ρεύμα, πάντα με σύμμαχο τον καιρό, τότε μπορεί να υπάρξει σημαντική βελτίωση της πορείας της αγοράς.
Οσον αφορά τη πορεία του 2014, τα έσοδα διατηρήθηκαν στα επίπεδα του 2013, ήτοι 11,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ήταν αρνητικά στις 290.317 ευρώ από κέρδη 50.718 ευρώ το 2013.

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.