Νέα από Ελλάδα και το Σύμπαν

Ήθελαν να βολέψουν τα δικά τους παιδιά στην Εθνική Τράπεζα

2FF6DBE2

Να διορίσουν τα δικά τους παιδιά φαίνεται να επιθυμούσαν ορισμένοι υπάλληλοι του Ταμείου Υγείας Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας καθώς προκήρυξαν διαγωνισμό για πρόσληψη 20 διοικητικών υπαλλήλων στον οποίο δικαίωμα συμμετοχής είχαν «μόνο τέκνα εργαζομένων ή συνταξιούχων στην Ε.Τ.Ε, στο ΤΥΠΕΤ και στους συλλόγους Ε.Τ.Ε»

 

Στην επισυναπτόμενη αίτηση, μάλιστα, ο ενδιαφερόμενος κάτω από το όνομά του έπρεπε να αναγράψει υποχρεωτικά τα πλήρη στοιχεία του γονιού του και τη θέση στην οποία απασχολείται τώρα ή στο παρελθόν στην τράπεζα καθώς και τον αριθμό μητρώου του στο ταμείο.

 

Από τη διαδικασία αυτή η Εθνική Τράπεζα διαχώρισε τη θέση της αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση τα εξής:

 

«Με αφορμή αναρτήσεις που εμπλέκουν εσκεμμένα την Εθνική Τράπεζα σε διαδικασίες «εσωτερικού διαγωνισμού πρόσληψης του ΤΥΠΕΤ», που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά εργαζομένων και συνταξιούχων της Εθνικής, η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει τα εξής προς αποφυγήν παρερμηνειών:

 

Το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ) είναι αυτοδιαχειριζόμενο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και δεν εκπροσωπείται στο Διοικητικό του Συμβούλιο ή σε κανένα άλλο επίπεδο λειτουργίας του, η Εθνική Τράπεζα. Η μόνη ανάμειξη της Εθνικής είναι η, σύμφωνα με το Νόμο, παρακράτηση και απόδοση στο ΤΥΠΕΤ της προβλεπόμενης εισφοράς των εργαζομένων της για κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το ΤΥΠΕΤ.

 

Κατά συνέπεια η Εθνική Τράπεζα ουδεμία συμμετοχή, ευθύνη ή δυνατότητα παρέμβασης έχει για αποφάσεις που λαμβάνει το ΤΥΠΕΤ, ακόμα και όταν οι αποφάσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με αντίστοιχες πολιτικές που εφαρμόζει η Εθνική Τράπεζα και η οποία ως γνωστόν δεν προκηρύσσει διαγωνισμούς προσλήψεων με δικαίωμα μόνο συμμετοχής παιδιών εργαζομένων ή συνταξιούχων της.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή : topontiki.gr

 

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.

Leave a Comment