Γενικά...

Τα συναισθήματα ενός ανθρώπου κατεγραμένα με ειδικές κάμερες

invitro1413972021

Το κορμί μας μπορεί να μας προδώσει ακόμη και εάν δεν θέλουμε να δείξουμε τι αισθανόμαστε και τι νιώθουμε για κάποια κατάσταση που βιώνουμε. Επιστήμονες από τη Σουηδία και τη Φιλανδία, εξέτασαν με ειδικές κάμερες περισσότερους από 700 εθελοντές, τους οποίους προηγουμένως τους είχαν ρωτήσει να μάθουν πως νιώθουν τη συγκεκριμένη στιγμή.

Αλλιώς καταγράφηκε ο φόβος, αλλιώς η οργή, αλλιώς η υπερηφάνεια και αλλιώς η ντροπή. Έτσι πήραν μια πρώτη εικόνα γιατί για παράδειγμα κρυώνουν τα πόδια μας όταν φοβόμαστε, ή γιατί «φουντώνουμε» όταν έχουμε νεύρα. Οι επιστήμονες κατέγραψαν επίσης τις περιοχές όπου επηρεάζονται άμεσα από τα συναισθήματα και τη διάθεση μας και αυτές είναι το κεφάλι, ο λαιμός και ο θώρακας.

Όπως θα δείτε όταν είμαστε ερωτευμένοι και όταν νιώθουμε υπερηφάνεια, είναι από τα πιο φλογερά συναισθήματα. Στον αντίποδα όταν η διάθεση μας αγγίζει την κατάθλιψη νιώθουμε μια ψυχρότητα σε ολόκληρο το κορμί μας. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση: Proceedings of the National Academy of Sciences.

 

 

πηγή : invitromagazine.gr

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.