Γενικά...

ΜΕΡΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΕΞ (ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ )

sex2

 

Μυστικό #1: Δεν «πιάνει» κανένα υπονοούμενο Τόνοι μελανιού έχουν σπαταληθεί ανά τις δεκαετίες από τα γυναικεία περιοδικά για αυτό το ζήτημα, κι όμως για κάποιο λόγο οι αναγνώστριές τους αρνούνται να το καταλάβουν. Τα υπονοούμενα, περιλαμβανομένων εκείνων που εσείς και όλες οι φίλες σας θεωρείτε προφανέστατα, για κάποιο λόγο ξεπερνούν τον ανδρικό εγκέφαλο. Ο τόνος της φωνής σας, οι εκφράσεις του προσώπου σας, η στάση του σώματος, ακόμη κι ένα υπονοούμενο που εκφράζεται με λέξεις, είναι πράγματα που δεν θα γίνουν ποτέ αντιληπτά από έναν άνδρα. Ο λόγος για αυτό δεν είναι κάποια διαφορά στον δείκτη νοημοσύνης, όπως αρέσκονται να πιστεύουν οι περισσότερες γυναίκες, αλλά το απλούστατο γεγονός ότι οι άνδρες έχουν συνηθίσει να λένε αυτό που εννοούν και να εννοούν αυτό που λένε. Το ίδιο περιμένουν από τον συνομιλητή τους, σε αντίθεση με τις γυναίκες που αναζητούν συνήθως τα νοήματα πίσω από τις λέξεις και όχι σε αυτές. Πού καταλήγουμε λοιπόν; Όταν θέλετε να πείτε κάτι, απλά πείτε το. Καμία άλλη μέθοδος δεν θα πιάσει.
Μυστικό #2: Θα μιλήσει για συναισθήματα –αλλά θα το κάνει έμμεσα Όσες έχουν ακούσει έστω και έναν straight άνδρα από τον κοινωνικό τους περίγυρο να ξεκινά μια πρόταση με ρήματα όπως τα αισθάνομαι/ νιώθω/ φοβάμαι, μπορούν να ελπίζουν και σε ένα Τζόκερ κάποια στιγμή στη ζωή τους. Οι άνδρες –εξαιτίας της ανατροφής τους/ της κακούργας κοινωνίας/ του ορθολογικού τρόπου με τον οποίο σκέφτονται– πολύ, μα πολύ, δύσκολα θα πάρουν την πρωτοβουλία να μιλήσουν για συναισθήματα με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανε μια γυναίκα. Αν, όμως, παρακινηθούν από έμμεσες ερωτήσεις (με την έμφαση στο έμμεσες) του τύπου «τι σκέφτηκες την πρώτη φορά που με είδες;» ή «τι θα έκανες σε ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο;» θα σας αποκαλύψουν πολλά για τα συναισθήματά τους –αρκεί να μπορέσετε να αποκωδικοποιήσετε την απάντηση. Όχι, με το «τι αισθάνεσαι για μένα;» δεν πάτε πουθενά.
Μυστικό #3: Προτιμά να εκφράζει την αγάπη του με πράξεις Κάτι είχαμε καταλάβει. Κάθε φορά που ο σύντροφός σας προσφέρεται να πάει το αμάξι σας για σέρβις, να επιδιορθώσει τη βρύση που στάζει ή σε extreme περιπτώσεις να πλύνει τα πιάτα, δεν το κάνει για να εκτονώσει κάπου τη συσσωρευμένη του ενέργεια, αλλά γιατί προτιμά να εκφράσει την αγάπη του με πράξεις, και όχι με λόγια. Θεωρεί, μάλιστα, πως έτσι, κάνοντας τον κόσμο γύρω σας λίγο καλύτερο, θα «περάσει το μήνυμα» ότι σας αγαπά καλύτερα απ’ ότι αν σας το έλεγε. Ναι, το χάος ανάμεσα στον ανδρικό και τον γυναικείο τρόπο σκέψης θα παραμείνει αγεφύρωτο ανά τους αιώνες.

 

 

About the author

Konstantina Alberti