Γενικά...

Η Ρωσία λέει «όχι» στα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα

metallagmena trofima4

Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να εισάγει γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα ούτε να καλλιεργήσει μεταλλαγμένους σπόρους. Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε ομιλία του σε συνέδριο των αγροτικών αντιπροσώπων στο Βόλγογκραντ το περασμένο Σάββατο. Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως έχει δοθεί εντολή για εκτεταμένους ελέγχους στην εγχώρια βιομηχανία τροφίμων αλλά και στην αγορά.

 

Παρά τους περιορισμούς και τους ενδελεχείς ελέγχους κάποιες ποσότητες γενετικά μεταλλαγμένων σπόρων και τροφίμων έχουν «εισβάλλει» στη Ρωσία.

 

«Δεν μας ενδιαφέρει να αναπτύξουμε την παραγωγή ή την εισαγωγή γενετικά μεταλλαγμένων τροφίμων. Είμαστε σε θέση να παράγουμε κανονικά, υγιή τρόφιμα. Εάν οι αμερικανοί θέλουν να τρέφονται με μεταλλαγμένα, αφήστε τους να τρώνε ό,τι θέλουν.  Εμείς δεν πρόκειται να το κάνουμε αυτό. Η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να παράγει κανονική τροφή» είπε ο Μεντβέντεφ.

 

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους εκπρόσωπους της αγροτικής παραγωγής πως προχωρά η νέα αγροτική νομοθεσία και η επιπλέον οικονομική στήριξη μέσω των νέων κανονισμών χρηματοδότησης. Τέλος επεσήμανε την ανάγκη βελτίωσης του συστήματος αγροτικής ασφάλισης.

 

 

 

Πηγή : The Voice of Russia

 

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.

Leave a Comment