Γενικά...

Ενεργειακός Καθαρισμός Χώρου (α΄ μέρος) – Κατώφλι

Written by milt-man

energiako

Το σπίτι για κάποιους δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα χώρο που απλά τρώνε και κοιμούνται.
Όμως το σπίτι είναι σημαντικό για την ψυχή μας γιατί αντιπροσωπεύει, παριστά τον κόσμο μας σε μινιατούρα και ουσιαστικά είναι αντανάκλαση της ψυχής μας.
Πρέπει να είναι ένας παράδεισος των αισθήσεων.
Μια όαση ηρεμίας, ασφάλειας, ένα μέρος όπου θα μπορείτε να είστε ολοκληρωτικά ο εαυτός σας.
Όταν αισθανόμαστε ασφαλείς και άνετοι στο σπίτι μας, τότε θα αισθανόμαστε περισσότερο ικανοί να αντεπεξέλθουμε στα γεγονότα του έξω κόσμου.
Το σπίτι πρέπει να είναι περισσότερο από ένα μέρος όπου κανείς απλά τρώγει και κοιμάται. Πρέπει να είναι ένας ΧΩΡΟΣ ΔΥΝΑΜΗΣ.

Τι γίνεται όμως με τις ενέργειες που συσσωρεύονται;
Γιατί ό,τι συμβαίνει μέσα σε ένα χώρο, (σκέψεις, λόγια, συναισθήματα, πράξεις) αφήνει το ενεργειακό του αποτύπωμα. Όπως και ό,τι μπαίνει μέσα στο χώρο μας.
Αν λοιπόν αισθανόμαστε την ατμόσφαιρα στο περιβάλλον που ζούμε (ή εργαζόμαστε) δυσάρεστη, βαριά, καταθλιπτική, αρνητική, τότε αυτή η δυσαρμονία μπορεί να σημαίνει ότι αυτά τα ενεργειακά αποτυπώματα επικάθισαν και μας ενοχλούν ή ότι έχει εγκλωβιστεί παλιά ενέργεια που δεν βρήκε τη ροή της να φύγει και έχει τελματωθεί στο χώρο.
Όπως ένα ντους ξεπλένει από το σώμα μας ό,τι ακαθαρσία επικάθισε στη διάρκεια της ημέρας, έτσι υπάρχουν τρόποι καθαρισμού και ανανέωσης της ατμόσφαιρας και της ενέργειας γύρω μας
ώστε το περιβάλλον να αντανακλά σε μας τα καλύτερά του στοιχεία και εμείς να αισθανόμαστε καθημερινά ανανεωμένοι, ζωντανοί, ενεργητικοί και αισιόδοξοι.

1. όταν φτάνετε σπίτι, πριν μπείτε στην πόρτα σταματήστε για μια στιγμή και με πρόθεση αφήστε πίσω ό,τι σας έχει ενοχλήσει, δυσαρεστήσει, αγχώσει, πριν κάνετε την είσοδό σας.
2. Στην αρχαία Ελλάδα, το κατώφλι του σπιτιού φυλούσαν δύο θεϊκές φιγούρες: Ο Ερμής, γυρισμένος προς τα έξω και η Εστία γυρισμένη προς τα μέσα.
Ευχαριστείστε τους, χαιρετήστε τους, καλημερίστε τους, ανάλογα αν φεύγετε ή έρχεστε. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με μια εικόνα του Ιησού Χριστού ή κάποιου άλλου αγίου που σας εμπνέει., ανάβοντας ένα καντήλι μπροστά τους.
3. Αλλάξτε παπούτσια και ρούχα. Έχουν μαζέψει από το δρόμο ή από το χώρο της εργασίας σας και τις συναντήσεις σας με άλλους ανθρώπους πολλές ενέργειες και καλό είναι να μην κυκλοφορείτε με αυτά μέσα στο σπίτι.
4. Ελάτε στο κέντρο του σπιτιού και ανάψτε ένα κερί. Αυτό σηματοδοτεί ότι έχετε επιστρέψει την καρδιά στο σπίτι σας.
5. Ανάψτε μια συσκευή λαδιού και προσθέστε λίγες σταγόνες γεράνι αιθέριο έλαιο στο νερό της. Το γεράνι βοηθάει στην διάλυση της έντασης
6. Κάντε μια μικρή χαλάρωση και κατόπιν πιείτε ένα ποτήρι νερό.
7. όταν καθαρίζετε το σπίτι σας ξεπλένετε το κατώφλι με θαλασσινό νερό η σφουγγαρίστε με αυτό. Εύκολο είναι τώρα που έρχεται καλοκαιράκι, να γεμίστε ένα μπιτόνι (από αυτά τα άδεια που σας περισσεύουν από το σίδερο του νερού) και να το έχετε γι  αυτή τη δουλειά.
8. Στο κατώφλι του σπιτιού σας, τοποθετείστε μια γλάστρα με το φυτό απήγανος στο αριστερό μέρος. Το φυτό αυτό είναι γνωστό σαν κατάλληλο και αποτελεσματικό κατά της βασκανίας απ’ την εποχή των Αρχαίων Αθηναίων που το φύτευαν στην αυλή τους

(Ο Όμηρος μιλάει γι’ αυτόν όταν αναφέρεται στον Οδυσσέα με την Κίρκη).

 

πηγή : drosostalida.com

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.