Αποδράσεις

Αποδράσεις στα Μέθανα

methana1

Η μικρή Χερσόνησος των Μεθάνων βρίσκεται στα ανατολικά της Πελοποννήσου και στα νοτιοδυτικά του Πειραιά, ανάμεσα στη συστάδα των πανέμορφων νησιών του Αργοσαρωνικού. Τα Μέθανα κατοικούνται συνεχώς από τα προϊστορικά χρόνια. Ακόμη και σήμερα θεωρούνται μια από τις σημαντικότερες λουτροπόλεις της Ελλάδας. Κυρίαρχο στοιχείο, αποτελεί το ηφαίστειο. Η έκρηξή του, τοποθετείται χρονικά γύρω στο 276 με 239 π.Χ. Συνδυάζουν το θαλασσινό τοπίο και τις υπέροχες παραλίες, με τη γοητεία του βουνού και την άγρια, μυστηριώδη ομορφιά του ηφαιστείου. Η εμπειρία της ανάβασης στον κρατήρα του Ηφαιστείου μένει αξέχαστη. Στη πόλη των Μεθάνων υπάρχουν περίπου 25 θειούχες πηγές, που σχηματίζουν μια μεγάλη λίμνη, τη Βρομολίμνη. Τα νερά τους είναι γαλακτώδη, ενώ χαρακτηριστικό τους είναι η έντονη μυρωδιά του υδρόθειου. Η θερμοκρασία τους κυμαίνεται από 28 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Τα παραδοσιακά χωριά των Μεθάνων γεμίζουν τον επισκέπτη με μοναδικές εικόνες. Στο Βαθύ, γραφικό ψαροχώρι, ο τουρίστας αξίζει να επισκεφτεί τον αρχαίο λιμένα των Μεθάνων, στο Παλαιόκαστρο την αρχαία Ακρόπολη και τα τμήματα του τείχους από τον Πελοποννησιακό πόλεμο καθώς και την όμορφη παραλία του. Το γραφικό χωριό Στενό, με αξιοθέατα τα ερείπια από τα τείχη που είχαν φτιάξει οι Αθηναίοι στον Πελοποννησιακό πόλεμο, το κάστρο του Φαβιέρου, την πανέμορφη εκκλησία του Αγίου Νικολάου του 15ο αιώνα, το Σπήλαιο του Στενού και το Σπήλαιο Περιστέρι και την υπέροχη παραλία Αλμύρα, ενδείκνυται, για εκείνους που αποφεύγουν την πολυκοσμία.  Στους παραθαλάσσιους οικισμούς Άγιος Γεώργιος και Άγιος Νικόλαος

 

εντυπωσιάζουν οι καταγάλανες ακτές με τα πετράδια του ηφαιστείου και τα γαλανόλευκα ταβερνάκια πάνω στη θάλασσα. Ο Άγιος Νικόλαος θεωρείται το ομορφότερο παραθεριστικό μέρος της χερσονήσου με άφθονη άγρια βλάστηση και αναξιοποίητες ιαματικές πηγές. Ιδανικός τόπος για ψαροντούφεκο. Η διαμονή εξασφαλίζεται από την ύπαρξη δεκάδων καταλυμάτων με ποιοτικές υπηρεσίες.  Η μετάβαση μπορεί να γίνει με πλοίο ή ταχύπλοο από το λιμάνι του Πειραιά ή οδικώς από την Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου. Χρήσιμα είναι τα τηλέφωνα του Δήμου Μεθάνων 2298092269, της Τουριστικής Αστυνομίας 2298092463 και του Λιμεναρχείου 2298092279.

 

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.

Leave a Comment