Επικαιρότητα

Σαμαράς και Μπαλτάκος ήθελαν να στείλουν τον στρατό να καταστείλει τους πολίτες

XRHSTIDHS

Ο Μπαλτάκος δεν ήταν ένας εκκεντρικός ακροδεξιός, ξένος από το πνεύμα της Ν.Δ. του Σαμαρά, όπως θέλουν να τον παρουσιάσουν τα μίντια. Ο Μπαλτάκος ήταν το πνεύμα της Ν.Δ. του Σαμαρά, αντικομμουνισμός, εθνικισμός, αγύρτικη θρησκοληψία, λατρεία της στολής και κυρίως βαθύτατη περιφρόνηση της Δημοκρατίας. Αν δεν το πιστεύετε, ακούστε τον πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Κοσμά Χρηστίδη που αποκάλυψε στο site onalert.gr ότι επί κυβερνήσεως Σαμαρά- Βενιζέλου έχει δοθεί τρεις φορές εντολή στο στρατό να κατέβει στους δρόμους και να βοηθήσει την αστυνομία στην καταστολή του πλήθους.

 

Τρεις φορές διέταξαν οι Σαμαράδες και οι Μπαλτάκοι τον στρατό να κατέβει στο δρόμο ως αρωγός της αστυνομίας. Μία από αυτές, όπως αποκάλυψε ο επίτιμος Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης, ήταν στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2012, τότε που ο κόσμος είχε κατέβει μαζικά στους δρόμους, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την κυβερνητική πολιτική. Κατέβηκε το πλήθος στους δρόμους και η πολιτική ηγεσία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρωτοπαλίκαρο του Σαμαρά Πάνος Παναγιωτόπουλος, έδωσε εντολή στο ΓΕΕΘΑ να στείλει στρατιώτες , μην τυχόν και δεν μπορέσουν οι αστυνομικές δυνάμεις να επιβάλουν από μόνες τους την τάξη

 

Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της αποκάλυψης του κ. Χρηστίδη; Η κυβέρνηση αποφάσισε να κατεβάσει στρατό στους δρόμου, για να εμποδίσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της διαδήλωσης και της διαμαρτυρίας. Έστειλαν στρατό στα μουλωχτά για να καταστείλει τους διαμαρτυρόμενους της παρέλασης και το έπραξαν άλλες δύο φορές, στις οποίες δεν θέλησε να αναφερθεί ο κ. Χρηστίδης, δίχως τούτο να αδυνατίζει τη μαρτυρία του, καθώς ήταν ένας από τους άμεσους αποδέκτες της εντολής.

 

Πώς να το πεις αυτό; Να το πεις εκτροπή, να το πεις χουντική νοοτροπία, ό, τι και να πεις, μέσα θα είσαι. Πρόκειται για κορυφαίο ζήτημα, το οποίο αποκαλύπτει απολύτως νοσηρή αντίληψη για το ρόλο του στρατού. Ο στρατός είναι φετίχ για την ακροδεξιά, είναι η λατρεία της στολής για την οποία μιλάει ο Μπαλτάκος. Ο Μπαλτάκος, που όπως αποκάλυψε στον 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος που πήρε τη συνέντευξη από τον κ. Χρηστίδη, είχε αναπτύξει στενότατες σχέσεις με το στρατό. Απένειμε ξιφίδια στην Σχολή Ευελπίδων, παρακολουθούσε από κοντά πολεμικές ασκήσεις, ακόμη και ασκήσεις διαβαθμισμένες, στις οποίες απαγορεύεται αυστηρότατα η παρουσία πολιτών.

 

Εντάξει η Δεξιά τέτοια είναι τέτοια κάνει. Ο άλλος κυβερνητικός εταίρος, ο προοδευτικός, το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, τι λέει για όλα αυτά; Γνώριζε ο Βενιζέλος ότι η κυβέρνηση διέταξε τρεις φορές τον στρατό να κατέβει στους δρόμους, για να καταστείλει τους πολίτες; Κι αν δεν το γνώριζε, τώρα που το έμαθε, τι θα κάνει; Θα συνεχίσει να κυβερνάει με τους Μπαλτάκους, που είναι διάχυτοι στο σώμα της Ν.Δ. του Σαμαρά;

 

Α, να μην ξεχάσω. Εκείνη την εποχή συμμετείχε στην κυβέρνηση και η ΔΗΜ.ΑΡ. του Φώτη Κουβέλη.

 

 

 

Πηγή: avgi.gr

 

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.

Leave a Comment