Επικαιρότητα

Πρόβλημα με τους βιασμούς από μετανάστες στην Σουηδία

Written by milt-man

33353sweden_large

Ένας βιασμός και η ποινή που ρίχνει στα “μαλακά” τους ενόχους, έχουν εξοργίσει τους Σουηδούς όλων των ηλικιών.   Τον περασμένο Μάρτιο, ένα 15χρονο κορίτσι κατηγόρησε 6 έφηβους Μουσουλμάνους ότι τη βίασαν διαδοχικά. Ανάμεσά τους ήταν Τούρκοι, Άραβες και Αφρικανοί.   Πέντε από τους εφήβους κρίθηκαν ένοχοι για τον βιασμό από το Επαρχιακό Δικαστήριο Solna την Παρασκευή, με τον έκτο να κρίνεται ένοχος απόπειρας βιασμού.    Η επίθεση έλαβε χώρα σε ένα διαμέρισμα στηνTensta, όπου ένας από τους εφήβους μοίρασε προφυλακτικά, ενώ οι άλλοι πέντε βίασαν διαδοχικά τη 15χρονη.   Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η κατάθεση της 15χρονης δεν είχε αντιφάσεις.

Παρά την άρνηση τους ότι το περιστατικό συνέβη όταν ξεκίνησε η δίκη, τέσσερα από τα αγόρια ομολόγησαν κατά την διάρκεια ότι είχαν σεξουαλική επαφή με το κορίτσι, αλλά αρνήθηκαν ότι διέπραξαν κάποιο αδίκημα. Το αγόρι που φέρεται να μοίρασε τα προφυλακτικά έχει αρνηθεί τα πάντα.

 

“Σύμφωνα με το δικαστήριο, η αλλαγή αυτή στις καταθέσεις τους και η ομολογία, δείχνει ότι προσπαθούν να κρύψουν κάτι” αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ.    Πέντε από τα αγόρια καταδικάστηκαν σε πάνω από 100 ώρες κοινωφελούς εργασίας ο καθένας, ενώ θα πληρώσουν και 55.000 κορώνες ($ 8.500) κάθε ένας από αυτούς ως αποζημίωση στο θύμα.   Η ελαφριά τιμωρία εξόργισε μεγάλη μερίδα των Σουηδών, ωστόσο τα αγόρια είναι ανήλικοι, και το δικαστήριο επέβαλε την ανάλογη ποινή.   Το βράδυ της Δευτέρας έκανε την εμφάνισή του στο Twitter το hashtag #IStandWithSweden, με το οποίο οι Σουηδοί χρήστες έχουν επιδοθεί σε ένα έντονο ρητορικό μίσος κατά των Μουσουλμάνων, αφού τους θεωρούν υπεύθυνους για πολλούς βιασμούς γυναικών, δολοφονίες και άλλα εγκλήματα στη χώρα.

 

Σύμφωνα με ορισμένα σουηδικά Μέσα Ενημέρωσης που υποστηρίζουν αυτή την κίνηση, όλα ξεκίνησαν το 1970, όταν το έθνος τους άνοιξε την πόρτα στους μετανάστες και δη τους Μουσουλμάνους.   «Οι μουσουλμάνοι, άνδρες που μετανάστευσαν στη Σουηδία, έφεραν μαζί τους και τον ισλαμικό πολιτισμό των βιασμών. Ο πολιτισμός βιασμού έχει επιπτώσεις και στις Σουηδές που είναι «άπιστες» και, ως εκ τούτου, είναι – σύμφωνα με τις διδασκαλίες του Αλλάχ – στόχοι για βιασμό από μουσουλμάνους άνδρες. Το 1996 έκθεση του Σουηδικού Εθνικού Συμβουλίου για την Πρόληψη του Εγκλήματος σημείωσε ότι οι μουσουλμάνοι μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική είχαν 23 φορές περισσότερες πιθανότητες να διαπράξουν βιασμό από τους Σουηδούς άνδρες» γράφει η dailycaller.com.   «Η Σουηδία έχει σήμερα την υψηλότερη συχνότητα βιασμών, και βρίσκεται λίγο πίσω μόνο από το Λεσότο της Αφρικής. Σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, η Σουηδία έχει ποσοστό βιασμών δέκα φορές πάνω, και όλα αυτά έχουν συμβεί τα τελευταία δέκα χρόνια» γράφει το Middle East Forum. «Αυτό, συνεχίζει, οφείλεται στο γεγονός ότι οι Μουσουλμάνοι μετανάστες φέρνουν στις χώρες όπου πηγαίνουν τις παθογένειές τους.   Η χώρα έχει την ταχύτερη αύξηση πληθυσμού στην Ευρώπη, λόγω της εισροής Αράβων και Μουσουλμάνων από τη Μέση Ανατολή. Ταυτόχρονα, τα ποσοστά εγκληματικότητας έχει αυξηθεί αστρονομικά: Το 1975, 421 βιασμοί αναφέρθηκαν στην αστυνομία, ενώ το 2014, 6.620.

 

 

Πηγή: www.lifo.gr

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.