Επικαιρότητα

Εργασιακός Μεσαίωνας στην Μαγνησία

Written by milt-man

ermou-volos

Τρομάζουν τα στοιχεία της Επιθεώρησης Εργασίας για την κατάσταση που επικρατεί στα εργασιακά σε επίπεδο Νομού Μαγνησίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε εβδομάδα περνούν την πόρτα της Επιθεώρησης 10 άτομα για να καταγγέλλουν αυθαίρετες μειώσεις μισθών και μετατροπές συμβάσεων από μόνιμη σε εκ περιτροπής απασχόληση. «Στην αγορά επικρατεί ζούγκλα και απελπισία» τονίζει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης κ. Μαυρουδής και σημειώνει πως «οι εργαζόμενοι ζουν κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες».
Μέσα στο 2016 έχουν επιβληθεί 400.000 ευρώ πρόστιμα στις επιχειρήσεις της Μαγνησίας που έχουν καταστρατηγήσει την εργατική νομοθεσία και δίνουν χαρτζιλίκι έναντι μισθού, δεν καταβάλλουν αποζημιώσεις και μετατρέπουν συμβάσεις ερήμην των εργαζομένων ή μέσω εκβιασμών. Οι 6 στους 10 εργαζόμενους που περνούν την πόρτα της Επιθεώρησης Εργασίας καταγγέλλουν μειώσεις αποδοχών και μη καταβολή δεδουλευμένων. Οι τρεις στους 10 καταγγέλλουν μεταβολή συμβάσεων….

 

πηγή : Volospelionmagnesia.blogspot.gr

 

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.