Επικαιρότητα

Απάτη με σκεύασμα Raspberry Ketone

Written by milt-man

raspberry-ketone-hands

 

Χιλιάδες καταναλωτές με πρόβλημα βάρους φέρεται ότι έπεσαν στην παγίδα που είχε στήσει ο ιδιοκτήτης εταιρίας από το Δουβλίνο της Ιρλανδίας και πλήρωσαν για να αποκτήσουν το «θαυματουργό» σκεύασμα αδυνατίσματος, που υποσχόταν ακίνδυνη απώλεια κιλών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Μάλιστα το RaspberryKetonemax «διαφήμιζαν» και οι… τέλειες αναλογίες της γνωστής τραγουδίστριας Κατερίνας Στικούδη! Αρκετοί από αυτούς… και στην Πάτρα. Πολλές γυναίκες κυρίως είχαν αγοράσει το συγκεκριμένο σκεύασμα και… την πάτησαν!

Η διαφήμιση αποδείχτηκε απατηλή, καθώς η καλλίγραμμη τραγουδίστρια όχι μόνο δεν διαφήμιζε το προϊόν, αλλά όλα γίνονταν εν αγνοία της, αφού η ίδια ούτε καν…χρησιμοποιούσε το σκεύασμα, το οποίο κυκλοφορούσε παράνομα και μόνο «ακίνδυνο» δεν ήταν για την υγεία! Η Κατερίνα Στικούδη δεν είχε ιδέα ότιστη διαδικτυακή διαφήμιση του παράνομου σκευάσματος εμφανίζονται οι φωτογραφίες της μαζί με κείμενο που καλούσε τους ενδιαφερομένους να δοκιμάσουν το προϊόν αναφέροντας χαρακτηριστικά «όπως άλλωστε έκανε και η ίδια»!

Όταν διαπίστωσε ότι χρησιμοποιούνταν εν αγνοία της το όνομα και οι φωτογραφίες της, έσπευσε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων για διαδικτυακή απάτη. Στην πορεία της έρευνας αμέσως μετά επισκέφτηκε τη Δίωξη και η παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου, η οποία κατήγγειλε προφορικά ότι και η δική της φωτογραφία είχε χρησιμοποιηθεί στις παραπλανητικές διαφημίσεις τουπροϊόντος για να πειστούν οι υπέρβαρες κυρίες ότι μπορούν με αυτό να αποκτήσουν σώμα όπως το δικό της!Η υπόθεση έγινε ακόμη πιο σοβαρή, καθώς αποκαλύφθηκε ότι η Δίωξη είχε ήδη δεχτεί καταγγελίες από χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι δοκίμασαν το σκεύασμα με την ελπίδα να αδυνατίσουν, αλλά τελικά παρουσίασαν ανεπιθύμητες παρενέργειες! Μάλιστα δύο από αυτούς χρειάστηκε να πάνε ακόμη και στο νοσοκομείο και να παραμείνουν για νοσηλεία!

Και όλα αυτά τη στιγμή που οι αστυνομικοί ενημερώνονταν από τον ΕΟΦ ότι τα συγκεκριμένα σκευάσματα κυκλοφορούν στην ελληνική διαδικτυακή αγορά χωρίς την έγκρισή του, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να μην είναι σε θέση να εγγυηθεί για την ποιότητα και το ακίνδυνο των συγκεκριμένων χαπιών. Έτσι, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης ενημέρωσε αμέσως τον αρμόδιο εισαγγελέα.

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.