Animals

Συμβουλές για να αντέξουν τα ζώα σας την ζέστη

Written by milt-man

5244

 

Με τον καύσωνα και τις θερμοκρασίες να ξεπερνάνε τους 38 βαθμούς, πρέπει να φροντίζουμε τα ζώα μας τα οποία δεν πρέπει να θεωρούμε ανθεκτικά και…παντός καιρού. Διαβάστε μερικές συμβουλές για να τα βοηθήσετε να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα.

1) Αποφύγετε τις βόλτες με το αυτοκίνητο αν δεν είναι απαραίτητο.
Δεν χρειάζεται να παίρνετε το σκύλο σας μαζί ”για βόλτα” όταν ο ήλιος είναι δυνατός και δεν θα υπάρχει χώρος για να πάει βόλτα. Μόνο αν πρέπει να πάει στο κτηνίατρο ή αν πάτε στη θάλασσα, επιλέξτε να πάρετε το ζώο μαζί.

2) Βάλτε μέσα στο σπίτι τα ζώα σας.
Ο σκύλος ή η γάτα που ζει στο κήπο είναι καλό να μπει μέσα στο σπίτι ώστε να δροσιστεί. Αν δεν έχετε κλιματισμό, αφήστε το ζώο να διαλέξει το πιο δροσερό σημείο του σπιτιού, όπως κάποιο δωμάτιο ή το υπόγειο.

3) Προσφέρετε στο ζώο σκιά και νερό.
Αν δεν είναι δυνατό να βάλετε το ζώο μέσα στο σπίτι, σιγουρευτείτε ότι έχουν αρκετή σκιά και φρέσκο καθαρό νερό, που δεν το ”χτυπά” ο ήλιος. Πρέπει να ελέγχετε συχνά ότι έχουν σκιά και νερό, όλη μέρα και να είστε σίγουροι ότι θα τα έχουν και όταν λείπετε στη δουλειά. Το νερό εξατμίζεται, γι αυτό διαλέξτε ένα μεγάλο και βαθύ μπωλ ενώ φροντίστε να αναπληρώνετε
με φρέσκο νερό κάθε μέρα.

4) Κάντε βόλτα το σκύλο μόνο νωρίς το πρωϊ ή αργά το απόγευμα.
Μην βγάζετε το σκύλο βόλτα τις μεσημεριανές ώρες, όταν ο ήλιος καίει. Τόσο ο ήλιος όσο και το καυτό πεζοδρόμιο ή η άσφαλτος μπορούν να βλάψουν το ζώο.

5) Προσέξτε τα συμπτώματα.
Αν δείτε το ζώο να βαριανασαίνει, να μην μπορεί να αναπνεύσει καλά και να τρέμει, ίσως έχει πάθει θερμοπληξία. Αν δεν ηρεμεί καλέστε άμεσα τον κτηνίατρο.

Adespoto.gr

 

 

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.