Animals

Ράτσες σκύλων : Κόικερχοντζ

Written by milt-man
koiker
 

Τα Κόικερχοντζ είναι χαρούμενα, αγαθά, φιλικά, ήσυχα, συμπεριφέρονται καλά, και θα γαβγίσουν για να σας προειδοποιήσουν αν κάτι πάει στραβά. Αυτά είναι όροι που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν την Kooikerhondje. Εξαρτάται από το οικιακό περιβάλλον του, αν το είδος παραμείνει χαρούμενο και ζωηρό. Επίσης, το σκυλί είναι ευφυές, προσεκτικό και περισσότερο από πρόθυμο να ευχαριστήσει τον ιδιοκτήτη του.

Η Kooikerhondje προσαρμόζεται στις καταστάσεις μάλλον γρήγορα, με άμεση αλλαγή της συμπεριφοράς από ζωντανό και ζωηρό σκύλο σε ήσυχο όταν του ζητηθεί. Αν κάτι δεν πάει καλά ανάμεσα σε αυτά και τον ιδιοκτήτη τους, δύσκολα θα υποχωρήσουν στις απαιτήσεις του τελευταίου. Αλλά από τη στιγμή που θα του εμπνεύσει εμπιστοσύνη ο άνθρωπος, θα είναι εκεί για την υπόλοιπη ζωή του.

Τα Κόικερχοντζ μπορεί να γίνουν σκύλοι διαμερίσματος αν ασκούνται τακτικά, ακόμα με μια περιφραγμένη αυλή θα είναι πιο ιδανικό. Έχουν ένα υψηλό επίπεδο ενέργειας, αλλά είναι συνήθως ήσυχα, όταν είναι σε εσωτερικούς χώρους.

Ο Ρέμπραντ τα έχει ζωγραφίσει σε πάρα πολλούς πίνακές του που σημαίνει ότι ζούσαν στην Ολλανδία από πολύ παλιά. 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Βάρος αρσενικό: 9Kg μέχρι 12Kg
Βάρος θηλυκό: 8Kg μέχρι 11Kg
Ύψος αρσενικό: 40 cm
Ύψος θηλυκό: 30 cm μέχρι 36 cm
Διάρκεια ζωής: 12 χρόνια μέχρι 15 χρόνια
Μέγεθος: μικρά
Χρώμα ράτσας: άσπρο, μαύρο, κανελλί
Εκπαίδευση αρκετή
Περιποίηση: ελάχιστη
Ιατρικά: ελάχιστα
Χρησιμότητα: συντροφιά
Χώρα καταγωγής: Ολλανδία

Πηγή : ratses.gr

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.