Προτείνουμε

Αυτά είναι τα κορυφαία Ελληνικά Αναψυκτικά

Written by milt-man

ellinikaanapsyktika

Σας παρουσιάζουμε τα κορυφαία Ελληνικά αναψυκτικά, που καλό θα ήταν να τα προτιμήσουμε όλοι μας, από τα εισαγόμενα. Εκτός από το ότι παράγονται από Έλληνες παραγωγούς, δίνουν δουλειά σε χιλιάδες Έλληνες, είναι εξαιρετικής ποιότητας, πρωτοπορειακά και πολύ ανώτερα από αυτά που μας βομβαρδίζουν καθημερινά. Ας αρχίσουμε : 

ΕΨΑ ( ΑΓΡΙΑ ΒΟΛΟΥ )

1922Τα αδέλφια Ιωάννης και Γεώργιος Κοσμαδόπουλος, αργυραμοιβοί από τη Ζαγορά – ιδιοκτήτες Τράπεζας – και άνθρωποι που «έβλεπαν» μπροστά από την εποχή τους, αγοράζουν εκτάσεις στην Αγριά Βόλου, με σκοπό να λειτουργήσουν ψυγεία, για την παραγωγή πάγου και τη διατήρηση φρούτων και λαχανικών 

τα προϊόντα : 

http://epsa.gr/products

epsa-ergostasio

Εργοστάσιο ΕΨΑ

epsa-image

epsa-afisa

 

 

ΛΟΥΞ ( ΠΑΤΡΑ )

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Όταν στη συμβολή των οδών Παντοκράτορος και Ηλείας, πίσω από τον ομώνυμο ιστορικό ναό που υπάρχει ακόμα σήμερα στο κέντρο της παλιάς πόλης της Πάτρας, ο Παναγιώτης Μαρλαφέκας ιδρύει τη «λουξ», μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που αρχικά παράγει πορτοκαλάδα, λεμονάδα και γκαζόζα.

Τα προϊόντα :  https://www.loux.gr/index.php/products/products

loux011

louxanapsikt

louxegatast

 

ΦΗΜΗ ( ΠΑΡΑΣΧΙΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ )

Η «Φήμη» είναι οικογενειακή επιχείρηση για περισσότερα από 85 χρόνια. Ξεκίνησε από το Βασίλη Ζηδιανάκη το 1925. Με πενιχρά μέσα αλλά με περίσσιο κόπο, φωτισμένο όραμα και αταλάντευτη εμμονή στην ποιότητα, εξελίχθηκε από μια μικρή οικοτεχνία σε μια πολλά υποσχόμενη βιοτεχνία. Οι χυμοί και τα αναψυκτικά «Φήμη» φτιάχνονται από το 1925 έως σήμερα σ’ένα μέρος: τις Αγιές Παρασκιές στο Ηράκλειο της Κρήτης.

 

Τα προϊόντα :  http://www.drinkfimi.gr/el

fimiafisa

fimiproionta

ΚΛΙΑΦΑ ( ΤΡΙΚΑΛΑ)

Η ΚΛΙΑΦΑ ιδρύθηκε από τον Θεόδωρο Κλιάφα με αρχικό αντικείμενο τους ψυκτικούς θαλάμους και την παραγωγή πάγου. Ένα χρόνο αργότερα, το 1927, το μεράκι του ιδρυτή της για τα αναψυκτικά τον οδήγησαν στην εγκατάσταση μιας μικρής μονάδας εμφιάλωσης αναψυκτικών.

Τα προϊόντα : http://www.kliafa.gr/el/products  

kliafaafisa

ΓΕΡΑΝΙ ( ΚΥΔΩΝΙΑ ΧΑΝΙΩΝ )

Η εταιρία παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών «ΓΕΡΑΝΙ Α.Ε.» είναι στην ουσία η εξέλιξη της ομώνυμης οικογενειακής επιχείρησης που λειτουργεί εδώ και τρεις γενιές. Επιστρέφοντας από την Αμερική, ο Σοφοκλής Αναγνωστάκης από το Γεράνι Κυδωνίας, δημιούργησε το 1928 στην αυλή του σπιτιού του ένα αυτοσχέδιο εργαστήριο παραγωγής αναψυκτικών, με χειροκίνητα μηχανήματα. Η διανομή εκείνη την εποχή γινόταν με γαϊδουράκι και τα αναψυκτικά «Γεράνι» ήταν πολύ δημοφιλή. Μετά το τέλος του πολέμου και την αναπόφευκτη παύση των εργασιών, ο Μανώλης Αναγνωστάκης, γιος του Σοφοκλή, έθεσε και πάλι σε λειτουργία την επιχείρηση.

Τα προϊόντα : http://www.gerani-softdrinks.gr/index.php?page=Products

geraniproionta

TEMENIA ( XANIA ΚΡΗΤΗΣ )

Δίδοντας το όνομα του χωριού του Τεμένια στα προϊόντα του, ο ιδρυτής Γεώργιος Γαροφαλάκης αντιλαμβανόμενος την μοναδικότητα των νερών του χωριού του πίστεψε και όχι άδικα ότι η παραγωγή αναψυκτικών θα ήταν η καλύτερη αξιοποίηση αυτού του μοναδικού φυσικού πλούτου. Συνεργαζόμενος αρχικά συνεταιρικά με τον ξάδερφο του Νταουντάκη Ιωάννη ξεκίνησαν με μεράκι και αφοσίωση την παραγωγή αναψυκτικών το 1954 με βάση πάντα το ιαματικό νερό του Χωριού Τεμένια και χυμούς από διαλεχτά φρούτα και φυσικά υλικά που αγόραζαν από ντόπιους παραγωγούς. Παρά τις τεράστιες δυσκολίες, αφού οι πρώτες ύλες ,τα έτοιμα προϊόντα διακινούνταν σε όλη την επαρχία Σελίνου με τα γαϊδουράκια, χωρίς ηλεκτρικό για 15 ολόκληρα χρόνια όλες οι εργασίες γίνονταν χειρωνακτικά, παρόλα αυτά η αγάπη και η επιμονή στην ιδέα του Ιδιοκτήτη Γεωργίου Γαροφαλάκη.

Τα προιόντα : http://www.temenia.com/?page_id=47

temenia

ΒΑΠ ( ΡΟΔΟΣ )

Το πρώτο βήμα μιας λαμπρής πορείας Έγινε το 1967. Οδός Καποδιστρίου.

Μια νέα ατομική επιχείρηση ανοίγει την πόρτα της στο μέλλον. Ο Παντελής Κουγιός, ιδρυτής και στυλοβάτης της, ονειρεύεται να την εξελίξει, να τη διευρύνει, να τη δει να μεταμορφώνεται σε ισχυρό κομμάτι της εμπορικής ζωής του τόπου.

 

Τα προιόντα : http://vap.gr/products

vapproionta

GREEN COLA ( ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ )

Η Green Cola Company δραστηριοποιείται στον κλάδο των αναψυκτικών, μέσω της θυγατρικής της ΕΠΑΠ, συνεχίζοντας μια πορεία που μετρά πάνω από μισό αιώνα στην παραγωγή και εμφιάλωση αναψυκτικών. Το όραμα και το μεράκι μιας ομάδας ντόπιων παραγωγών από την ακριτική Ορεστιάδα που ξεκίνησε το 1959, μετατράπηκε με τα χρόνια σε πάθος για δημιουργία προϊόντων με υψηλή ποιότητα και αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις, τα οποία παράγονται με σύγχρονες και ασφαλείς παραγωγικές μεθόδους.

Τα προϊόντα : http://www.greencolacompany.gr/proionta/green-cola

greencola

greencola01

ΚΡΙΝΟΣ ( ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ ΑΙΓΙΟΥ )

Ο ιδρυτής της ποτοποιϊας «ΚΡΙΝΟΣ» Ιωάννης Κ. Αναστασόπουλος γεννημένος το 1916 σε μια οικογένεια που απασχολούνταν με την απόσταξη ούζου, στο Χελμό Πελοποννήσου αφού αποφοίτησε από το σχολαρχείο, ασχολήθηκε αρχικά με το εμπόριο αγροτικών προϊόντων. Μετακομίζει στην Αθήνα όπου ανοίγει κατάστημα ποτοποιϊας στη Λένορμαν, περιοχή άκρως εμπορική, εκείνο τον καιρό.

Στο μεταξύ γνωρίζει και παντρεύεται τη σύντροφο της ζωής του, Χρυσούλα που καταγόταν από παλιά Αιγιώτικη οικογένεια με παράδοση στη σταφίδα και στο RAISIN BRANDY. Ενώνοντας τα μυστικά των δυο οικογενειών αποφάσισαν μαζί να δημιουργήσουν το 1943 (έτος εγγεγραμμένο στο εμπορικό επιμελητήριο) την ποτοποιϊα «ΚΡΙΝΟΣ» – Ι. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ αγοράζοντας μια κρατική άδεια ποτοποιίας.

Λόγω καταγωγής του Ιωάννη Αναστασόπουλου και επειδή το κράτος εκείνο τον καιρό προσπαθούσε να ενισχύσει τις πληγείσες από τον πόλεμο περιοχές τον έστειλαν στα Καλάβρυτα όπου και λειτούργησε η ποτοποιία αρχικά. Το κατάστημα στο κέντρο των Καλαβρύτων αποκτά φήμη για την ποιότητα των προϊόντων του αρχικά για τα αναψυκτικά και το γευστικό του ούζο.

Τα προϊόντα : http://www.krinos.gr/water/el/ietaireia/egkatastaseis/anaxiktika.html

krinosproionta

ΒΙΚΟΣ (Περίβλεπτος Ιωαννίνων )

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. (ΒΙΚΟΣ Α.Ε.) είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 1990 και αποτελεί μία από τις πλέον γνωστές και καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών. Πρόκειται για μία ελληνική εταιρεία, που ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα με την εμφιάλωση, από την ομώνυμη πηγή, του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «Βίκος», το οποίο διαθέτει από το 1992 στην Ελληνική αλλά και ξένη αγορά ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το βασικό προμηθευτή των μεγαλύτερων αλυσίδων super market.

Τα προιόντα : http://www.vikoswater.gr/products/anapuktika-20

vikos_company anapsiktika

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ (Σκούρβουλα δήμου Μοιρών Ηρακλείου)

Τα αναψυκτικά «Ψηλορείτης» αποτελούν σήμερα τη συνέχεια μιας οικογενειακής επιχείρησης, που ξεκίνησε λίγο καιρό μετά τον πόλεμο και συγκεκριμένα το 1949, από τον παππού του σημερινού ιδιοκτήτη και διευθυντή, Γιώργου Δασκαλάκη

Τα προϊόντα : http://www.psiloreitis.net/#company

parallax1

Κάμπος Χίου ( Χίος )

Άρωμα Ανατολής φέρει ο στρατηγικός σχεδιασμός εξωστρέφειας που υλοποιεί η εταιρεία Χυμοί Χίου, προσβλέποντας σε σημαντική ενίσχυση των εξαγωγών, με στόχο σε βάθος τριετίας αυτές να αποτελούν το 80% των εσόδων, τα οποία επιδιώκεται να ανέλθουν στο ίδιο διάστημα στα 5 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η χιώτικη εταιρεία εμφιάλωσης χυμών την τελευταία διετία «τρέχει» ένα στοχευμένο πρόγραμμα ανάπτυξης στις διεθνείς αγορές, που περιλαμβάνει σειρά συνεργασιών κυρίως με μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στις αγορές – στόχους.

chymoi-chiou-chios-fruits-kambos-dsc_5584-823x549

 

ΚΡΥΣΤΑΛ ( ΛΕΣΒΟΣ )

Η επιχείρηση δημιουργήθηκε από τον Ελευθέριο Συκά το 1971 στον Πολυχνίτο και έδωσε τη δροσιά του στον κόσμο.

Ένα παραδοσιακό αναψυκτικό που απευθύνθηκε στη περιοχή Πολιχνίτου αρχικά και σε ολόκληρο το νησί αργότερα.

Η ιδιαίτερη γεύση του, τα καθαρά υλικά του έδωσαν κάτι το διαφορετικό και ξεχώρισε παραμένοντας το μόνο τοπικό αναψυκτικό που παράγετε στη Λέσβο. Η συνταγή εξελίχθηκε , διακρίθηκε στον ξένο ανταγωνισμό και παρέμεινε αγέρωχο. Το 2010 έγινε νέο εργοστάσιο παραγωγής των αναψυκτικών και πλήρης ανανέωση στην τυποποίηση του προϊόντος.

kristal

ΧΙΟΝΑΤΗ ( Θεσσαλονίκη )

Η εταιρεία εδρεύει στη  Σκύδρα Εδέσσης  ( Δημοτικό Διαμέρισμα Μαυροβούνι )  του νομού   Πέλλας  σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις εξοπλισμένες με νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής .

Με την σημερινή της ονομασία   “  ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΑΣΙΟΣ Ο.Ε.  ”   αρχίζει την λειτουργία της από τις αρχές του 2003 σαν διάδοχη κατάσταση της 50ετής και πλέον εμπορικής παρουσίας της. Κύριο αντικείμενο της είναι η παραγωγή αναψυκτικών – αεριούχων ποτών με το εμπορικό σήμα     “   ΧΙΟΝΑΤΗ   ”    , ενώ παράλληλα διατηρεί και σαν δευτερεύον τομέα δίκτυο διανομής τροφίμων – ποτών.

Τα προϊόντα : http://www.hionati.gr/gr_products.html

xionati

 

 

 

Milt man

 

 

 

 

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.