Ιστορία

Γιγάντια οστά στην Νοτιοδυτική Μεσσηνία

Written by milt-man

karpoforA

Η κοιλάδα του Βορειοανατολικού Μελιγαλά προς την πλευρά της Μεσσήνης είχε τόσα πολλά γιγαντιαία οστά, που οι Αρχαίοι πίστευαν ότι ήταν ο τόπος όπου έπεσαν  οι Τιτάνες. Είχαν συλλεχθεί και αποθηκεύθηκαν στην Ακρόπολη, κοντά στην Καρποφορά, γνωστή και ως «τόπος Νιχωρίων ». Για σχεδόν 2800 χρόνια ήταν τόσο έντονη η μυρωδιά, που μόνο η όσφρηση ενός σκυλιού μπορεί να εντοπίσει αυτά τα γιγαντιαία οστά που ήταν θαμμένα κάτω από τη γη .

Η Καρποφορά είναι η είσοδος στην θέση αρχαία Νιχωρίων ( Νιχώρια ) στη Μεσσηνία , στο νοτιοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου, στην Ελλάδα, στην κορυφή μιας κορυφογραμμής στη βορειοδυτική γωνία του Μεσσηνιακού Κόλπου. Ήταν η Ακρόπολη, όπου πολλά από αυτά που σήμερα ονομάζουμε απολιθώματα είχαν αποθηκευθεί. Τα γιγαντιαία οστά ανακαλύφθηκαν από τους αρχαίους Μεσςήνιους Μυκήνες περίπου γύρω στο 1000 π.Χ. . 3.016 χρόνια «μετά την εποχή των δεινοσαύρων » .

 

Πηγή : Australia Messinia 

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.