Γενικά...

Φρίκη στην Νέα Ιωνία στο Βόλο: Πετούσαν κέρματα σε σιντριβάνι και ανάγκαζαν νεαρό να βουτάει στα παγωμένα νερά για να τα βρει

Written by milt-man

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ

Σκηνές και εικόνες γεμάτες από απανθρωπιά και ντροπή διαδραματίσθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε πλατεία του Βόλου και αποδείχθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις η “ασθένεια της ψυχής” σε μερικά άτομα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Αυτό καταδεικνύεται από το χθεσινό συμβάν όπου τρεις νεαροί πετούσαν νομίσματα μικρής αξίας μέσα σε σιντριβάνι και ανάγκαζαν ένα άλλο νεαρό άτομο να μπαίνει στο παγωμένο νερό και να ψάχνει μέσα στην θολούρα να βρει τις πενταροδεκάρες.

Το περιστατικό συνέβη χθες, στην πλατεία Ευαγγελιστρίας στον Βόλο, όταν οι τρεις νεαροί ηλικίας μεταξύ 25 και 30 ετών περίπου, με τα μηχανάκια τους βρίσκονταν στην πλατεία και με κουτάκια μπύρας στα χέρια, πείραζαν τους ελάχιστους διερχόμενους, μέχρι που εμφανίστηκε σχεδόν παραπατώντας ένας ακόμη νεαρός, ίσως σε κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ουσιών. Συνομίλησαν στο ελάχιστο μεταξύ τους και αμέσως οι τρεις νεαροί άρχισαν να ρίχνουν τα νομίσματα στο νερό, υποχρεώνοντάς τον άλλον νεαρό να μπαίνει στο σιντριβάνι και να ψάχνει για τα χρήματα, ενώ οι χλευασμοί και οι φωνές για το κατόρθωμά τους ακούγονταν στην γύρω περιοχή.

Η πρωτόγνωρη βαρβαρότητα των τριών, έγινε περίπου στις 10.30 το βράδυ, και καταγγέλθηκε από Βολιώτη οικογενειάρχη που εκείνη την ώρα πήγε για ανάληψη χρημάτων σε παρακείμενη τράπεζα.

Όπως καταγγέλθηκε από τον ίδιο Βολιώτη, όταν είδε τον νεαρό να πέφτει μέσα στα νερά κατ’ επανάληψη και να ψάχνει απεγνωσμένα για να εντοπίσει τα νομίσματα, έβαλε τις φωνές και έκανε παρατήρηση στους τρεις νεαρούς, αλλά δέχθηκε και ο ίδιος φραστική επίθεση με απειλές και με ακατονόμαστες φράσεις.

Οι τρεις νεαροί, μετά από το επεισόδιο, πήραν τις μηχανές τους και εξαφανίσθηκαν, ενώ ο νεαρός που έπεφτε στο παγωμένο και βρώμικο σιντριβάνι, ήταν μούσκεμα και έτρεμε από το κρύο και την υγρασία.

Προφανώς, οι τρεις νεαροί δεν μπορούσαν να αντιληφθούν ότι το “θύμα” τους για να εξασφαλίσει τα ελάχιστα χρήματα, θα μπορούσε να χάσει την ζωή του, από τις χαμηλές θερμοκρασίες ή να πνιγεί στο βρώμικο νερό του σιντριβανιού, αφού βρισκόταν είτε σε κατάσταση μέθης, είτε υπό την επήρεια ναρκωτικών.

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.