Γενικά...

Τι μπορούμε να κάνουμε με το κατακάθι του καφε

Written by milt-man

696756

Έχετε απολαύσει το καφεδάκι σας – ελληνικός, γαλλικός, espresso – και είστε έτοιμοι να πλύνετε το φλιτζάνι και να πετάξετε το φίλτρο.

Oμορφιά

Το κατακάθι του καφέ είναι ιδανικό για το δέρμα σας, ειδικά όταν το αναμείξετε με ένα αβγό και το αφήσετε για λίγα λεπτά στο πρόσωπό σας. Επίσης, οι …εναπομείναντες κόκκοι του καφέ ενδείκνυνται για μασάζ στο πρόσωπο, το οποίο θα δείτε στη συνέχεια ότι θα αποκτήσει μία μοναδική λάμψη ενώ αν χρησιμοποιήσετε το κατακάθι στα μαλλιά σας, αφού τα λούσετε με σαμπουάν και πριν χρησιμοποιήσετε την κρέμα μαλλιών, θα δείτε το χρώμα σας να παίρνει μια φυσική λάμψη. Προσοχή, αποφύγετέ το αν τα μαλλιά σας είναι ξανθά.

Τέλος, ιδιαίτερα για τις κυρίες, το κατακάθι του καφέ είναι ιδανική λύση κατά της κυτταρίτιδας. Αναμείξτε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο με μισή κούπα κατακάθι και τοποθετήστε το μείγμα στην περιοχή που έχετε το πρόβλημα. Τυλίξτε την περιοχή με μεμβράνη μαγειρέματος και αφήστε το για λίγα λεπτά να δράσει. Αφαιρέστε το μείγμα με νερό και επαναλάβατε το ίδιο δυο-τρεις φορές την εβδομάδα για καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Λίπασμα για τα Λουλούδια σας

Το κατακάθι του καφέ είναι ιδανικό λίπασμα για τα φυτά σας, ειδικά τις τριανταφυλλιές, τις ορτανσίες, τις βιολέτες, τις γαρδένιες, τις αζαλέες, τα μαρούλια, τους ιβίσκους. Πασπαλίστε λίγο στο χώμα και θα έχετε δημιουργήσει ένα φυτικό λίπασμα. Αν πάλι θέλετε να διατηρήσετε το δόλωμα για τα σκουλήκια, απλά προσθέστε κατακάθια του καφέ στο έδαφος. Επίσης, πριν φυτέψετε καρότα και ραπανάκια, θυμηθείτε να αναμείξετε τους σπόρους με λίγο κατακάθι. Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο θα έχετε μεγαλύτερη παραγωγή αλλά θα μπορέσετε να απαλλαγείτε και από τα υπόγεια παράσιτα, που παραμονεύουν τον λαχανόκηπό σας.

Ενώ αν οι γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια είναι ο εφιάλτης του κήπου σας, το κατακάθι του καφέ λειτουργεί ως οργανικό απωθητικό. Και για να εμποδίσετε ακόμα και τις γάτες να χαλάσουν τον κήπο σας, ανακατέψτε το κατακάθι του καφέ με φλούδες πορτοκαλιού και πασπαλίστε κατά μήκος των ορίων του κήπου σας. Προσοχή όμως, γιατί ο καφές μπορεί να είναι θανατηφόρος για τα σκυλιά, αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά.

Εντομοαπωθητικό 

Όπως ακριβώς και ο κήπος σας, έτσι και η κουζίνα σας είναι ο «παράδεισος» για κάθε είδους παράσιτο και ζωύφιο και κυρίως για τα ενοχλητικά μυρμήγκια. Αν απλώστε μία γραμμή από κατακάθι, θα εμποδίσετε τα μυρμήγκια να κάνουν «βόλτα» στην κουζίνα σας.

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.