Γενικά...

Πως να κερδίσετε την εμπιστοσύνη ενός σκύλου

Written by milt-man

skylosagaph

Σίγουρα θα σας έχει συμβεί να συναντήσετε κάποιο σκύλο ο οποίος σας αγνοεί και τρέχει μακρυά. Είναι πολύ εύκολο κάποιος να το πάρει προσωπικά και να νομίζει πως ο σκύλος δεν τον συμπαθεί. Όταν συναντιούνται δύο ξένοι άνθρωποι, σφίγγουν τα χέρια για να γνωριστούν, αλλά η κοινωνικοποίηση του σκύλου διαφέρει.

Δείτε παρακάτω μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του σκύλου, είτε πρόκειται για μια τυχαία συνάντηση με το σκυλί του γείτονα ή φέρνοντας ένα νέοσκυλί στο σπίτι:

  • Μείνετε ήρεμοι. Μπορεί να είναι δελεαστικό να χαιρετήσετε έναν σκύλο με ενθουσιασμό, αλλά πρέπει να το αποφύγετε. Αν το προσεγγίσετε με τέτοιο τρόπο, αυτό μπορεό να οδηγήσει σε μια ανεπιθύμητη συμπεριφορά, όπως το άλμα επάνω σας. Μπορεί επίσης να προκαλέσει το ένστικτο της μάχης γιαυτό διατηρήστε τη ψυχραιμία σας και μιλήστε του ήρεμα.
  • Σεβαστείτε το χώρο του. Αν θέλετε να ρωτήσετε κάποιο ξένο αν μπορείτε να χαιρετήσετε το σκύλο του, μιλήστε μόνο με τον άνθρωπο και αγνοείστε το ζώο. Επίσης, αποφύγετε να στέκεστε πολύ κοντά στο σκύλο, προσπαθήστε να αφήσετε τουλάχιστον ένα μέτρο μεταξύ σας πριν πάρετε την άδεια να πλησιάσετε.
  • Πέστε στο επίπεδο του σκύλου. Όταν πλησιάζετε ένα σκυλί, κάντε το από το πλάι και όχι ευθεία. Γονατίστε δίπλα από το σκυλί κοιτώντας την ίδια κατεύθυνση με αυτό.
  • Αφήστε το σκύλο να έρθει σε εσάς. Με αυτό το τρόπο θα μάθετε αν ο σκύλος ενδιαφέρετε για εσάς. Αν μυρίζει το χέρι σας και παραμένει ήρεμο στη θέση του, τότε μπορείτε να χαϊδέψτε. Ωστόσο, αν γυρίζει το κεφάλι της μακριά ή δεν δίνει καμία προσοχή, απλά δεν ενδιαφέρεται. Και πάλι, μην το πάρετε προσωπικά. Αποδοχή και προχωρήστε.
  • Βόλτα. Μόλις γνωρίσετε το νέο σκυλί, ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του είναι να το πάτε για βόλτα. Έτσι θα νοίωσει πολύ γρήγορα ασφάλεια μαζί σας.

 

 

πηγή : animalcity.gr

 

 

 

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.