Γενικά...

Τι συμβαίνει στις αδελφές ψυχές ;

soulmate

Γιατί συμβαίνει όταν συναντάμε κάποιον για πρώτη φορά, να αισθανόμαστε τόσο όμορφα και τόσο καταπληκτικά; Υπάρχει μια σιγουριά ότι είναι πράγματι μοιραίο να συναντηθούν και να νιώθουν ότι υπάρχει μια πραγματικά βαθιά σχέση με αυτό το πρόσωπο.

 

Πολλοί άνθρωποι ζητούν απαντήσεις σε ερωτήσεις, όπως γιατί να υπάρχουν αυτές οι συνδέσεις ; Αυτό το πρόσωπο μπορεί να το ξέρουμε από μια άλλη ζωή ; Είναι όντως η αδελφή ψυχή μας ; Πως μπορούμε να το αναγνωρίσουμε αυτό ;

 

Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται μια βαθιά και παθιασμένη σχέση, για κάποια/ον, και δεν έχουν ιδέα γιατί. Μερικές φορές αυτό, μπορεί να είναι ενοχλητικό, ειδικά αν το άτομο είναι ευτυχισμένο σε γάμο ή σε μια σχέση μονογαμική.

 

Έχουμε μάθει από εμπειρίες και έχοντας αυτές τις ενδείξεις ότι πολλές φορές, αυτό το είδος της συνάντησης δεν είναι πάντα μια «ψυχική συνένωση» – ο ορισμός της εδώ είναι όταν κάποιος έχει μια σημαντική, συνήθως μακροχρόνια μακροπρόθεσμη σχέση, και επέκταση αυτό κάνει το άτομο να αναρωτιέται: Είχα μια καταπληκτική σχέση με αυτό το πρόσωπο … αυτό σημαίνει ότι είναι γραφτό να είμαστε μαζί;

 

Υπάρχουν πολλά είδη των ψυχικών συνδέσεων που μπορούμε να έχουμε με τους ανθρώπους.

 

Συμφωνίες ψυχικού επιπέδου και «Ραντεβού»

Πριν ενσαρκωθούμε, κάνουμε «ραντεβού» και συμφωνίες με ορισμένες ψυχές. Συνήθως έχουμε πάρει τις ψυχές, με τις οποίους θα έχουμε σημαντικές σχέσεις – τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

 

Ο λόγος για τον οποίο κάνουμε αυτές τις συμφωνίες σε ψυχικό επίπεδο για να συναντηθούμε, είναι επειδή θέλουμε να ανταλλάσσουμε ενέργεια και να διδάξουμε ο ένας στον άλλον έστω και λίγο. Και μέσα από αυτό να υπάρχει αλληλεπίδραση, για μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή στη ζωή μας, ή για μια πιο παρατεταμένη περίοδο αυτής.

 

Όλες οι ψυχές ανταλλάσσουν ενέργεια η μία με την άλλη. Έχουμε ειδικές, μοναδικές ενέργειές μέσα μας και είμαστε σε μια διαρκείς ανταλλαγή σε πολλούς τομείς της ζωής αισθηματικά, επαγγελματικά και κοινωνικά. Μέσα στις ενέργειες αυτές που έχουν οι άνθρωποι που ασχολούνται περιλαμβάνονται η τόλμη, το θάρρος, η συμπόνια, η δύναμη, η σαφήνεια, η διάθεση για παιχνίδι, η αθωότητα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ακριβής επίγνωση του τι είναι αυτό στην πραγματικότητα μεταφέροντάς το σε άλλους, χωρίς αυτό να τους σταματά με το να ασχολούνται με τις ενέργειες που κάνουν, απέναντί τους.

 

Οπότε, τι συμβαίνει όταν λέμε ότι κρατάμε την ψυχή μας σε επίπεδο απλής «συνάντησης» με κάποιον; είναι ότι εμείς οι δύο ανταλλάσσουμε ενέργεια δίνοντας ο ένας στον άλλο κάτι γρήγορα. Ίσως να μας διδάξει το εν λόγω πρόσωπο κάτι για π.χ. συμπόνια για αυτά τα πέντε λεπτά που θα περάσουμε μαζί. Μπορεί να συμβεί αυτό έμμεσα και διακριτικά – ίσως μέσα από κάτι που ειπωθεί, είτε μέσα από έναν απλό τρόπο.

 

Και ίσως σε μια συνάντηση μας διδάξει κάτι μέσω του παιχνιδιού και της ξεγνοιασιάς που παίρνει η ζωή μας ή ακόμα και απλά να πάει η διάθεσή μας σε μια διαφορετική κατεύθυνση. Μπορούμε να θυμηθούμε αυτήν την συνάντηση έπειτα από πολλά χρόνια και να αισθανόμαστε ότι αποφορτιζόμαστε από την ένταση. Σαν να ήταν αυτό που πραγματικά χρειαζότανε και θέλαμε. Έτσι, συχνά μπορεί να έχουμε μια ισχυρή σύνδεση με κάποιον, πρόσωπο με πρόσωπο, είτε πρόκειται για μικρής διάρκειας ή μακράς διαρκείας, θα έχουμε βάλει τις βάσεις για να δημιουργηθεί ένα «ραντεβού» για να ανταποκριθεί σε αυτή τη ζωή και επηρεάζοντας ο ένας τον άλλο με έναν ορισμένο τρόπο. Και η ισχυρή αυτή σύνδεση  δίνει το αίσθημα της  αναγνώρισης, που αυτή αντικατοπτρίζει το γεγονός αυτό.

 

Είναι το συγκεκριμένο πρόσωπο μια αδελφή ψυχή;

 

Θα μπορούσε να είναι μια αδελφή ψυχή. Το λέω αυτό, γιατί οι εμπειρίες μου με την συναναστροφή με φίλους ή γνωστούς  μου δείχνουν ότι πολλοί άνθρωποι έχουν περισσότερες από μία αδελφές ψυχές. Για μερικούς σημαίνει : « να είναι μαζί για μια ζωή. Για μερικούς ανθρώπους, μπορεί να είναι η υπόθεση ότι υπάρχει μόνο μία αδελφή ψυχή για σχέση, αλλά για περισσότερες άλλες ψυχές σε μια άλλη πορεία εξέλιξης, και να τείνει να είναι πιο περίπλοκη όλη αυτή η κατάσταση.

 

Το σημαντικό ερώτημα που τίθεται είναι, εμείς και αυτό το πρόσωπο έχουμε τόση πολύ ενέργεια για να ανταλλάξουμε μεταξύ μας σε μακροπρόθεσμη βάση με τέτοιο τρόπο ώστε αυτό να μας εξυπηρετεί; Αυτό είναι ένα ερώτημα που είναι δύσκολο να απαντηθεί, αν δεν τα  γνωρίζουμε καλά, αλλά θεωρώ ότι σε ένα εύλογο χρονικό κομμάτι και με την βοήθεια του ενστίκτου μας μπορεί να μας βοηθήσει να πάρουμε αυτές τις απαντήσεις.

 

Μπορούμε επίσης να μάθουμε περισσότερα σχετικά με το είδος της σύνδεσης που έχουμε με κάποιον, μέσα από συνεδρίες με κάποιον που μπορεί να διαβάσει τα Ακασικά αρχεία μας ή να αναζητήσουμε στην συμβουλευτική αστρολογία βασισμένη στα μαθηματικά το σύνθετο χάρτη μας και συναστρία μεταξύ αυτών των ατόμων.

 

Μήπως έχουμε την τάση να κάνουμε συμφωνίες σε ψυχικό επίπεδο με ανθρώπους που έχουμε γνωρίσει σε προηγούμενες ζωές;

 

Είναι πολύ πιθανό. Μερικές φορές, μια ψυχή θα είναι πολύ οικεία σε εμάς, γιατί έχουμε ξανασυναντηθεί. Προχωράμε σε « οικογενειακές ψυχές». Κοντινά και αγαπημένα μας συγγενικά πνεύματα, αυτά που έχουν πολλά κοινά με μας, τείνουν να είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν συμφωνήσει να ενσαρκωθούν μαζί μας και να μας κρατήσουν συντροφιά εδώ. Φυσικά αυτό δεν είναι ο μόνος ρόλος τους, αλλά είμαστε ακόμη υποζύγια σε ψυχικά επίπεδα. Θέλουμε όμως το οικείο από την ενέργεια αυτών που έχουν την γνώση για μεγάλο χρονικό διάστημα;  Αυτές οι ψυχές μπορούν να μας στηρίξουν στο ταξίδι μας, όταν ξεχνάμε ποιοι είμαστε και πού έχουμε έρθει.

 

Εκτός από τις συμφωνίες σε ψυχικό επίπεδο, υπάρχουν επίσης ανεκπλήρωτες καταστάσεις σε σχέσεις που μπορεί να φέρει μερικές φορές τους ανθρώπους μαζί.

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να αισθανόμαστε κάτι για κάποιον, αλλά όχι με έναν υγιή τρόπο, ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιούμε εκείνη τη στιγμή. Για αυτές τις συναντήσεις, δεν θα έχουμε καμία ενέργεια για να ανταλλάξουμε με αυτό το πρόσωπο.

 

Όταν αυτό συμβαίνει, γιατί δεν έχουν συμφωνηθεί ότι αυτές οι ψυχές θα ανταποκριθούν σε αυτή τη ζωή. Αλλά έγινε κάποιο είδος σύμβασης, συνήθως σε μια προηγούμενη ζωή, η οποία εξακολουθεί να τις κρατάει δεμένες μαζί.

 

Για παράδειγμα, οι ψυχές που υποσχέθηκαν ο ένας τον άλλο πέντε ζωές πριν ότι θα είναι για “πάντα” μαζί σε επόμενες ζωές μπορούν να καταλήξουν αναζητούν ο ένας τον άλλο έξω σε αυτή τη ζωή, ακόμα κι αν δεν έχουν καμία ενέργεια να ανταλλάξουν. Μπορεί αυτή η δραστηριότητα να αναδειχθεί όμως και σαν  αρνητική σύμβαση, ως δεσμευτική συμφωνία για να ενσαρκώσουν μαζί  μετά τη επίγεια ζωή.

 

Η σύμβαση μπορεί μερικές φορές να συμβεί για ζευγάρια που είναι ευτυχισμένα μαζί – και στην περίπτωση αυτή συχνά δημιουργούν ένα αίσθημα υποχρέωσης μεταξύ τους και έτσι βοηθάν στον καθαρισμό της ψυχής τους. Αλλά μπορεί επίσης να είναι και ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι που ακόμα κι αν δεν μαθαίνουν τίποτα ο ένας το άλλο, να είναι ακόμα μαζί. Νοιώθουν αναγκασμένοι να τιμήσουν την σύμβαση αυτή, ακόμη και αν δεν το έχουν αναδείξει σαν το ύψιστο αγαθό τους.

 

Μερικές φορές μια σύμβαση όπως αυτή μπορεί να είναι μονόπλευρη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να αισθανθούμε μια έλξη προς κάποιον, αλλά μπορεί να αισθάνονται αδιαφορία προς το μέρος μας και αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή η σύμβαση εξακολουθεί να είναι ανοικτή μόνο προς την πλευρά μας.

 

Αντίθετα, μια θετική σύνδεση θα είναι εκείνη όπου θα υπάρχει μια ωραία ανταλλαγή ενέργειας σε εξέλιξη. (Για παράδειγμα, διδάσκουμε σε κάποιον το θάρρος και αυτός μας διδάσκει συμπόνια.) Συχνά οι ενέργειες που φέρνουμε θα είναι αρκετά διαφορετικές και χωρίς αντάλλαγμα- όπως οι ενέργειες του yin και του yang.

 

Αυτά είναι μερικά συμπεράσματα εξ ιδίων τα οποία μπορούν να διαφοροποιηθούν, λόγω των διαφορετικών εμπειριών μεταξύ μας.

 

 

 

Μίλτος

 

About the author

milt-man

Η ζωή δεν σταματά να αναζητά και να μαθαίνει. όταν ψάχνεις βρίσκεις και όταν βρεις, θέλεις κι άλλο. Το κι άλλο είναι αυτό που σου δίνει ζωή για λίγο ακόμα.

Leave a Comment